Αἱρετική, παπική ἀνάδοχος εἰς βάπτισιν Ὀρθοδόξου νηπίου!

ΜΠΟΡΕΙ ἕνας αἱρετικὸς ἑτερόδοξος νὰ γίνει ἀνάδοχος σὲ βάπτιση ὀρθοδόξου; Ὄχι, σύμφωνα μὲ τὸ Κανονικὸ Δίκαιο τῆς Ἐκκλησίας μας· ὅμως, «μπορεῖ», ἂν εἶναι πριγκίπισσα, κατὰ τοὺς «μοντέρνους» κληρικούς! Ὁ λόγος γιὰ τὴν φανατικὴ παπικὴ πριγκίπισσα τοῦ Μονακὸ Σαρλίν, ἡ ὁποία, πρὶν λίγο καιρό, ἔγινε ἀνάδοχος σὲ βάπτιση ὀρθοδόξου νηπίου στὰ νότια προάστια τῆς Ἀττικῆς! Δεῖτε τὴν εἴδηση: «Συντέκνισσα… μὲ ἕνα Κρητικὸ ἔγινε ἡ πριγκίπισσα Σαρλὶν τοῦ Μονακό, ἡ ὁποία βρέθηκε στὴν Ἀθήνα πρὶν ἀπὸ λίγες ἡμέρες γιὰ τὴ βάφτιση τοῦ μικροῦ Λεωνίδα.
Ἡ σύζυγος τοῦ πρίγκιπα Ἀλβέρτου ἦρθε στὴν Ἑλλάδα, χωρὶς τὸν σύζυγό της, γιὰ νὰ βαφτίσει τὸν γιὸ τοῦ Χρήστου Φωτάκη, ὁ ὁποῖος εἶναι προπονητὴς της ἀλλὰ καὶ ἰδιοκτήτης τοῦ Elite fitness MC στὸ Μονακό, ποὺ γυμνάζει κορυφαίους ὁδηγοὺς τῆς Formula 1. Ἡ βάφτιση ἔγινε σὲ παραθαλάσσιο κτῆμα, μέσα σὲ μία ὀνειρικὴ ἀτμόσφαιρα, ἐνῷ ἡ πριγκίπισσα…» (Ἱστ. Τὸ Ποντίκι)! Διερωτόμαστε: ὁ Μητροπολίτης τῆς περιοχῆς ἐνημερώθηκε γιὰ τὸ συμβάν; Ἂν ναί, τί ἔκαμε γιὰ νὰ ἐπαναφέρει στὴν κανονικότητα τὸν «μοντέρνο» φάδερ, ποὺ τέλεσε τὸ Μυστήριο; Ἀλλὰ τί ρωτᾶμε; Πρὶν λίγα χρόνια στὸ «Κέντρο τῆς Ὀρθοδοξίας», στὸ «σβησμένο Φανάρι», ἔγινε βάπτιση μὲ «κουμπάρους» τούρκους μουσουλμάνους! Δυσ­τυχῶς αὐτὴ εἶναι ἡ κατάντιά μας!
"Ορθ. Τύπος"

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα στο tweeter ότι έδωσε άδεια η αρχιεπισκοπή της Κύπρου να γίνει η εξόδειος ακολουθία στη τέφρα εξέχοντος τέκνου της Κύπρου παρ΄ότι είχε γίνει καύση του νεκρού. Αληθεύει;

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Διάβασα στο tweeter ότι έδωσε άδεια η αρχιεπισκοπή της Κύπρου να γίνει η εξόδειος ακολουθία στη τέφρα εξέχοντος τέκνου της Κύπρου παρ΄ότι είχε γίνει καύση του νεκρού. Αληθεύει;

Δεν γνωρίζω.
Αν κάποια ψυχούλα που διαβάζει αυτό το άρθρο γνωρίζει ας μας πληροφορήσει.

kyriakos varveris είπε...

https://m.kathimerini.com.cy/gr/kypros/me-entoli-arxiepiskopoy-i-kideia-tefras-omogeni

Silver είπε...

