Ταυτίζουν οι Οικουμενιστές τον ζήλο με τον φανατισμό!

Σ΄ αυτές τις ώρες του κόσμου, όπως η σημερινή, που η αίρεση του Οικουμενισμού έχει και έκταση και βάθος, η μόνη σωτηρία είναι η αλήθεια, που πρέπει να λέγεται χωρίς φόβο και χωρίς πάθος υπέρ όλων και εναντίον όλων και να υπηρετείται αντί πάσης θυσίας! Όλα τα άλλα, δήθεν διαλλακτικά και ειρηνικά – «άχρι καιρού» – είναι παραπλανητικά, ηττοπαθή, υποκριτικά, καθαρές σοφιστείες του διαβόλου, για να τροχοπεδείται ο αγωνιστικός ζήλος, ν΄ αποκοιμίζονται οι πιστοί κι΄ οι υπηρέτες του διαβόλου να δρουν ανενόχλητα! Ας μεταφερθούμε στο Ναό του Σολομώντος στην εποχή του Χριστού : κόσμος πολύς, κίνηση μεγάλη, αλισιβερίσι ανθηρό, φωνές μικροπολητών, γέλια, χαρές, ατμόσφαιρα λαϊκού πανηγυριού, οι έμποροι τα οικονομούν, οι Ιερείς χαϊδεύουν ευτυχείς τα γένεια τους, οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, εκεί, εγγυητές και φύλακες των Ιερών Παραδόσεων! Οπότε ξαφνικά, αυτή η «ωραία» ατμόσφαιρα διαταράσσεται βίαια! Κάποιος νέος, που το βλέμμα του βγάζει φωτιές, με φραγγέλιο στο χέρι, ορμά σ΄ όλο αυτό το πλήθος των πωλητών, των χρηματιστών, των εμπόρων, τους πετάει έξω, φωνάζοντας : «Άρατε ταύτα εντεύθεν!  Μη ποιείτε τον Οίκον του Πατρός μου οίκον εμπορίου»». Έτσι οι Ορθόδοξοι οικουμενιστές ομιλούν για φανατισμό και κατηγούν τους αγωνιζόμενους αντιοικουμενιστές «ζηλωτές»! Ω της υποκρισίας! Η Αγία Γραφή λέει για τα γεγονότα του Χριστού στο Ναό : «ο ζήλος του οίκου σου καταφάγεταί με». Ταυτίζουν οι Οικουμενιστές τον ζήλο με τον φανατισμό, και ασφαλώς θα θεωρούν φανατικό και τον Χριστό! Και τι άλλο σημαίνει ζήλος παρά αγώνα μες τα όλα, κι΄ όχι το ηττοπαθές ….αναμείνατε άχρι καιρού!
------------------------
Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἐξαιρετικόν καί ἄκρως ἐπίκαιρον κείμενον! Ἴσως συνετίσῃ κάποιους πού, στοιχοῦντες μετά τῶν Οἰκουμενιστῶν, ἀλλ' ὑποκρινόμενοι τούς ἀντι-οικουμενιστάς Ὀρθοδόξους, ἔχουν κάνει ἐπάγγελμά των νά συκοφαντοῦν νυχθημερόν ὅσους ὑπερασπίζονται τήν Ὀρθοδοξίαν. Γένοιτο!
---------------------
Ο/Η Marinos Ritsoudis είπε...
Το αναμείνατε άχρι καιρού, είναι το αδράχτι του κοσμοκράτορα διαβόλου για να κρατάει δεμένο, τον κόσμο γύρω του.
Όσο ο λαός κοιμάται άλλο τόσο οι προδότες κυβερνούν στις μάζες τους. Εάν πράγματι έχει αγάπη ο λαός για Ορθοδοξία και Πατρίδα, πρέπει στους οικουμενιστές του νέου και του παλαιού να απέχουν από τις Εκκλησίες τους. Οι Οικουμενιστές που δεν πιστεύουν στον Χριστό, δεν μπορούν να εκτονώνουν της φιλαρχίας τους χωρίς τον λαό που τους προσκυνάει. Θυμάμαι το πρόσφατο βίντεο από την Γερμανία που σε κάποια εσπερινή αρτοκλασία σε ναό πρώην Ορθοδόξων, ο Λατίνος του Πάπα μοίραζε την αρτοκλασία μέσα σε νιρβανική χαροκατάσταση, διότι τα χαϊβάνια του ποιμνίου που έμαθαν να φυλάνε το χέρι των Ορθοδόξων, φιλούσαν και το χέρι του Λυκολατίνου, θέαμα και αίσθηση προηγμένης ουτοπικής χαράς, των άνευ μυστακίων για τον ψευτο παπά, καθώς αυτοί δέν έχουν συνηθίσει σε τέτοια χειρόφρενα χειροφιλήματα.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός ο αρθρογράφος;

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ποιός ο αρθρογράφος;


Είναι Ορθόδοξο ή όχι;
Τι λέγεις;

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Ορθόδοξο είναι.

Ανώνυμος είπε...

Θα μου πείς τώρα ποιός είναι ο αρθρογράφος;

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ορθόδοξο είναι.

