Μητρ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ --- Ανακοινωθέν

Ἐν Πειραιεῖ τῇ 15 Ὀκτωβρίου 2019

 Ὁ Μητροπολίτης Πειραιῶς

εὐχαριστεῖ τόν Μητροπολίτην Κυθήρων καί διακηρύσσει

ὅτι δικαιώνονται πλήρως ὅσοι ἐναντιώνονται στήν ἄκυρη Aὐτοκεφαλία τῶν σχισματικῶν

 

Αἰσθάνομαι τήν ἠθική ὑποχρέωση δημοσίως νά ἐκφράσω τήν ἀπέραντη εὐγνωμοσύνη μου στόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ  διά τήν πεπαρρησιασμένην, οὐσιαστικωτάτην καί ἀκριβοδικαίαν ἔκθεσιν τῶν διαδραματισθέντων κατά τήν ἔκτακτη σύγκληση τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τῆς 12/10/2019 πού ἀποδεικνύει τό ἀδαμάντινον ἦθος καί τήν τεραστίαν πνευματικήν ποιότητα τοῦ Σεβ. ἁγίου Κυθήρων. Ὀφείλω νά διευκρινίσω ὅτι ὁ Σεβ. καταγράφων τά γεγονότα τῆς συγκληθείσης ἐκτάκτου Ἱεραρχίας, ἄνευ οὐδεμιᾶς ἐπικοινωνίας μέ τήν ἐλαχιστότητά μου, ἀπέδωσε τήν πραγματικότητα τῆς παρεμβάσεώς μου κατά τήν διαδικασίαν, γράφων χαρακτηριστικῶς: «Εἰς αὐτό τό «μῆκος κύματος» ἐκινήθησαν καί οἱ Σεβ. Μητροπολῖται: Καισαριανῆς Δανιήλ, Μεσογαίας Νικόλαος, Πειραιῶς Σεραφείμ (διεισδύσας ἐπιτυχῶς εἰς τήν προβληματικήν τοῦ ὅλου θέματος ἀπό κανονικῆς καί ἐκκλησιολογικῆς πλευρᾶς) καί ἡ ταπεινότης μου», διαλύων οὕτω ὡς αὐτόπτης καί αὐτήκοος μάρτυς τήν εἰς βάρος μου παρασιώπηση. Τόν εὐχαριστῶ ἐκ βάθους ψυχῆς δεόμενος τοῦ Παναγίου Κυρίου τῆς Ἐκκλησίας μας καί Δομήτορος ὅπως ἐπιδαψιλεύει εἰς Αὐτόν εὐδαίμονα ἔτη πλήρη χαρίτων καί εὐλογιῶν, ἐπ’ ἀγαθῷ καί προόδῳ τῆς λογικῆς ποίμνης τοῦ Χριστοῦ.

Ἐν ταὐτῷ εἰλικρινῶς ἐκφράζω τήν εὐγνωμοσύνη μου στόν Πανάγιο Θεό διά τήν ἄμεση δικαίωση ὅλων τῶν μελῶν τοῦ σώματος τῆς Ἐκκλησίας πού ἑπόμενα τῶν ἱερῶν Κανόνων τῆς ἀμωμήτου ἡμῶν πίστεως ἀρνοῦνται τήν ἄκυρη Αὐτοκεφαλία τῶν σχισματικῶν, καθηρημένων, ἀναθεματισμένων καί ἀχειροτονήτων τῆς Οὐκρανίας τήν ὁποίαν «ἀπένειμε!!!» ὁ φερόμενος ὡς «Μητροπολίτης Κιέβου» κ. Ἐπιφάνιος, ὁ ὁποῖος μίαν ἡμέρα μετά τήν ἀναγνώριση ὑπό τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος «τελῶν» ἐκκλησιαστικά ἐγκαίνια τοῦ «Ἱ. Ναοῦ Παναγίας Προστασίας» στήν περιοχή Βαράς εἶχε ὡς «συνιερουργό» τόν Ρωμαιοκαθολικό «κληρικό» Βασίλειο Πλατότκα μέ πλήρη ἱερατική ἀμφίεση, ὅπως ἀποδεικνύεται ἀπό τήν σχετική δημοσίευση καί τίς φωτογραφικές ἀπεικονίσεις τοῦ ἱστολογίου ΡΟΜΦΑΙΑ (https://www.romfea.gr/ekklisies-ts/ekklisia-tis-oukranias/ 32288-katholikos-iereas-summeteixe-se-egkainia-naou-me-ton-kieb ou-epifanio). Συνεπῶς οἱ ἄνθρωποι αὐτοί δέν εἶναι μόνο ἀνίεροι εἶναι καί κακόδοξοι καί ἀθεόφοβοι. Ἑπομένως τό νά ζητεῖται ἀπό τίς αὐτοκέφαλες Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες ἡ ἀναγνώρισίς τους εἶναι τό λιγότερο ἐξωφρενικό.

 


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

72 σχόλια:

The Cave Dweller είπε...


"....Συνεπῶς οἱ ἄνθρωποι αὐτοί δέν εἶναι μόνο ἀνίεροι εἶναι καί κακόδοξοι καί ἀθεόφοβοι. Ἑπομένως τό νά ζητεῖται ἀπό τίς αὐτοκέφαλες Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες ἡ ἀναγνώρισίς τους εἶναι τό λιγότερο ἐξωφρενικό."

