Το ευλογημένο φραγγέλιο

Αν κοιτάξουμε βαθύτερα τα γεγονότα, θα δούμε ότι η αντίδραση των χριστιανών εναντίων του Οικουμενισμού, είναι ό,τι ωραιότερο, ζωντανό, ορθόδοξο, παραδοσιακό, αν θέλετε ό,τι έχει μείνει όρθιο μέσα εις την Εκκλησία. Είναι η γλυκειά ελπίδα δια το ξεκαθάρισμα των γνησίων από των νόθων, των λειτουργών από των επαγγελματιών, των χριστοφόρων από των χριστεμπόρων, των φιλοθέων από των φιλοδόξων, των ποιμένων από των λυκοποιμένων. Είναι η φωνή του Θεού, δια την οποία δεν ιδρώνει το αυτί των Οικουμενιστών. Είναι το ευλογημένο φραγγέλιο με το οποίο η Εκκλησία απεμάκρυνε πάντοτε ό,τι νόθο υπήρχε μέσα Της.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αυτή είναι η γλυκιά φωνή του Αγίου Πνεύματος που συνέχει τα πιστά τέκνα της Εκκλησίας του Χριστού. Όποιος δε την αισθάνεται, ούτε την ακούει αν είναι εκτός της Εκκλησίας χάνει πολλά, αν είναι εντός της Εκκλησίας κολάζεται υπέρμετρα.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Οἱ Οἰκουμενισταί καί οἱ «ΓΟΧ ΘΝΠ» ἐπίσκοποι, ἀλλά καί πολλοί λαϊκοί, κυρίως οἱ παρατρεχάμενοι τῶν ἐπισκόπων, εἶναι ἀλλεργικοί εἰς τόν ἔλεγχον πού ἀσκεῖται ἐναντίον των ἀπό τόν πιστόν λαόν γιά τίς «ἀβαρίες» καί τίς «ἐκπτώσεις» πού κάμνουν εἰς τήν πίστιν. Ἀντί νά τείνουν εὐήκοον οὖς πρός αὐτούς τούς ἐλέγχους καί μέ ταπείνωσιν νά διορθώνουν τά στραβοπατήματά των, αὐτοί δαιμονίζονται καί ἐκτρέπονται εἰς ὕβρεις, εἰς «καθαιρέσεις», «ἀφορισμούς» κ.λπ. Ἀντιδροῦν ἔτσι, διότι μία ἀπό τίς πολλές πλᾶνες των εἶναι καί ὅτι κατέχουν τό ... ἀλάθητον! Μάλιστα, οἱ «ΓΟΧ ΘΝΠ» ἀνήγαγον τό τελευταῖον εἰς δόγμα πίστεως, καθότι ἔχουν συμπεριλάβει εἰς τήν ὁμολογίαν πίστεως πού ὑπέβαλον εἰς τόν Καίσαρα (γιά τήν ἵδρυσιν ΘΝΠ) ὅρον πού ἀπαιτεῖ ἀπό τούς πιστούς νά «πείθωνται προθύμως» εἰς τήν Σύνοδον, ὡς αὐτή νά ἦτο ἀλάθητος!

Ν/Α είπε...

Οι εκπτώσεις τών Εκκλησιαστικών εις την Πίστην,
είναι εκτρώσεις τών ψυχών από την ορθήν Πίστην.

Δυστυχώς η αληθινή πτώχευση είναι τούτη, και το φραγγέλιο στις μέρες μας καθεύδει, γιατί ο κόσμος έχει δηλητηριαστεί, από τα σταγονίδια του δηλητηρίου, πού λίγο το λίγο φαρμακώνουν το ποίμνιο ένα αιώνα τώρα.



The Cave Dweller είπε...

https://omologia--pisteos.blogspot.com/2019/11/blog-post_10.html?m=1

The Cave Dweller είπε...

https://omologia--pisteos.blogspot.com/2019/11/blog-post_10.html?m=1

Silver είπε...

