Οίστρος ακολασίας -- Του Πρωτοπρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση

Οι συνειδητοί χριστιανοί συνήθως δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην κοινωνία και ειδικότερα τον τρόπο ζωής των κοσμικών ανθρώπων, γιατί δεν έχουν πολλές σχέσεις μαζί τους. Όσοι, όμως, πληροφορούνται, απογοητεύονται. Υπάρχει μεγάλη διαφθορά, η οποία ξεπερνάει τα όρια της δικής τους φαντασίας. Οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί απ΄ το θέλημα του Θεού και ζουν σύμφωνα με τις υποδείξεις του διαβόλου. Δεν υπάρχει πια χριστιανικό ήθος στους λεγόμενους χριστιανούς. Παντού επικρατεί η ανηθικότητα. Οι σαρκικές ηδονές έχουν μεθύσει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών. Οι νέοι, οι έγγαμοι και οι γέροντες μιλούν για τον έρωτα και δεν ντρέπονται. Κανένας δεν μιλάει για ηθική, εγκράτεια, αγάπη, οικογένεια, φόβο Θεού και αιώνιες αξίες. Ζωώδης η κατάσταση. Γι΄ αυτό έχουν αυξηθεί τα διαζύγια και λιγόστεψαν οι γάμοι. Οι άνθρωποι στις μέρες μας εύκολα λύνουν τις συζυγικές τους σχέσεις. Όλα επιτρέπονται πιά! Κανένας ηθικός φραγμός και καμμιά ηθική αναστολή.
Παλαιότερα λέγαμε ότι αυτά συμβαίνουν στις μεγάλες πόλεις, ενώ στις κωμοπόλεις και τα χωριά οι άνθρωποι είναι πιο αυντηρητικοί. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σήμερα. Η ανηθικότητα έχει φθάσει και στο τελευταίο χωριουδάκι. Δυστυχώς, η τηλεόραση δίνει τα κατάλληλα μαθήματα. Το παν οι σαρκικές ηδονές. Τίποτα άλλο. Ηδονές, ηδονές, ηδονές! Οι άνθρωποι τρελάθηκαν. Ξέχασαν εντελώς το Θεό. Κι ενώ αυτό συμβαίνει, έρχεται και η Πολιτεία και νομοθετεί όχι για να περιορίσει το κακό, αλλά για να το νομιμοποιήσει. Καθιερώνει τον πολιτικό γάμο, αναγνωρίζει τις εκτρώσεις, διευκολύνει την έκδοση των διαζυγίων, δέχεται δικαιώματα στους ομοφυλόφιλους και τώρα σκέφτεται να νομοθετήσει και το συμβόλαιο της ελεύθερης συμβίωσης, δηλαδή να ζουν οι άνθρωποι κατά τις ορέξεις τους, να μη έχουν υποχρεώσεις και να μη θεωρούνται παράνομοι και αμαρτωλοί. Συγχρόνως δε ν΄ αδιαφορούν για τα παιδιά, που θα γεννιούνται και θα είναι καταδικασμένα να ζουν μέσα σ΄ ένα άθλιο περιβάλλον. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Οι αληθινοί χριστιανοί έχουν περισσότερους πειρασμούς, αλλά και αυξημένες υποχρεώσεις. Πρέπει ν΄ αναδεικνύονται νικητές στους πειρασμούς και συγχρόνως να είναι το φως και το αλάτι της κοινωνίας. Και αυτό δεν νομοθετείται απ΄ την πολιτεία. Είναι εντολή του Θεού κι έχει αιώνια ισχύ.

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ευσταθεί απόλυτα τούτο. Υπάρχουν δύο είδη συνειδητών χριστιανών εκείνων οι οποίοι ποτέ δε λερώθηκαν, παρέμειναν αγνοί, και αγωνίζονται να μείνουν καθαροί, και εκείνοι οι οποίοι γνώρισαν στο πετσί τους την αμαρτία, μετανόησαν, φωτίστηκαν και αγωνίζονται να γίνουν καθαροί.

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Υπάρχουν δύο είδη συνειδητών χριστιανών εκείνων οι οποίοι ποτέ δε λερώθηκαν...


Υπάρχουν Χριστιανοί που ποτε δεν λερώθηκαν;

Ανώνυμος είπε...