Ω ! Της φρικώδους βλακείας το άπειρον ....

Όταν "λειτουργείς" κ.Σεραφείμ ποιον μνημονεύεις ? Τον φούφοτο ? Όχι βέβαια ! Μνημονεύεις τον αιρετικό και σχισματικό Ιερώνυμο και την αιρετική και σχισματική "Σύνοδό" σου ως ορθοτομούντες τον Λόγο της Αληθείας !!!

Επομένως εμπαίζεις και τον Κύριο αλλά και το ποίμνιο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Ανώνυμος είπε...

Ο αιρετικός παλαιοημερολογίτης Κυριάκος Βαρβέρης γιατί τόση χολή κατά του αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ;;;;
Ας ασχοληθεί με τα παλαιοημερολογίτικα σχίσματα που ανήκει και ας αφήσει ήσυχους τους αντιοικουμενιστές μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας!!

The Cave Dweller είπε...


15 Οκτωβρίου 2019 - 7:50 π.μ.

Ακόμη δεν έχεις καταλάβει ότι το ΝΗ είναι σχίσμα + αίρεση ?

Δες και το παρακάτω για να το εμπεδώσεις σχισματικές ανώνυμε Νγτη :

https://omologia--pisteos.blogspot.com/2019/10/sputnik.html

The Cave Dweller είπε...



ΠΡΩΘΙΕΡΕΑΣ Βσέβολοντ ΤΣΑΠΛΙΝ :

«Η νεοημερολογίτικη Εκκλησία της Ελλάδος έπαψε να υπάρχει. Έπαψε να είναι η Εκκλησία του Χριστού και μετατράπησε σε παρασυναγωγή του σατανά. Όποιος δεν αποσχιστεί από αυτήν φεύγει από το Χριστό και πάει με το διάβολο. Και δεν πρέπει να συζητούμε ότι υπάρχουν αποχρώσεις στους τύπους των σκυλιών του σατανά: όλα είναι σαφέστατα. Όσοι αναγνωρίζουν το σχίσμα είναι σχισματικοί. Η «ιεραρχία» και ο «κλήρος» τους καθαιρούνται και αντικαθίστανται από καινούριους. Και φτάνει να περιμένουμε κάτι και να πιστεύουμε πονηρά κουτσομπολιά. «Εσείς, πατέρα σας έχετε το διάβολο και θέλετε να κάνετε τις επιθυμίες του πατέρα σας. Εκείνος ήταν ανέκαθεν ανθρωποκτόνος και δεν έχει σταθεί στην αλήθεια, γιατί αλήθεια σ’ αυτόν δεν υπάρχει. Όταν λέει το ψέμα, μιλάει απ’ αυτά που του υπαγορεύει η ίδια του η φύση, γιατί είναι ψεύτης και πατέρας του ψεύδους» (Ιω. η΄ 44)».

Silver είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ο αιρετικός παλαιοημερολογίτης Κυριάκος Βαρβέρης γιατί τόση χολή κατά του αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ;;;;



Έχω την εντύπωση ότι δοκιμάζεις την αντοχή της υπομονής μου. Λόγω αρχής μου, δεν θέλω να διαγράφω σχόλια ουδενός, αλλά μερικοί από σας υπερβαίνετε όχι μόνο το Ορθόδοξο αλλά και το λογικό.

Στοιχειωδώς δεν αντιλαμβάνεσαι ότι προδίδουν την Εκκλησία του Χριστού μας, όλοι αυτοί οι Χριστέμποροι, εκτός αυτών που έχουν κάνει την ευλογημένη Αποτείχιση; Ομολογεί ο Πειραιώς Σεραφείμ ότι : "οἱ ἄνθρωποι αὐτοί δέν εἶναι μόνο ἀνίεροι εἶναι καί κακόδοξοι καί ἀθεόφοβοι. Ἑπομένως τό νά ζητεῖται ἀπό τίς αὐτοκέφαλες Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες ἡ ἀναγνώρισίς τους εἶναι τό λιγότερο ἐξωφρενικό".

Παρ' όλα αυτά που γράφει και ομολογεί ο κ. Σεραφείμ, δεν ακολουθεί την Ορθόδοξη γραμμή του πατέρα Θεοδώρου Ζήση και των άλλων Κληρικών, Μοναχών, και λαϊκών, αλλά συνεχίζει να κοινωνεί με την αίρεση, με την προδοσία της Ορθοδοξίας, και εσύ το βιολί σου με τους παλαιοημερολογίτες!

Silver είπε...

Ο/Η kyriakos varveris είπε...


ΠΡΩΘΙΕΡΕΑΣ Βσέβολοντ ΤΣΑΠΛΙΝ :

«Η νεοημερολογίτικη Εκκλησία της Ελλάδος έπαψε να υπάρχει. Έπαψε να είναι η Εκκλησία του Χριστού και μετατράπηκε σε παρασυναγωγή του σατανά. Όποιος δεν αποσχιστεί από αυτήν φεύγει από το Χριστό και πάει με το διάβολο.