Ο/Η kyriakos varveris είπε...
https://omologia--pisteos.blogspot.com/2019/11/blog-post_10.html?m=1


Αδελφέ μας Κυριάκο διάβασα αυτό που γράφεις στο ιστολόγιό σου.

Αν μου επιτρέπεις να κάνω μία ερώτηση. Αν δεν γνωρίζεις σε πληροφορώ ότι είμαι του νέου σε αποτείχιση. Αυτό που διάβασα τι πρέπει να σημαίνει για μένα; Πως εσύ το αντιλαμβάνεσαι; Σε τι νομίζεις ότι πρέπει να με προβληματίσει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Νάσαι πάντα καλά!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Κ. Β.
Εχεις την εντύπωση οτι σε άλλες συνόδους δεν εχουν γίνει ακόμα μεγαλύτερα σημεία;
Αν σου πει κάποιος απο το νέο κάτι ανάλογο θα πείς το ίδιο;

Να πιάσουμε την εκδοχή οτι ο δαίμονας μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός;
Το παιδάκι είδε μια οπτασία
με ποιό κριτήριο είναι όντως ο Χριστός και όχι κάτι άλλο;

Αν περιμένεις θαύματα για να πιστέψεις τότε είσαι ακόμα κατηχούμενος

The Cave Dweller είπε...

Αγαπητέ Κώστα,

Για αλλού χτυπάει η καμπάνα. Συγκεκριμένα για όσους θεωρούν τις νομικές μορφές :σωματεία, ΘΝΠ, ΝΠΔΔ, κτλ κτλ κτλ ως αιρέσεις.

Για το κατά πόσο και αν υφίσταται η έννοια της κανονικής αποτειχισης στο ΝΗ, εξέθεσα την άποψή μου σε προηγούμενη ανάρτηση.

The Cave Dweller είπε...

Δεν περιμένω θαύματα για να πιστέψω. Αλλά πιστεύω στα θαύματα.

Αν είστε με το ΠΗ, τότε ψάξτε να βρείτε τη σημερινή Ευαγγελική περικοπή, και ίσως τότε θα καταλάβετε το συμβολισμό της υπόθεσης.

Ανώνυμος είπε...

https://www.sansimera.gr/articles/89

Το θαύμα της Φάτιμα

Εκεί σίγουρα πάντως δεν ήταν ΓΟΧ

Ν/Α είπε...

Και οι Τούρκοι βλέπουν τον Άη Γιώργη τον κουδουνά, και ακούνε την Κα Θεοτόκο στην Κωνσταντινούπολη, τι σημαίνει πως έχουν την σωστή πορεία;

Τα θαύματα γίνονται για την Πίστη, και η Πίστη των ανθρώπων γεννά τα θαύματα. Σήμερα ο Κύριος στην Ευαγγελική περικοπή θεράπευσε την αιμορροούσα. "Δύναμης εξηλθε από εμένα", είπε ο Κύριος. Η Πίστης σου, σε έσωσε, της είπε.
Και η Πίστης τού καθενός κάνει τα θαύματα, και ο Κύριος γνωρίζει τον λόγο που ενεργεί με αυτόν τον τρόπο.
Επίσης στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή ο Κύριος, ανέστησε την κόρη του αρχισυναγώγου της Εβραϊκής συναγωγής, αυτής που εξαπέλυσε τα 14 ουαί της υποκρισίας, και τους αποκάλεσε με έναν ιδιαίτερο αφορισμό, "γεννήματα εχιδνών" και όχι γεννήματα τού Πατρός μου.
Και όμως αδιάκριτα, επειδή τού ζητήθηκε τού Κυρίου, την ανέστησε.

Το αιτείται και δοθήσεται, το κρούεται και ανοιγήσεται δεν αφορά μόνο Χριστιανούς αφορά άπαντες τους ανθρώπους, και τα θαύματα επίσης γίνονται για όλους τους ανθρώπους.

Όμως είναι πολύ επιβλαβές να σου εμφανίζεται ο Κύριος και εσύ να διαστρεβλώνεις το μήνυμα.