Σχήμα λόγου.. Φερ΄ειπείν η Παναγία δε λερώθηκε, η οποία είναι το κορυφαίο παράδειγμα. Αλλά υποθέτω ότι υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που είναι ελάχιστα λερωμένοι, η εκκλησιαστική ιστορία μας διδάσκει ότι υπήρχαν άνθρωποι που έμειναν όσο μπορούσαν καθαροί, διαφορετικά θα μας είχε απωλέσει ο Θεός.

Ευστάθιοε Μοσχοβίτης είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ «ΠΕΡΙ ΑΣΠΙΛΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ «ΜΑΡΙΟΛΑΤΡΕΙΑ» ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΙΑΣΕ Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ… (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΑ… ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 5: «εἷς Κύριος, μία πίστις, ἓν βάπτισμα·». ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, Α' ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2, ΣΤΙΧΟΣ: 5 «εἷς γὰρ Θεός, εἷς καὶ μεσίτης Θεοῦ καὶ ἀνθρώπων, ἄνθρωπος Χριστὸς Ἰησοῦς». ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14, ΣΤΙΧΟΣ: 6 «λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· Ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι' ἐμοῦ».)

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ, ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 19, ΣΤΙΧΟΣ: 17 "οὐδεὶς ἀγαθὸς εἰ μὴ εἷς ὁ Θεὸς. εἰ δὲ θέλεις εἰσελθεῖν εἰς τὴν ζωὴν, τήρησον τὰς ἐντολάς". ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΟΜΟΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ… ΑΓΙΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΜΕΤΑΝΟΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ… Β΄ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ, ΚΕΦ. 5, ΣΤΙΧΟΙ: 20 « Ὑπὲρ Χριστοῦ οὖν πρεσβεύομεν ὡς τοῦ Θεοῦ παρακαλοῦντος δι' ἡμῶν· δεόμεθα ὑπὲρ Χριστοῦ, καταλλάγητε τῷ Θεῷ· 21 τὸν γὰρ μὴ γνόντα ἁμαρτίαν ὑπὲρ ἡμῶν ἁμαρτίαν ἐποίησεν, ἵνα ἡμεῖς γενώμεθα δικαιοσύνη Θεοῦ ἐν αὐτῷ».
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩ...

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΩ...
ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ... ΕΦΟΣΟΝ ΜΕΤΑΝΟΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ. ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ http://www.ελεύθερηβούληση.gr/orthodoxy-homology.htm ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ https://youtu.be/vdx11IBJrc8 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ (Γαλ. Κεφ. 1, στίχος 8 «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω») ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΣΤΗΡΙΑ… ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, Α΄ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10, Στίχοι: 20 ..."οὐ θέλω δὲ ὑμᾶς κοινωνοὺς τῶν δαιμονίων γίνεσθε. 21 οὐ δύνασθε ποτήριον Κυρίου πίνειν καὶ ποτήριον δαιμονίων· οὐ δύνασθε τραπέζης Κυρίου μετέχειν καὶ τραπέζης δαιμονίων. 22 ἢ παραζηλοῦμεν τὸν Κύριον; μὴ ἰσχυρότεροι αὐτοῦ ἐσμεν;"

ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ 666 http://www.ελεύθερηβούληση.gr/666.htm .
ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ, ΟΠΩΣ Ο ΝΕΡΩΝΑΣ, ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ "ΔΗΜΙΟΙ" ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ. "ΑΥΤΟΙ" ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ "ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑΝ" ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ "ΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ. "ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝ" ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ «ΠΕΡΙ ΑΣΠΙΛΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ» ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΠΕΡΙ «ΑΣΠΙΛΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ» ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ...

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Διονυσίος Τάτσης ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ (Γαλ. Κεφ. 1, στίχος 8 «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω»).

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΜΟΝΟΓΕΝΟΥΣ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ, «ἥτις ἐστὶν ἐκκλησία Θεοῦ ζῶντος, στῦλος καὶ ἑδραίωμα τῆς ἀληθείας» (Α' Τιμ. 3:15). ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ 4:15 «ἀληθεύοντες δὲ ἐν ἀγάπῃ».

ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ (Β΄ ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ "Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΕΙΝΑΙ "Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ".

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΩ ΓΙΑ ΟΣΟ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΩΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ (Γαλ. Κεφ. 1, στίχος 8 «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω»), ΟΠΩΣ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.