Αυτός ο "ΠΡΩΘΙΕΡΕΑΣ" δεν είναι "Κληρικός" του Πατριαρχείου Μόσχας; Το Πατριαρχείο Μόσχας δεν είναι Μέλος του Σατανικού Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, μαζί με την "παρασυναγωγή του σατανά" όπως αποκαλεί την Εκκλησία της Ελλάδος; Το Πατριαρχείο του δεν δίνει τα Μυστήρια στους Παπικούς χρόνια τώρα; Γιατί τόση υποκρισία εκ μέρους του;;; Τα ίδια είναι όλοι τους.....

Ανώνυμος είπε...

Τσοπάνο κ. Κώστα μην σε παρασέρνουν οι σχισματικοί παλαιοημερολογίτες.
Ο Κυριάκος Βαρβέρης είναι και αιρετικός, αφού νομίζει τους ανθρώπους που δεν ακολούθησαν το σχίσμα σαν αιρετικούς.
Μην συμμετέχεις και εσύ στις πλάνες του Κυριάκου Βαρβέρη.
Κάτσε φρόνιμος γιατί ήδη έχεις μεγάλο βάρος στην ψυχή σου με το σιγοντάρισμα του σχίσματος.

Ανώνυμος είπε...

Θα επαναλάβω:

Ο αιρετικός παλαιοημερολογίτης Κυριάκος Βαρβέρης γιατί τόση χολή κατά του αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ;;;;
Ας ασχοληθεί με τα παλαιοημερολογίτικα σχίσματα που ανήκει και ας αφήσει ήσυχους τους αντιοικουμενιστές μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι μεγάλη πλάνη και αδικία να δεχθούμε κ. Κώστα τσοπάνο, ότι όλοι προδίδουν την Εκκλησία και είναι Χριστέμποροι, εκτός από τους αποτειχισμένους!!!!

Ο ιε' Κανόνας είναι προαιρετικός!!!

Μην γράφεις τόσο παλαβά και πλανεμένα πράγματα κ. Κώστα! Πρόσεχε τί γράφεις!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας ενδιαφέρει σχισματικέ παλαιοημερολογίτη τί λέει ένας πρωθιερέας πάνω στο θυμό του.

Ανώνυμος είπε...

Το λογικό και το Ορθόδοξο το υπερβαίνεις εσύ με τα ακραία που γράφεις κ. Κώστα παρασυρόμενος από σχισματικούς παλαιοημερολογίτες.
Λυπήσου την ψυχή σου και άλλαξε ρότα!

The Cave Dweller είπε...


Προς Ανώνυμους εν ενεργεία σχισματικούς (λόγω 1924 + ουκρανίας) και εν ενεργεία αιρετικούς (λόγω Κολυμπαρίου) Νγτες :

"....Συνεπῶς οἱ ἄνθρωποι αὐτοί δέν εἶναι μόνο ἀνίεροι εἶναι καί κακόδοξοι καί ἀθεόφοβοι....."

Μόνος του το λέει ο ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ Σεραφείμ ότι ανήκει σε μια Σύνοδο που έχει αναγνωρίσει

- ΑΝΙΕΡΟΥΣ
- ΚΑΚΟΔΟΞΟΥΣ
- ΑΘΕΟΦΟΒΟΥΣ

Το να λέει κάποιος ότι διαφωνώ με το σχίσμα αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ συμπορεύομαι με τους ΑΝΙΕΡΟΥΣ, ΚΑΚΟΔΟΞΟΥΣ, ΑΘΕΟΦΟΒΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ, είναι τουλάχιστον σχιζοφρένεια (για να βάλουμε και ένα καλό λογισμό)

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες τί λέει ο ι. Χρυσόστομος για το σχίσμα κ. Κώστα;

Ανώνυμος είπε...

Ο αιρετικός παλαιοημερολογίτης Κυριάκος Βαρβέρης γιατί ασχολείται τόσο πολύ με την Εκκλησία που νομίζει αίρεση και σχίσμα;
Ας ασχοληθεί με τα παλαιοημερολογίτικα σχίσματα που ανήκει και ας αφήσει ήσυχους τους αντιοικουμενιστές μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας!!

Ανώνυμος είπε...

Ο αντιοικουμενιστής μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ δεν ονόμασε όλους τους μητροπολίτες της Εκκλησίας με τους χαρακτηρισμούς αυτούς, παρα μόνο συγκεκριμένους!
Ας μην στρεβλώνει τα λόγια του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ο σχισματικός και αιρετικός παλαιοημερολογίτης Κυριάκος Βαρβέρης.

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ξέχασες τί λέει ο ι. Χρυσόστομος για το σχίσμα κ. Κώστα;
15 Οκτωβρίου 2019 - 9:18 π.μ.



Και να ήθελα να το ξεχάσω είναι αδύνατον, διότι μου το υπενθυμίζεις τόσες φορές καθημερινώς!

Νάσαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Οχι και καθημερινώς, υπερβάλλεις.
Και εσύ να είσαι καλά κ. Κώστα και να μην εκνευρίζεσαι όταν τα "ψάλλουμε" στους παλαιοημερολογίτες που προκαλούν.

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
μην εκνευρίζεσαι όταν τα "ψάλλουμε" στους παλαιοημερολογίτες που προκαλούν.
15 Οκτωβρίου 2019 - 9:33 π.μ.



