Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε την Εκκλησία της Ουκρανίας

Ολοκληρώθκε πριν από λίγο η έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδρίαζε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας πραγματοποιήθηκε εισήγηση με θέμα: «Ενημέρωσις περί του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας» από τον Πρόεδρο της Ιεραρχίας, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος στην εισηγησή του, αναφέρθηκε στο προνόμιο του Οικουμενικού Πατριαρχείο να εκχωρεί Αυτοκεφαλία, καθώς και στις θετικές εισηγήσεις των δύο Επιτροπών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση του Αρχιεπισκόπου για την Εκκλησία της Ουκρανίας ήταν η αναγνώριση, η οποία έγινε αποδεκτή με πλειοψήφια από το Σώμα της Ιεραρχίας.
«Υπό το πνεύμα αυτό, εισηγούμαι την αναγνώριση υπό της ημετέρας Εκκλησίας της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της ανεξαρτήτου Δημοκρατίας της Ουκρανίας» – ανέφερε κλείνοντας την εισήγησή του ο Μακαριώτατος.
Στη συνέχεια οι Μητροπολίτες μίλησαν επί των προτάσεων της εισηγήσεως, ενώ ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, πρότεινε να ληφθεί απόφαση μετά από φανερή ψηφοφορία.
Η Ιεραρχία τελικά απόφασισε να επικυρώσει την πρόσφατη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, και να συμφωνήσει ότι είναι δικαιώμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγεί Αυτοκεφαλία.
Σε λίγη ώρα αναμένεται και το επίσημο Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Πηγή – romfea. gr

6 σχόλια:

Ν/Α είπε...

Η καταπάτηση των Ιερών κανόνων στις μέρες μας, ονομάζεται δικαιώματα και προνόμια του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και η προάσπιση των Ιερών κανόνων ονομάζεται ρατσισμός, εποχή του μεσαίωνα, και παρελθοντισμός με παρωπίδες.
Αυτή είναι η νέα Εκκλησία του διαβόλου, όταν ο Πατριάρχης ως Πάπας τις Ανατολής έχει το αλάθητο της παρανομίας, και μπορεί να χορηγεί Αυτοκεφαλία, η μπορεί να ενώνεται με τους αιρετικούς.
Και η ιστορία αυτής της πτώσης επαναμβάνεται, και θα συμβαίνει ο, τι συνέβαινε μετά το 1924.
Η Ελλαδική Κρατούσα, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, Εκκλησία, πρωτοπόρος στην καινοτομία, αναγνώρισε την σχηματική Εκκλησία της Ουκρανίας, και οι Ιεράρχες της πάλι θα πηγαίνουν στο Άγιο Ορος και θα συλλειτουργούν με τους ηγουμένους που δεν αναγνώρισαν την Ουκρανία, και οι ηγούμενοι που διαφωνούν, θα συνεχίζουν να "αγωνίζονται" , και να δίνουν ψευδή διαβεβαίωση στο φρικτό Θυσιατήριο πως ο Πατριάρχης ορθοτομεί τον Λόγο Τής Αληθείας.
Και αυτή η απόφαση καθόλου δεν με εξέπληξε, για το μόνο που απορώ είναι πώς μας αντέχει και μάς κάνει ακόμη υπομονή ο Άγιος Θεός, και δεν έχει ανοίξει τα αβυσσαλέα τάρταρα από κάτω μας, να μάς καταπιούν πνιχτά, αφωνητή, ή να ανοίξει τις φιάλες της αποκάλυψης και να μας συντρίψει σε συμπαντική σκόνη, στο απέραντο Σύμπαν.
Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ, πόσο πολύ η ανατολή, ζήλεψε την δόξα του Πάπα της Δύσεως.


Ανώνυμος είπε...

Άνοιξαν τα τάρταρα
Η αυτοκρατορία του εγκλήματος και η ανταλλαγη πληθυσμών με μουσουλμανους είναι η απάντηση του Θεού

The Cave Dweller είπε...

Ο Καισαριανής παραδέχτηκε ότι οι Νγτες είναι σχισματικοι από το 1924!

Τέλος ο μητροπολίτης Καισαριανής δεν έκρυψε τους φόβους του για νέο παλαιοημερολογιτικό ζήτημα στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος λέγοντας χαρακτηριστικά «φοβούμαι πως σπέρνουμε νέο διχασμό»

ΥΓ: Αφού λένε ότι σπέρνουμε νέο διχασμό, άρα έσπειραν και τον πρώτο.... Συγχαρητήρια που αποκαλύπτετε με τόση σαφήνεια ότι από το 1924 είστε de facto σχισματικοι...

Πηγή :https://orthodoxia.info/news/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%bc%cf%8c%cf%83%cf%87%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%ce%b9-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9/

Ν/Α είπε...

Αυτό που έθεσε είναι ακριβώς ίδιο με αυτό που έλεγαν προ Κολυμπάρι, και καλά εάν ψηφίσουν τα αίσχη θα έχουμε νέο Παλαιοημερολογίτικο. Δηλαδή δεν λέχθηκε για να υπερασπιζονται την Αγία Εκκλησία το Σύνταγμα των Ιερών Κανόνων, αλλά το λένε για να γίνει πέδη μήπως και κάποιος προβληματιστεί και δεν ψηφίσει τελικά κατά την επιταγή του Πάπα της Ανατολής.

Τελικά από σήμερα έχουμε τελεσίδικα και με τη Βούλα δύο Παπες στη γη. Τον Λατίνο, της Δύσεως και τον Τούρκο Φαναριωτη της Ανατολής.
Αλίμονό μας.

Ανώνυμος είπε...

Τα έχεις μπερδεύψει παλαιοημερολογίτη σχισματικέ Κυριάκο Βαρβέρη.
Ακολούθησε τον άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή και φύγε απο τον παλαιοημερολογιτισμό.

The Cave Dweller είπε...

Ανώνυμε 8:35

Ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστης δεν ήταν ποτέ Νγτης.

Διάβασε στο παραπάνω Link τι ακριβώς έγραψε ο φερόμενος και ως Καισαριανής και ΑΝ έχεις νοημοσύνη θα καταλάβεις.

Αντε να σε δω τώρα που έχεις πλήρη κοινωνία και με σχισματικους ΝΑΖΙ πώς θα εορτασεις την 28η Οκτωβρίου.

Αποδείξεις ότι οι σχισματικοι Ουκρανοί είναι ΝΑΖΙ παρακάτω :

https://omologia--pisteos.blogspot.com/2019/10/blog-post_80.html?m=1

https://omologia--pisteos.blogspot.com/2019/10/28.html?m=1