Το νέο κοσμικό ημερολόγιο δεν αποτελεί καινοτομία της Πίστεως γιατί δεν είναι ζήτημα Πίστεως… Δημόσια και φανερή αιρετική καινοτομία και αποστασία από τον Θεό αποτελεί η αντίχριστη σιωνιστική παναίρεση πανθρησκεία του οικουμενισμού που επίσημα και τόσο φανερά πλέον διαπιστώσαμε «με την αποδοχή ως Επισκόπου της Εκκλησίας» του αντίχριστου αιρετικού «αλάθητου» κοσμικού μονάρχη του Βατικανού Πάπα της Ρώμης το 2001 https://youtu.be/2-zs_Qz3JX4 , για πρώτη φόρα μετά την απόσχιση των αιρετικών παπικών το 1054, που τον υποδέχτηκε επίσημα και αναγνώρισε ο οικουμενιστής Χριστόδουλος προδίδοντας την Μια Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού του ορθοδόξου Συμβόλου της Πίστεώς μας, Β΄ Οικουμενική Σύνοδος.

Πότε δεν καταδίκασε το νέο κοσμικό ημερολόγιο η Εκκλησία Συνοδικά αλλά την καταπάτηση του «Πασχάλιου Κανόνα», που είχε ορίσει η Α΄ Οικουμενική Συνοδός, για να εορτάζουμε το Πάσχα μετά το Πάσχα των Εβραίων, τον όποιο κανόνα δεν τηρεί ο Πάπας με το νέο ημερολόγιο και καταδικάστηκε και για αυτή την αίρεσή του.

Δεν παρέδωσε η Εκκλησιά κανένα Άγιο αναλλοίωτο πάτριο ημερολόγιο αλλά μονό την Πάτρια Ορθόδοξη Πίστη μας και τα Άγια Δόγματά μας της Αλήθειας του Χριστού και των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων μας, Μαρτύρων και Ομολογητών, για την σωτηρία της αθάνατης ψυχής μας.

Ο «Πασχάλιος Κανόνας» τηρείται το ίδιο με το νέο και παλαιό ημερολόγιο για αυτό εορτάζουμε το Πάσχα και με τα δυο ημερολόγια την ίδια ημερομηνία … Για αυτό και «δεν αποτειχιζόμαστε από τα κοσμικά ημερολόγια» αλλά από την αντίχριστη σιωνιστική παναίρεση πανθρησκεία του οικουμενισμου και από τους αμετανόητους αιρετικούς οικουμενιστές Επισκόπους του νέου και παλαιού ημερολογίου των αμέτρητων ΨΕΥΔΟΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΑΛΛΗΛΟΑΦΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ημερολατρικών παρασυναγωγών… http://www.ελεύθερηβούληση.gr/orthodoxy-homology.htm .

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Διονύσιος Τάτσης είναι μεγάλος Αντιοικουμενιστής.

Μην ακούω μπούρδες ότι δήθεν δεν είναι Αντιοικουμενιστής!

Μακάρι όλοι να έμοιαζαν!

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Η αποτείχιση είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική!

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι όλοι να έμοιαζαν στον Αντιοικουμενιστή π. Διονύσιο Τάτση!

Ορθόδοξος

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Εὐστάθιε Μοσχοβίτη, κι ἐδῶ «τρύπωσες» γιά νά χύσῃς τό πνευματικόν δηλητήριόν σου, ὅτι ἡ ἀλλαγή τοῦ ἑορτολογίου δέν εἶναι δῆθεν σημαντικόν θέμα, ὅτι οἱ Ὀρθόδοξοι τοῦ Πατρίου Ἑορτολογίου (π.ἑ.) εἶναι δῆθεν σχισματικοί κ.λπ.; Σέ θυμᾶμαι ἀπό τό «Πενταπόσταγμα», ὅπου πρό ἐτῶν ἔγραφες κατεβατά ἀνοησιῶν ἐναντίον τῶν Ὀρθοδόξων τοῦ π.ἑ. Ἐπειδή τά ἔχω ἀναιρέσει ὅλα ὅσα αἱρετικά γράφεις σέ ἄρθρα καί σχόλιά μου, δέν πρόκειται βεβαίως νά κάνω περαιτέρω διάλογον μαζί σου. Τό παρόν σχόλιον εἶναι προειδοποίησις γιά ὅσους δέν σέ ξέρουν. Ἐδῶ, βεβαίως, θά εὕρῃς ἀρκετούς «σχολιαστάς» πού θά προσθέσουν παρόμοιες ἀνοησίες μ' αὐτές πού γράφεις ἐσύ, ἴσως μάλιστα νά σ' ἔχουν «στρατολογήσει» αὐτοί. Ἀλλά, καί πάλιν, ἐγώ δέν πρόκειται ν' ἀσχοληθῶ μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ευστάθιος Μοσχοβίτης δεν έχει σχέση με τους εδώ σχολιαστές Ορθόδοξους Αντιοικουμενιστές που αποκαλύπτουν την παλαιοημερολογίτικη πλάνη και υποννοεί ο παλαιοημερολογίτης Δ. Χατζηνικολάου.