Χαίρομαι!
Έτσι νομίζω και εγώ, γι' αυτό και το ανέβασα.

Έχε καλό βραδινό, αν γράφεις από Ελλάδα.

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Θα μου πείς τώρα ποιός είναι ο αρθρογράφος;

Έχω στο αρχείο μου εκατοντάδες τέτοια κείμενα από το 1980. Τότε δεν φανταζόμουν ότι θα ερχόταν καιρός να διαβαστούν και από άλλες ψυχούλες...

Τέλος πάντων δεν νομίζω ότι ζημιωνόμαστε από την απουσία του ονόματος. Συμφωνείς;

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἐξαιρετικόν καί ἄκρως ἐπίκαιρον κείμενον! Ἴσως συνετίσῃ κάποιους πού, στοιχοῦντες μετά τῶν Οἰκουμενιστῶν, ἀλλ' ὑποκρινόμενοι τούς ἀντι-οικουμενιστάς Ὀρθοδόξους, ἔχουν κάνει ἐπάγγελμά των νά συκοφαντοῦν νυχθημερόν ὅσους ὑπερασπίζονται τήν Ὀρθοδοξίαν. Γένοιτο!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ Κώστα μαζί σου σ΄ αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό κείμενο!

Ίσως συνετίσει κάποιους αγιομάχους και σχισματικούς που υποκρινόμενοι τους αντιοικουμενιστές Ορθόδοξους, έχουν κάνει επάγγελμα να συκοφαντούν όσους υπερασπίζονται την Ορθοδοξία που βρίσκεται μακρυά από Σχίσματα, αιρετικές δογματοποιήσεις ημερολογίων και Αγιομαχίες! Γένοιτο!

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτατε ο γέγονεν γέγονεν. Το πίπτειν ανθρώπινον, το εμμένειν σατανικόν. Επανορθώσατε το κακόν. Λυπηθήτε το τραυματισθέν Χριστεπώνυμον πλήρωμα. Στηρίξατε και ενώσατε τον ορθόδοξον λαόν, τον ταρασσόμενον και διχαζόμενον εκάστοτε, ότε μεν με τα βαναύσως αντικανονικάς ενεργείας και πράξεις του δείνα Πατριάρχου ή Αρχιεπισκόπου, θίγοντος το εορτολόγιον και δι΄αυτού την εκκλησιαστικήν τάξιν και ευρυθμίαν και καταργούντος την ενότητα των πιστών ούτω εν τη εξωτερική λατρεία, ότε δε με τας παρατόλμους και απαραδέκτους συνατήσεις του ετέρου μετά αιρετικών, επιχειρούντος ακαίρως και αψυχολογήτως την ένωσιν μετ΄αυτ΄βν επί σκοπώ όπως ικανοποιηθώσιν ιδιοτελή αιτήματα και σκοτειναί επιδιώξεις, και μόνον εις το καλόν της Εκκλησίας και εις δόξαν του εν Τριάδι Θεού μη αποβλέποντος.
Απόσπασμα επιστολής του γέροντος Φιλόθεου Ζερβάκου προς τον Αθηναγόρα Γ΄

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε ανώνυμε 1:08 μ.μ.

Ν/Α είπε...

Το αναμείνατε άχρι καιρού, είναι το αδράχτι του κοσμοκράτορα διαβόλου για να κρατάει δεμένο, τον κόσμο γύρω του.

Όσο ο λαός κοιμάται άλλο τόσο οι προδότες κυβερνούν στις μάζες τους.

Εάν πράγματι έχει αγάπη ο λαός για Ορθοδοξία και Πατρίδα, πρέπει στους οικουμενιστές του νέου και του παλαιού να απέχουν από τις Εκκλησίες τους. Οι Οικουμενιστές που δεν πιστεύουν στον Χριστό, δεν μπορούν να εκτονώνουν της φιλαρχίας τους χωρίς τον λαό που τους προσκυνάει.
Θυμάμαι το πρόσφατο βίντεο από την Γερμανία που σε κάποια εσπερινή αρτοκλασία σε ναό πρώην Ορθοδόξων, ο Λατίνος του Πάπα μοίραζε την αρτοκλασία μέσα σε νιρβανική χαροκατάσταση, διότι τα χαϊβάνια του ποιμνίου που έμαθαν να φυλάνε το χέρι των Ορθοδόξων, φιλούσαν και το χέρι του Λυκολατίνου, θέαμα και αίσθηση προηγμένης ουτοπικής χαράς, των άνευ μυστακίων για τον ψευτο παπά, καθώς αυτοί δέν έχουν συνηθίσει σε τέτοια χειρόφρενα χειροφιλήματα.
.
.

Ανώνυμος είπε...

Αν εννοείτε τον σωστό "άχρι καιρού" του αγίου Γέροντα Επιφανίου έχετε λάθος!

Το "άχρι καιρού" του αγίου Γέροντα Επιφανίου Θεοδωρόπουλου δεν ήταν το "άχρι καιρού" του καθισιού και τους γλεντοκοπήματος, ήταν "άχρι καιρού" με αγώνα αντιοικουμενιστικό που δεν θέλουν οι Οικουμενιστές.

Ορθόδοξος