Είναι αδέλφια μας εκλεκτά. Επίσης μη ξεχνάς τον θείο Απόστολο Παύλο:
εἰ δὲ ἀλλήλους δάκνετε καὶ κατεσθίετε, βλέπετε μὴ ὑπ' ἀλλήλων ἀναλωθῆτε (Γαλ. 5:15) ....

The Cave Dweller είπε...

15 Οκτωβρίου 2019 - 9:33 π.μ.

Σε τί προκαλούμε ? Φωνάζουμε (λόγω και έργω) γιατί οι Νγτες στην Ελλάδα είναι κάποια εκατομμύρια ψυχές ! Και οι σχισματικοί "ποιμένες" σας :

1) Έχουν φροντίσει αυτές οι ψυχές να είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ακατήχητες στην Ορθόδοξη Πίστη. (Αν έχεις έστω και στοιχειώδη νοημοσύνη, θα καταλάβεις πόσο φοβερό είναι αυτό το πράγμα....καθώς και που οδηγούνται αυτές οι ψυχές....)

2) Έχουν παραχαράξει τον ορθόδοξο τύπο του βαπτίσματος

3) Έχουν κόψει τα μισά και περισσότερα κείμενα από τις ακολουθίες

4) Διδάσκουν δημοσίως αιρέσεις (βλέπε φυλλάδα προς τον ΛΑΟ του 2016) και είναι σχισματικοί.

Απολύτως δικαιολογημένα λοιπόν υπάρχει η αντίδραση αυτή από την πλευρά των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, μπας και ξυπνήσει καμιά ψυχή .

Ν/Α είπε...

Ο άνθρωπος της Αλήθειας αγαπά και πονά για όλη την κτήση, και για τον άνθρωπο ακόμα που μπορεί να έχει ξεφύγει.
Το μίσος είναι μόνο προς την αίρεση όχι προς τα πρόσωπα που έπεσαν εν αγνοία τους.
Τα γεννήματα εχιδνών που αποκάλεσε ο Κύριος τους Φαρισαίους, αυτό το ανάθεμα και τον απαχωρισμό του Κατ Εικόνα με τον Ουράνιο Πατέρα, αφορούσε τους εν γνώση ψεύτες, απατεώνες και προδότες. Και θα λέγαμε σήμερα μα είναι κακό να πεις προδότη τον προδότη;
Όσο κακό ήταν και η κατακεφαλιά τού Αγίου Νικολάου προς τον Αιρεσιάρχη Άρειο, που σημειωτέον κατακρίθηκε από όλη τη Σύνοδο και τον έστειλαν στη φυλακή όμως επιβραβεύτηκε από Τον Άγιο Θεό, γιατί μόνο ο Άγιος έκανε Το Θέλημά Του, διότι μόνο εκείνος ο Μακάριος έλαβε το Άγιο Μωφόριο και το Άγιο Ευαγγέλιο από τον Κύριο.

Ανώνυμος είπε...

Οι παλαιοημερολογίτες μην προσπαθούν με πλάνες και αιρέσεις να τραβήξουν οπαδούς στο παλαιοημερολογίτικο Σχίσμα.

Οι Πατέρες ήταν αυστηροί και για την Αίρεση και για το Σχίσμα!

Ανώνυμος είπε...

Την ορθόδοξη αλήθεια για το παλαιοημερολογίτικο Σχίσμα την περιγράφει το σχόλιο:

15 Οκτωβρίου 2019 - 8:46 π.μ.

Με την κατάληξη ανακοίνωσης της Μητρόπολης Πειραιώς.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Κώστας δεν ξέρει ότι οι Πατέρες δεν κολάκευαν τους Σχισματικούς, ούτε πίστευαν ότι το Σχίσμα είναι ακίνδυνο;;;

Ανώνυμος είπε...

Κάθε ψυχή που θα πάει στο Σχίσμα από το μπλογκ αυτό, θα λογοδοτήσει στο Τελικό Κριτήριο ο κ. Κώστας.
Από αγάπη σου το λέμε κ. Κώστα.

The Cave Dweller είπε...

Να μου πουν οι Ψευδώνυμοι και Ανώνυμοι, ποια από αυτά που ανέφερα είναι ψέματα.

Μήπως στο ΝΗ υπάρχει ο Ορθόδοξος τύπος της βάπτισης?

Μήπως δεν έχετε κόψει λόγια?

Μήπως στη φυλλάδα ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ δεν κηρυξατε αίρεση ΔΗΜΟΣΙΩΣ?

Μήπως οι Ουκρανοί του Επιφανιου δεν είναι σχισματικοι?

Μήπως δεν ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΤΕ εν ΣΥΝΟΔΩ τους σχισματικους?

Ποια από τα παραπάνω είναι ψέματα???

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Κάθε ψυχή που θα πάει στο Σχίσμα από το μπλογκ αυτό, θα λογοδοτήσει στο Τελικό Κριτήριο ο κ. Κώστας.
Από αγάπη σου το λέμε κ. Κώστα.


Και εγώ από αγάπη σου μεταφέρω κάθε ημέρα τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής, των Αποστόλων και των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας και συ με γράφεις στα παλαιά σου υποδήματα!