Εχει μεγάλες πλάνες στα γραπτά του, αλλά στο παλαιοημερολογίτικο Σχίσμα και στις παλαιοημερολογίτικες πλάνες τα λέει καλά.
Είναι ασήμαντο ζήτημα η αλλαγή του ημερολόγιου.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΩΝ, ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ ΥΒΡΙΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ "ΛΟΓΙΚΗ" ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ (Β' ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ) ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΡΘΟΔΟΞΑ... ΓΙΑΤΙ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΩΣ ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ, ΝΕΟ Ή ΠΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ...

ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΒΛΑΣΦΗΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΩΣ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥΣ… ΣΥΜΦΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ( Γαλ. Κεφ. 1, στίχος 8 «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω») ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ (Β΄ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6, ΣΤΙΧΟΙ: 14 «τίς δὲ κοινωνία φωτὶ πρὸς σκότος; ... 17 ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς») ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΗΜΑ…

Καινή Διαθήκη, Προς Τίτον Κεφ. 3, στίχοι 10 "αἱρετικὸν ἄνθρωπον μετὰ μίαν καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ, 11 εἰδὼς ὅτι ἐξέστραπται ὁ τοιοῦτος καὶ ἁμαρτάνει ὢν αὐτοκατάκριτος".


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Κατά του Οικουμενισμού
(ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm (συμπληρωμένο)

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται να το επαναλάβω:

Η αποτείχιση είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική!

Και οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές που δεν έχουν αποτειχιστεί και είναι καλοί και σε άλλα ζητήματα, τους πρέπει ο σεβασμός και η τιμή μας!

Μην νομίζουμε ότι είμαστε μόνο εμείς Αντιοικουμενιστές ούτε οι τους μόνοι σωσμένοι!

Μακρυά οι πλάνες της υποχρεωτικής αποτείχισης!

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Μην νομίζουμε ότι είμαστε μόνο εμείς Αντιοικουμενιστές ούτε οι μόνοι σωσμένοι!

Μακρυά οι πλάνες της υποχρεωτικής αποτείχισης!

Ορθόδοξος

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ, ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ https://youtu.be/vdx11IBJrc8 ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ (Β΄ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6, ΣΤΙΧΟΙ: 14 «τίς δὲ κοινωνία φωτὶ πρὸς σκότος; ... 17 ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς»).

ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΟΝΟ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ... ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ ΕΝΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΖΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ...
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ "ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΜΕ-ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, "ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ", ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΟΠΩΣ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ, ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ=ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ (ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ:
Ο Απόστολος Παύλος
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Κεφ. 1, στίχοι: 8 "ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. 9 ὡς προειρήκαμεν, καὶ ἄρτι πάλιν λέγω· εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ' ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω. 10 ἄρτι γὰρ ἀνθρώπους πείθω ἢ τὸν Θεόν; ἢ ζητῶ ἀνθρώποις ἀρέσκειν; εἰ γὰρ ἔτι ἀνθρώποις ἤρεσκον, Χριστοῦ δοῦλος οὐκ ἂν ἤμην. 11 Γνωρίζω δὲ ὑμῖν, ἀδελφοί, τὸ εὐαγγέλιον τὸ εὐαγγελισθὲν ὑπ' ἐμοῦ ὅτι οὐκ ἔστι κατὰ ἄνθρωπον· 12 οὐδὲ γὰρ ἐγὼ παρὰ ἀνθρώπου παρέλαβον αὐτό, οὔτε ἐδιδάχθην, ἀλλὰ δι' ἀποκαλύψεως Ἰησοῦ Χριστοῦ".
ΠΗΓΗ: "Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ" ΜΕΤΑ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ν. ΤΡΕΜΠΕΛΑ (ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ "Ο ΣΩΤΗΡ" - ΙΣΑΥΡΩΝ 42 11472 ΑΘΗΝΑΙ). ΕΡΜΗΝΕΙΑ του στίχου 8 "Αλλά να ηξεύρετε τα Εξής: Εάν ακόμη και ημείς οι απόστολοι ή και άγγελος από τον ουρανόν κηρύττη εις σας άλλο ευαγγέλιον, διαφορετικόν από εκείνο, που σας εκηρύξαμε, ας είναι ανάθεμα και χωρισμένος δια παντός από τον Χριστόν".