Τα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα των ΓΟΧ είναι νεοφανής αιρετικές θρησκείες που έχουν αποκόψει την κεφαλή τού Χριστού και έχουν τοποθετήσει την κεφαλή του αντιχρίστου κοινοβουλίου τού Κράτους, και βάση αυτού δίνεται το δικαίωμα και την υπεροχή στο Κράτος να ονομάζει ανίερους τους Ιερείς, που για λόγους Ορθόδοξης συνείδησης δεν δεχτηκαν να υποταχτούν στην αντίχριστη νομική μπότα του κοινοβουλίου με την επωνυμία θρησκευτικό μητρώο των αιρετικών.

Επ αυτού εάν έχεις κάτι να πεις και να άρεις αυτά που σηκώνονται και σας καταλογίζουν.

Όσο αφορά γιά την περιγραφή του θαύματος αυτές οι 5 ξερές προτάσεις, τύπου τηλεγραφήματος, χωρίς να αναφέρεται ο Ιερός Ναός ΓΟΧ ΘΝΠ, χωρίς να περιγράφεται η χρονική στιγμή της ακολουθίας και χωρίς να δίνονται άλλες περιγραφές, ονόματα ακόμη και συνέπειες από την συμπεριφορά του κόσμου, πριν και μετά το θαύμα, νομίζω πως πρόκειται για μούφα.
Όχι βέβαια πως δεν γίνονται θαύματα, η και ακόμη πως το κατακάθαρο κοριτσάκι μέσα στον Ναό των ΓΟΧ ΘΝΠ δεν αμφιβάλλω πώς μπορεί να είδε το θαύμα.

Η περιγραφή του θαύματος είναι λεπτομερής, όπως η σημερινή Ανάσταση της κόρης του αρχισυνάγωγου, και φέρει κατάνυξη και ζέστη στην ψυχή όσες φορές και εάν διαβαστεί, όπως κατάνυξη φέρει στην ψυχή η εμφάνιση του Τιμίου Σταυρού στον Υμηττό το 1924 όπως το περιγράφει και όπως το έζησε ο παππούς μου Κος Αθανάσιος Πριμάλης.
Είναι ο μυστικός κώδικας τής Χάριτος, που πληροφορεί την ψυχή για την ορθότητα του θαύματος και την πνευματική ενίσχυση αυτής.
.
.






The Cave Dweller είπε...

Μαρίνε, ξαναδιάβασε το Link και θα δεις την χρονική στιγμή που έγινε.

Αν νομίζεις ότι είναι μουφα, αυτό είναι δικαιώμα σου και φυσικά δεν πρόκειται να σου επιβάλω κάτι το οποίο δεν πρόκειται να δεχθείς.

ΥΓ: Τον Ιερό Ναό το ξέρεις εσύ καλύτερα από εμένα.

Ν/Α είπε...

. .. Και στήν Αγία Γη,
στά χέρια ενός αντικανονικού Πατριάρχη, Οικουμενιστή και μοιχεπιβάτη, ζώντος τού Κανονικού καί νόμιμου Πατριάρχου Κου Κου Ειρηναίου, επιτρέπεται από Θεού και βγαίνει στα χέρια του το Άγιο Φώς.

Τι σημαίνει αυτό, πως δι αυτού γίνεται νόμιμος από αντικανονικός, η θα πας να κοινωνήσεις από τα χέρια του;
.

.
.

The Cave Dweller είπε...

Όσον αφορά το Άγιο Φως :

1) Δεν είναι μυστήριο της Εκκλησίας.

2) Έχει βγει η φήμη ότι δουλεύει zippo.

3) Ακόμα και με zippo να το ανάβουν πάνω από τον Παναγιο Τάφο, δεν παύει να είναι ευλογία.

The Cave Dweller είπε...

Αντε θα σου δώσω και τη "βοήθεια" του κοινού :

Στον Πειραιά είναι ο Ιερός Ναός, οδός Σπάρτης...

Ανώνυμος είπε...

Για τους οικουμενιστες το πιστεύω κι εγω οτι παιζει zippo αλλα στον κόσμο εξω το αγιο φως πως ανάβει;

Σταύρος Τ. είπε...