Εν ημέρα Κρίσεως τι θα πεις στον Κύριο όταν θα σε ρωτήση: Γιατί δεν έδινες σημασία σε αυτά που μετέφερε στο ιστολόγιο ο τσοπάνος μου, από την διδασκαλία Μου, την διδασκαλία των Αποστόλων μου και των Αγίων της Εκκλησίας μου;

Ν/Α είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ν/Α είπε...

Το Σχίσμα το κάνει όποιος αλλάζει την παράδοση όχι όποιος κρατάει την παράδοση.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκαιο Μαρίνο σε αυτό το σημείο.

Ανώνυμος είπε...

Μαρίνε Ριτσούδη το Σχίσμα το κάνει όποιος αποσχίζεται από όλη την Εκκλησία για λεπτομεριακά και ασήμαντα ζητήματα όπως το ημερολόγιο.

Δεν μας είπες ακόμα αν είσαι παλαιοημερολογίτης. Είσαι παλαιοημερολογίτης;

Ανώνυμος είπε...

Ο αιρετικός παλαιοημερολογίτης Κυριάκος Βαρβέρης να αφήσει τα κουτά ερωτήματα και να ασχοληθεί με τα παλαιοημερολογίτικα σχίσματα που ανήκει και ας αφήσει ήσυχους τους αντιοικουμενιστές μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας και τους Ορθόδοξους σχολιαστές που ανήκουν στην Εκκλησία!!

Ανώνυμος είπε...

κ. Κώστα σου απαντώ στο σχόλιο σου 15 Οκτωβρίου 2019 - 12:01 μ.μ.


Η διδασκαλία της Αγίας Γραφής, των Αποστόλων και των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας δεν λέει αυτά που νομίζεις εσύ και σου είπαν οι παλαιοημερολογίτες!

Η διδασκαλία της Αγίας Γραφής, των Αποστόλων και των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας λέει να είμαστε απέναντι και στην Αίρεση και στο Σχίσμα!

Εσύ κ. Κώστα έχεις διαγράψει τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής, των Αποστόλων και των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας που αφορούν το Σχίσμα και ερμηνεύεις όπως θέλεις αυτά που αφορούν την Αίρεση!

Ο ΙΕ ΄ Κανόνας είναι Προαιρετικός!


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Παλαιοημερολογίτη Κυριάκο Βαρβέρη πόσα σχίσματα έχετε στον παλαιοημερολογίτικο σχισματικό χώρο όπου ανήκεις;

Έχουν μετρηθεί ή είναι δύσκολο να μετρηθούν;


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ν.Τ. είπε...

Δεν είναι παράδοση το ημερολόγιο!Εδώ άλλαξαν και αυτό που λέει ο Παύλος:"Ο Επίσκοπος να είναι άντρας μιας γυναίκας"!!Σχίσμα είναι η διακοπή εκκλησιαστικής κοινωνίας λόγο σατανικής αλαζονείας!!!Ο Παλαιοημερολογιτισμός είναι ένα ΤΕΡΑΣ(Άγιος Ιερομόναχος Σ.Ρόουζ)που φοβίζει πολλούς Ορθοδόξους και τους κρατάει σε κοινωνία με την Μεγάλη Πόρνη,τον Οικουμενισμό!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαρίνος Ριτσούδης να προσέξει τις απαντήσεις:

15 Οκτωβρίου 2019 - 1:38 μ.μ.
και
Ν.Τ. 15 Οκτωβρίου 2019 - 1:58 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Θα απαντήσω στον Κυριάκο Βαρβέρη.


Μήπως στην Εκκλησία υπάρχει ο Ορθόδοξος τύπος της βάπτισης?
ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ

Μήπως δεν έχετε κόψει λόγια?
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ.

Μήπως στη φυλλάδα ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ δεν κηρυξατε αίρεση ΔΗΜΟΣΙΩΣ?
Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΟΥΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

Μήπως οι Ουκρανοί του Επιφανιου δεν είναι σχισματικοι?
ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ.

Μήπως δεν ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΤΕ εν ΣΥΝΟΔΩ τους σχισματικους?
ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος: «δεν έλαβε χώρα κάποια ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης»
http://aktines.blogspot.com/2019/10/blog-post_25.html
Το ίδιο λέει και ο Κυθήρων.

Ανώνυμος είπε...

Προς Ν.Τ. 15 Οκτωβρίου 2019 - 2:05 μ.μ.


Οι Ορθόδοξοι που δεν προσχώρησαν στον Παλαιοημερολογιτισμό, δεν έχουν κοινωνία με τον Οικουμενισμό, ακόμα και αν υπάρχουν αρκετοί οικουμενιστές μεγαλοκληρικοί μέσα στην Εκκλησία χωρίς να καταδικαστούν!

The Cave Dweller είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The Cave Dweller είπε...

Ώστε στο ΝΗ υπάρχει ο Ορθόδοξος τύπος της βάπτισης? Νομίζεις φίλε δες το παρακάτω Link :
https://omologia--pisteos.blogspot.com/2019/10/100.html?m=1

2) Τα λόγια που κόψατε γιατί τα κόψατε? Είναι περιττά ή μήπως ήταν ηλιθιοι αυτοί που τα έγραψαν και εσείς είστε οι έξυπνοι?