Η Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος αρνήθηκε την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας
Ένα θλιβερό γεγονός με την κηδεία ενός επιφανούς μέλους της κυπριακής ομογένειας, την περασμένη Κυριακή έφερε στην επιφάνεια τη θέση και στάση της Εκκλησίας της Κύπρου απέναντι στην καύση νεκρών, θέμα στο οποίο οι Ιεράρχες με Συνοδική απόφαση έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους.
Παρά ταύτα την περασμένη Κυριακή η Εκκλησία τέλεσε την κηδεία του ομογενούς Νίκου Μούγιαρη, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Ιανουάριο στις ΗΠΑ, η σορός του αποτεφρώθηκε και η τέφρα του μεταφέρθηκε στην Αθηαίνου, τόπο καταγωγής του. Η κηδεία της τέφρας πραγματοποιήθηκε από την εκκλησία Παναγίας Χρυσελεούσης στην οποία μάλιστα παρέστη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος εκφώνησε και τον επικήδειο.
Η «Κ» γνωρίζοντας την αντίθεση της Εκκλησίας στην διεξαγωγή νεκρώσιμης τελετής αποθανόντος του οποίου η σορός έχει αποτεφρωθεί, ζήτησε απαντήσεις από την οικεία Μητρόπολη που είναι η Τριμυθούντος.
Άρνηση
Ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Γρηγόρης Ιωαννίδης μας επιβεβαίωσε ότι πράγματι τελέσθηκε νεκρώσιμη ακολουθία της τέφρας με άδεια όμως του ιδίου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’.
Συγκεκριμένα όπως μας ανέφερε ο πανοσιολογιότατος, πριν από ένα μήνα συγγενείς του εκλιπόντος με τη συνοδεία του δημάρχου Αθηαίνου μετέβησαν στη Μητρόπολη προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια για τη νεκρώσιμη ακολουθία. Τότε ο Μητροπολίτης Βαρνάβας επικαλούμενος και τη Συνοδική απόφαση αρνήθηκε παραπέμποντας τους επισκέπτες του στην Αρχιεπισκοπή και στον Χρυσόστομο Β’.
Ο Μητροπολίτης Βαρνάβας, όπως μας είπε ο πρωτοσύγκελος, εφαρμόζοντας τη θέση της Εκκλησίας δεν δέχθηκε το σκεπτικό ότι δεν ήταν επιθυμία του νεκρού να αποτεφρωθεί η σορός του και ότι έγινε με πρωτοβουλία της συζύγου του.
Ο Αρχιεπίσκοπος
Ο Αρχιεπίσκοπος στον οποίο αποτάθηκε η οικογένεια του εκλιπόντος για λόγους κατ’ οικονομίαν, όπως μας ειπώθηκε, επέτρεψε να τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία χωρίς την ανάγνωση της συγχωρητικής ευχής και άνευ παρουσίας Ιεράρχη. Όπερ και εγένετο. Μετά την απόφαση του Αρχιεπισκόπου η Μητρόπολη Τριμυθούντος επέτρεψε την τέλεση της κηδείας από έναν απλό κληρικό. Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής έλεγαν πως ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε το σκεπτικό ότι η αποτέφρωση της σορού πραγματοποιήθηκε χωρίς να είναι επιθυμία του νεκρού, ο οποίος μάλιστα είχε προσφέρει τα μέγιστα στην Εκκλησία, στη γενέτειρά του Αθηαίνου, αλλά και στους αγώνες της ομογένειας στο εθνικό ζήτημα.

Silver είπε...

Ο/Η kyriakos varveris είπε...
https://m.kathimerini.com.cy/gr/kypros/me-entoli-arxiepiskopoy-i-kideia-tefras-omogeni

Ευχαριστούμε τον αδελφό μας Κυριάκο για την ενημέρωση!

kyriakos varveris είπε...

Να είσαι καλά κύριε Κώστα.