Tί είναι αυτά που λες Κυριάκο για το Άγιο Φως ;
είναι δυνατόν να τα λέει Ορθόδοξος ;
Από τα χέρια του Πατριάρχη δεν παίρνουνε οι Πιστοί Άγιο Φως, που δεν καίει ;

Τα πράγματα συνήθως δεν είναι μονά-ζυγά, άσπρο-μαύρο, ούτε στην ζωή, πόσο μάλλον στα Εκκλησιαστικά. Αν χρησιμοποιήσουμε την δική σας συλλογιστική (που χρησιμοποιείτε κατά το δοκούν), ούτε καν Χριστιανοί δεν θα ονομαζόσασταν εσείς
Κανείς συνετός δεν θα βιαστεί να πει ότι οι σημερινοί "ΓΟΧ" δεν εχουνε αυτή την στιγμη έγκυρα Μυστηρια.
Όμως εις κρίμα και κατάκριμα για τους εν γνώσει κοινωνούντες. Οι οποίοι θα είναι, με την στάση τους, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ της "αυριανής" απουσίας έγκυρων Μυστηρίων
Μονά-ζυγά τα βλέπετε καποιοι και με το Σχισμα του ΄24. Ζηλωτάρες που μιλάτε για ενεργεία Σχισματικούς νεο/τες, αλλά τελικα ενωθήκατε με αμετανόητους Κυπριανιτες (των γνωστων θεωριών) και τρωτε στην μαπα και την βλασφημη θεωρία τους περι τάχα συμβολικου σφραγίσματος, που βρίσκεται ακόμα στο επίσημο site τους. Άλλωστε ενίοτε τους εγκωμιάζετε κιόλας...
Ενωθηκατε και με αμετανοητο Οικουμενίσταρο και Σχισματικό Αγαθαγγελο "ΡΟΕΔ", αλλά παρουσιάζεστε πολέμιοι του Οικουμενισμού κι ειρωνεύεστε τους νεο/τες !!!
Πως συμβιβάζονται αυτά κι αρκετά άλλα, μόνο εσείς γνωρίζετε
Το κωλοτουμπόμετρο και τα αλλοπρόσαλλα έχουνε χτυπήσει κόκκινο κι εσυ αναπαύεσαι σε ένα τυχόν θαύμα, όταν ο Κύριος κάνει ακόμα και σε αλλόθρησκους.

Σταύρος Τ. είπε...

Mε κάτι τέτοιες πονηρές θεωρίες, που εσύ αφελώς αναπαραγάγεις, θα σταματήσουνε κάποια στιγμή την τελετη του Αγίου Φωτός, ώστε να προχωρήσουνε και σε κοινο Πασχάλιο

The Cave Dweller είπε...

Δηλαδή Σταύρε αν γίνει ένας πόλεμος Ισραήλ - Ιράν και διακοπεί κάθε επικοινωνία με την Ιερουσαλήμ, εσύ θα σταματήσεις να κάνεις Ανάσταση? Ή μήπως θα κάνεις Ανάσταση όταν θα τελειώσει ο πόλεμος.

Σε κάθε Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία έχει Γολγοθά, Σταύρωση, Ανάσταση και Άγιο Φως.

The Cave Dweller είπε...

1:20

Το πώς ανάβει στον κόσμο έξω, αυτά είναι τα κριματα του Κυρίου. Δεν μπορεί να τα εξετάσει όλα το ανθρώπινο μυαλό.

Σταύρος Τ. είπε...

Δεν περίμενα (δυστυχως) κατι καλυτερο από σοφιστείες, μπας και καταφερεις να μπερδεψεις σε άλλα θεματα, για να αποφύγεις να μιλησεις για τα ζητούμενα
Περαν ότι αυτό που λες δεν εχει καμία σχέση με την πονηρη θεωρια περι Αγίου Φωτός, που αναπαραγάγεις

Ανώνυμος είπε...