3) Η φυλλάδα ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ του 2016 βγήκε κατ'εντολην την "Συνόδου" σας για να "ενημερωθεί" ο κόσμος για το Κολυμπαρι. Επομένως από την στιγμή που διαβάστηκε εντός του Ιερού Ναού από κληρικούς δεσμεύει τους κληρικούς. Και από την στιγμή που έγινε αποδεκτή από τους Νγτες θα τους ακολουθεί μέχρι να την αποκηρυξουν.

4) Πριν την "Σύνοδο"της 12ης Οκτωβρίου, είχατε κάνει άλλη "Σύνοδο" και είχατε δώσει λευκή επιταγή στον ΙΕΡΏΝΥΜΟ να χειριστεί το θέμα μόνος του! Το ξέχασες??? Και τώρα μετά την λευκή επιταγή, ζητάς ονομαστική ψηφοφορία!!! Ω, της απύθμενης ΒΛΑΚΕΙΑΣ το άπειρο...

Εν ολίγοις είστε και για γέλια αλλά και για κλάματα.

The Cave Dweller είπε...

Δεν μου λες αντιοικουμενιστη :

Οι Ιεροί Κανόνες είναι ισοκυροι με την Αγία Γραφή? Αν λοιπόν οι Ιεροί Κανόνες έχουν το ίδιο κύρος με την Αγία Γραφή και εσύ θεωρείς ότι υπάρχει περίπτωση να είναι δυνητικός ένας κανόνας, καταλαβαίνεις που το πας, έτσι δεν είναι???

The Cave Dweller είπε...

Επίσης άσχετε ΝΓΤΗ να σου θυμίσω ότι το θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν : Ενημέρωση για το θέμα της Ουκρανίας.

Όταν σε ενημερώνει κάποιος, σου ζητάει μετά την ψήφο σου???

Πάρε τώρα και το άδειασμα των υπολοίπων προς τον φερόμενο και ως Κυθήρων :

https://www.romfea.gr/ekklisia-ellados/32308-i-iera-sunodos-gia-tin-anakoinosi-tou-mitropoliti-kuthiron-serafeim

Ανώνυμος είπε...

Ο αιρετικός παλαιοημερολογίτης Κυριάκος Βαρβέρης γιατί ασχολείται τόσο πολύ με την Εκκλησία που νομίζει αίρεση και σχίσμα;
Ας ασχοληθεί με τα παλαιοημερολογίτικα σχίσματα που ανήκει και ας αφήσει ήσυχους τους αντιοικουμενιστές μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας και την Εκκλησία της Ελλάδας !!

Ανώνυμος είπε...

Δεν απάντησες ακόμα Παλαιοημερολογίτη Κυριάκο Βαρβέρη στο ερώτημα του.
Σου το θυμίζω.



Παλαιοημερολογίτη Κυριάκο Βαρβέρη πόσα σχίσματα έχετε στον παλαιοημερολογίτικο σχισματικό χώρο όπου ανήκεις;

Έχουν μετρηθεί ή είναι δύσκολο να μετρηθούν;


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Παλαιοημερολογίτης σχισματικός και αιρετικός (αφού ονομάζει αιρετικούς όσους δεν βρίσκονται στο παλαιοημερολογίτικο σχίσμα) Βαρβέρης:
"Επομένως από την στιγμή που διαβάστηκε εντός του Ιερού Ναού από κληρικούς δεσμεύει τους κληρικούς. "

Απάντηση.
Γνωρίζω πολλούς Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας που ούτε διαβάστηκε, ούτε μοιράστηκε!

Περαστικά σου!

Ανώνυμος είπε...

Παλαιοημερολογίτης σχισματικός και αιρετικός (αφού ονομάζει αιρετικούς όσους δεν βρίσκονται στο παλαιοημερολογίτικο σχίσμα) Βαρβέρης:
"Επομένως από την στιγμή που διαβάστηκε εντός του Ιερού Ναού από κληρικούς δεσμεύει τους κληρικούς. "

Απάντηση.
Γνωρίζω πολλούς Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας που ούτε διαβάστηκε, ούτε μοιράστηκε η συγκεκριμένη Φυλλάδα για την Σύνοδο της Κρήτης!

Περαστικά σου!

Ανώνυμος είπε...

Μην ψάχνει αφορμές ο αιρετικός παλαιοημερολογίτης Κυριάκος Βαρβέρης για να δικαιολογήσει το Σχίσμα του. Το παλαιοημερολογίτικο Σχίσμα δεν δικαιολογείται.

Ανώνυμος είπε...

Το πλανεμένο παλαιοημερολογίτικο μπλογκ
https://omologia--pisteos.blogspot.com
δεν το εμπιστευόμαστε ΚΑΘΟΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια σου παλαιοημερολογίτη Κυριάκο Βαρβέρη είναι για γέλια αλλά και για κλάματα....

The Cave Dweller είπε...


Στο ΠΗ δεν υπάρχουν σχίσματα, αλλά πολύ έντονες έριδες και παροξυσμοι για θέματα του ΝΗ που σε λίγες μέρες θα λυθούν μια και καλή... :


Πραξ. 15,36 Μετὰ δέ τινας ἡμέρας εἶπε Παῦλος πρὸς Βαρνάβαν· ἐπιστρέψαντες δὴ ἐπισκεψώμεθα τοὺς ἀδελφοὺς ἡμῶν κατὰ πᾶσαν πόλιν ἐν αἷς κατηγγείλαμεν τὸν λόγον τοῦ Κυρίου, πῶς ἔχουσι.

Πραξ. 15,37 Βαρνάβας δὲ ἐβουλεύσατο συμπαραλαβεῖν τὸν Ἰωάννην τὸν ἐπικαλούμενον Μᾶρκον·

Πραξ. 15,38 Παῦλος δὲ ἠξίου, τὸν ἀποστάντα ἀπ᾿ αὐτῶν ἀπὸ Παμφυλίας καὶ μὴ συνελθόντα αὐτοῖς εἰς τὸ ἔργον, μὴ συμπαραλαβεῖν τοῦτον.

Πραξ. 15,39 ἐγένετο οὖν παροξυσμός, ὥστε ἀποχωρισθῆναι αὐτοὺς ἀπ᾿ ἀλλήλων, τόν τε Βαρνάβαν παραλαβόντα τὸν Μᾶρκον ἐκπλεῦσαι εἰς Κύπρον.

Πραξ. 15,40 Παῦλος δὲ ἐπιλεξάμενος Σίλαν ἐξῆλθε, παραδοθεὶς τῇ χάριτι τοῦ Θεοῦ ὑπὸ τῶν ἀδελφῶν,

Πραξ. 15,41 διήρχετο δὲ τὴν Συρίαν καὶ Κιλικίαν ἐπιστηρίζων τὰς ἐκκλησίας.

Που ήταν λοιπόν τότε η Εκκλησία,στον Παύλο ή στον Βαρνάβα????

The Cave Dweller είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The Cave Dweller είπε...

Έχουνε όμως κοινωνία με την "Σύνοδο" που την συνέταξε σχισματικε ΝΑΖΙ ΝΓΤΗ

The Cave Dweller είπε...

Έχουνε όμως κοινωνία με την "Σύνοδο" που την συνέταξε σχισματικε ΝΑΖΙ ΝΓΤΗ

The Cave Dweller είπε...

Βάλε τώρα κεφαλάκι σου μέσα στο χώμα και κάνε ότι δεν ξέρεις τίποτα...

The Cave Dweller είπε...

Για γέλια και για κλάματα είναι ο φερόμενος και ως Κυθήρων....

https://www.romfea.gr/ekklisia-ellados/32308-i-iera-sunodos-gia-tin-anakoinosi-tou-mitropoliti-kuthiron-serafeim

Ανώνυμος είπε...

Ο αιρετικός παλαιοημερολογίτης Κυριάκος Βαρβέρης γιατί ασχολείται τόσο πολύ με την Εκκλησία που νομίζει αίρεση και σχίσμα;
Ας ασχοληθεί με τα παλαιοημερολογίτικα σχίσματα που ανήκει και ας αφήσει ήσυχους τους αντιοικουμενιστές μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας και την Εκκλησία της Ελλάδας !!

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια σου παλαιοημερολογίτη Κυριάκο Βαρβέρη είναι για γέλια αλλά και για κλάματα....

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει ο προσωρινός παροξυσμός του Αποστόλου Παύλου και Αποστόλου Βαρνάβα με τα συνεχή σχίσματα στον μικρό, συγκριτικά με την Εκκλησία, παλαιοημερολογίτικο χώρο!

Τα συνεχή σχίσματα στον μικρό, συγκριτικά με την Εκκλησία, παλαιοημερολογίτικο χώρο, δείχνουν πολλά για όποιον δεν φοράει παρωπίδες!

Ανώνυμος είπε...

Μην γίνεσαι αισχρός συκοφάντης σχισματικέ παλαιοημερολογίτη Κυριάκο Βαρβέρη!
15 Οκτωβρίου 2019 - 3:22 μ.μ.

Οι άνθρωποι που ανήκουν στην Εκκλησία και όχι στο παλαιοημερολογίτικο σχίσμα, δεν μπορείς να τους βρίζεις με ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι!

Γιατί αποκαλείς έτσι τον Ορθόδοξο σχολιαστή;

Δεν ξέρεις ότι ψέμα είναι του Διαβόλου;

Ανώνυμος είπε...

Δεν απάντησες ακόμα Παλαιοημερολογίτη Κυριάκο Βαρβέρη στο ερώτημα του.
Σου το θυμίζω.



Παλαιοημερολογίτη Κυριάκο Βαρβέρη πόσα σχίσματα έχετε στον παλαιοημερολογίτικο σχισματικό χώρο όπου ανήκεις;

Έχουν μετρηθεί ή είναι δύσκολο να μετρηθούν;


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ


15 Οκτωβρίου 2019 - 3:02 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν οι Ορθόδοξοι που ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδας με αυτό που προσπαθείς να υπονοήσεις Παλαιοημερολογίτη Κυριάκο Βαρβέρη στο 15 Οκτωβρίου 2019 - 3:22 μ.μ. με παράλογη φαντασία και με ακροβατισμούς τρελλούς!!!!

Έστω και αν δεν σου αρέσει η Ορθόδοξη στάση, θα την λέμε συνέχεια:

Ούτε στο Σχίσμα το παλαιοημερολογίτικο, ούτε στην Αίρεση!!

Ανώνυμος είπε...

Μην ψάχνει αφορμές ο αιρετικός παλαιοημερολογίτης Κυριάκος Βαρβέρης για να δικαιολογήσει το Σχίσμα του.