Η Εκκλησία δεχόταν τους αιρετικούς ως κανονικούς γιατι δεν υπήρχε αλλος τρόπος να σταματήσει το κακό.
Ετσι εγινε και στην Ζ οικουμενικη.
Τους πρωτεργάτες ομως δεν τους δέχτηκαν

Στην Πολωνία κάποτε δεχτηκαν εκατομμύρια Ουνιτες με την μετάνοια

Και επειδη ολοι αντιλαμβανεστε οτι
δεν υπηρχε περιπτωση να εφαρμοστει
η ακρίβεια των κανόνων ετσι εγινε ακριβεια η παρανομία που λεγεται οικονομία η οποια πλασαρετε χωρις μετρο χωρις όριο
ειναι ατελειωτη αιώνια

Ο π.παισιος παπαδοπουλος αρνειτε την χειροθεσια φαντάσου να ερχοταν ο πατριαρχης ιεροσολυμων...και ο ιερώνυμος με την μιση ιεραρχία...
Οι γοχ πως υα τους δέχονταν;;

Εδω μωρε παρακαλανε να αναγνωριστουν απο τους οικουμενιστες της Μόσχας...και Σας πουλανε παραμυθι οτι προκειται να τους καταδικάσουν...

Το σχολιο ηταν εμβόλιμο για πολλους λογους.
Δεν επανέρχομαι






Σταύρος Τ. είπε...

Toυς πρωτεργάτες δεν τους δεχτηκε η Ζ΄Οικουμενικη ως Ιερωμένους ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ
Γιατί κάποιοι (π.χ π.Νικόλαος Δημαράς, που επίσης μιλαει για ενεργεια Σχισματικους νέο/τες, αλλα ενωθηκε με Κυπριανιτες κι Αγαθάγγελο…) μας λενε ότι ήτανε ακυρα τα Μυστηρια και προς 7ης, πριν δηλαδή να κριθει η ΝΕΑ αιρεση από τις Εκκλησιες εν Ομονοια !!!

Ως προς τη πονηρή θεωρία περι Αγιου Φωτος, δεν αποκλείω να την διαδίδουνε τίποτα άλλες ζηλωτάρες "ΓΟΧ", που δεν μπορουνε να καταλάβουνε πως είναι δυνατον να συμβαινει αυτό
Ειπαμε, για τους άλλους είναι φοβεροί, λεπτομερείς κριτές...

Σταύρος Τ. είπε...

To άλλο τραγικό είναι ότι γνωρίζω πολύ καλά (από λαϊκό που είναι πολύ κοντά στον Αρχιεπίσκοπο κ. Καλλίνικο κι είναι παρών σε όλες τις συνάξεις Ι. Συνόδου) ότι ο Αγαθάγγελος δεν ήθελε ούτε καν το ενωτικό κείμενο να υπογράψει και με πίεση δέχτηκε. Το οποίο βέβαια σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τον ενυπόγραφο και δημοσίως εκφωνηθέντα λίβελλο μετανοίας, που είναι ο ελάχιστος τρόπος αποδοχής σχισματικων κι αιρετικών. Κι αυτό προφανως το γνωριζει πολύ καλά κι ο π. Νικόλαος Δημαράς, καθότι ο εν λόγω λαϊκος είναι πολύ κοντά και σε εκείνον.
Ο π. Νικόλαος έκατσε κι έκανε ολόκληρη διατριβή (με λανθασμένα συμπεράσματα) για την 7η Οικουμενική και τους λίβελλους μετανοίας που ΕΚΦΩΝΗΘΗΚΑΝ εκεί, αλλα δεν τον έχουμε ακούσει να πει κάτι στο επίμαχο θέμα του παρόντος.
Κι οι Συνοδικοί να μας λενε ότι ευφράνθηκαν από τις (ιδιωτικες) συνομιλιες που ειχανε με Αγαθάγγελο (!!!), όπως αλλωστε διέδιδαν και βεβαίωναν το Ποίμνιο για ύπαρξη τάχα λίβελλου μετανοίας Κυπριανιτών, μέχρι τάχα και περί γινόμενης χειροθεσίας
Έλα όμως που η Αγιοπατερικη διδασκαλία ορίζει αυτά να γίνονται δημοσίως

Σταύρος Τ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.