Θα το ξαναπούμε. Το παλαιοημερολογίτικο Σχίσμα δεν δικαιολογείται από Εκκλησιαστικής πλευράς.

Ανώνυμος είπε...

Στον Παύλο φυσικά,αφού λέει "...παραδοθείς τη χάριτι του Θεού υπο των αδελφών"(Πράξ,15,40).Ο Βαρνάβας τα έκανε θάλασσα(όπως και ο Απ.Πέτρος με την ακροβυστία).Ξύπνα φίλος,οι Παλαιοημερολογίτες έκαναν 24 ψευδοσυνόδους με 24 ψευδοαρχιεπισκόπους!Ένα ταξιδάκη στους Σταγιάτες θα ανήξει τα μάτια της ψυχής σου και θα φωτήσει το σκότος του νου σου(πρέπει να αλλάξεις δάσκαλο).Έχουν σακατέψει ψυχές οι Μάννηδες και οι οπαδοί του μοναχού Μαύρου!Κρίμα Κυριάκο!

Ανώνυμος είπε...

Τα συνεχή σχίσματα στον Παλαιοημερολογιτισμό δεν είναι εγκατάλειψη Θεού;

Δεν είναι επιβεβαίωση της Άνωθεν Αποκάλυψης στον άγιο Γέροντα Ιωσήφ Ησυχαστή να μην πλησιάζει τον παλαιοημερολογιτισμό αλλά να μείνει στην Εκκλησία;

Ανώνυμος είπε...

"Βάλε τώρα κεφαλάκι σου μέσα στο χώμα και κάνε ότι δεν ξέρεις τίποτα... "

Παραισθήσεις βλέπεις Κυριάκο Βαρβέρη;
Οι Ορθόδοξοι έχουν επιχειρήματα και δεν βάζουν το κεφάλι τους μέσα στο χώμα, επειδή έγραψες δυο-τρεις φανταστικές και βρωμερές κατηγορίες στο 15 Οκτωβρίου 2019 - 3:22 μ.μ σχολιό σου και σε άλλα σχόλια.

Τα πιο πάνω σχόλια φτάνουν για να δείξουν σε ποιά πλάνη βρίσκεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα έκανε θάλασσα ο Απόστολος Βαρνάβας αγαπητέ 5:48 μ.μ.
Απλά ο Απόστολος Παύλος τηρούσε πιο αυστηρή στάση.
Ούτε και ο Απόστολος Πέτρος με την ακροβυστία τα έκανε θάλασσα. Ο ι. Χρυσόστομος λέει ότι το μάλωμα του Απ. Παύλου στον Απ. Πέτρο ήταν φτιαχτό περιστατικό και όχι πραγματικό.

Αλλά ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει ο προσωρινός παροξυσμός του Αποστόλου Παύλου και Αποστόλου Βαρνάβα με τα συνεχή σχίσματα στον μικρό, συγκριτικά με την Εκκλησία, παλαιοημερολογίτικο χώρο!

Ν/Α είπε...

Έχει σημασία και υπό ποίου ελατηρίου ξεπηδούν τα "μαλώματα".
Εάν είναι από καρδιές καθαρές που έχουν μόνο την αγάπη του Κυρίου στην εύνοιά τους ή από εμπαθείς καρδιές που αναστατώνουν για λόγους σκοτεινού εγωισμού.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λες Μαρίνο Ριτσούδη εδώ.
Οταν όμως οι καρδιές και των δύο πλευρών είναι καθαρές και έχουν μόνο θεία αγάπη, τότε επέρχεται συμφιλίωση γρήγορα όπως έγινε με τους αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα.

The Cave Dweller είπε...


Για να τελειώνουμε :

Όλοι εσείς οι ανώνυμοι και ψευδώνυμοι Νγτες είστε :

1) DEFACTO αιρετικοί λόγω (ΠΣΕ+ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ)
2) DEFACTO σχισματικοί λόγω (1924+ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ)

Ίσα - Ίσα που προλαβαίνετε να μετανοήσετε......Μετά, όταν αναθεματιστείτε και ΣΥΝΟΔΙΚΩΣ, θα είναι πλέον αργά λόγω της αμετανοησίας σας και δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί οικονομία....

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο Βαρβέρη ζεις στον παλαιοημερολογίτικο κόσμο σου.

Πρόσεχε εσύ μην καταδικαστείς Συνοδικώς με τα αιρετικά που γράφεις και την αμετανόητη στήριξη στο παλαιοημερολογίτικο Σχίσμα.....

Ανώνυμος είπε...

λεβέντη μου,αντικομμουνιστή μου, 3 η ώρα,
επισκεπτήριο τέλος...τα χάπια σου,στο θάλαμο,και νανάκια....
άιντε καρντάση μ΄ άιντε να σε δω!!!

The Cave Dweller είπε...


16 Οκτωβρίου 2019 - 6:44 π.μ.

Για δες με ποιον θα συλλειτουργήσει το γατάκι του Πειραιά !!!

https://katanixi.gr/2019/10/16/%ce%bf-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%b9%cf%8e%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85/

Ανώνυμος είπε...

Το παλαβό σχόλιο 7:08 π.μ. γράφτηκε μέσα απο το Δαφνί;;;