Μέγας Αθανάσιος
«Ἐάν ὁ ἐπίσκοπος ἤ ὁ πρεσβύτερος, οἱ ὄντες ὀφθαλμοί τῆς Ἐκκλησίας, κακῶς ἀναστρέφονται καί σκανδαλίζωσι τόν λαόν, χρή αὐτούς ἐκβάλλεσθαι. Συμφέρον γάρ ἄνευ αὐτῶν συναθροίζεσθαι εἰς εὐκτήριον οἶκον ἤ μετ' αὐτῶν ἐμβληθῆναι ὡς μετά Ἄννα καί Καϊάφα εἰς τήν γέενναν τοῦ πυρός» (Μ. Ἀθανασίου, Ἐκ τοῦ κατὰ αἱρέσεων, P.G. 35, 33 καὶ ΒΕΠΕΣ 33, 199).
«Όποιος έχει εκπέσει απ’ την αλήθεια της πίστεως δεν είναι δυνατόν να καλείται Χριστιανός» P.G 26, 596A.
«Όστις αν βούληται σωθήναι προ πάντων δει κρατείν την καθολικήν πίστιν ην ειμη είς έκαστος σώαν και αμώμητον τηρήσει άνευ δισταγμού εις τον αιώνα απολείται» (Σύμβολο Μέγα Αθανασίου 321).

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ, ΛΕΓΕΙ ΦΑΝΕΡΑ ΟΤΙ ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ... Λέγει λοιπόν ὁ ἅγιος ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ὁμιλῶντας διά τούς αἱρετικούς ποιμένες: «...Πῶς οὖν ὁ Παῦλός φησιν, πείθεσθαι τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν καί ὑπείκετε; Ἀνωτέρω εἰπών, Ὧν ἀναθεωροῦντες τήν ἔκβασιν τῆς ἀναστροφῆς, μιμεῖσθε τήν πίστιν, τότε εἶπε, Πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν καί ὑπείκετε. Τί οὖν, φησίν, ὅταν πονηρός ᾖ καί μή πειθώμεθα; πονηρός πῶς λέγεις; εἰ μέν περί πίστεως ἕνεκεν, φεῦγε αὐτόν καί παραίτησαι, μή μόνον ἄν ἄνθρωπος ᾖ, ἀλλά κἄν ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ κατιών• εἰ δέ βίου ἕνεκεν, μή περιεργάζου. Καί τοῦτο οὐκ οἴκοθεν λέγω τό ὑπόδειγμα, ἀλλ’ ἀπό τῆς θείας Γραφῆς» (P.G. 63, 231A). ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΓΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ.

ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ: «ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΠΑΣΑΙ ΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΚΑΙ ΠΑΣΑΙ ΑΙ ΘΕΙΑΙ ΓΡΑΦΑΙ ΦΕΥΓΕΙΝ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΦΡΟΝΑΣ ΠΑΡΑΙΝΟΥΣΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΙΣΤΑΣΘΑΙ» (P.G. 160, σ. 101).

Ὁ Μ. Βασίλειος ἐπίσης, στήν πρός Μονάζοντας ἐπιστολή του, ὅπως μᾶς τά μεταφέρει ὁ ἅγ. Μᾶρκος ὁ Εὐγενικός, λέγει: «Οἵτινες τήν ὑγιᾶ ὀρθόδοξον πίστιν προσποιούμενοι ὁμολογεῖν, κοινωνοῦσι δέ τοῖς ἑτερόφροσι, τούς τοιούτους, εἰ μετά παραγγελίαν μή ἀποστῶσιν, μή μόνον ἀκοινωνήτους ἔχειν, ἀλλά μηδέ ἀδελφούς ὀνομάζειν» (ἁγ. Μάρκου Ἐφέσου, Ὁμολογία, CFDS, Ser. A. τόμ. Χ, fasc. II, σελ. 133 (24-28). Από τις σελίδες 83 -84 του βιβλίου: "Ἡ Διαχρονικὴ Συμφωνία τῶν Ἁγίων Πατέρων γιὰ τὸ Ὑποχρεωτικὸ τοῦ 15ου Κανόνος τῆς Πρωτοδευτέρας Συνόδου περὶ Διακοπῆς Μνημονεύσεως Ἐπισκόπου Κηρύσσοντος ἐπ’ Ἐκκλησίας Αἵρεσιν", του Iερομονάχου Ευθυμίου Τρικαμηνά, Degiorgio εκδόσεις, Τρίκαλα 2012. Το βιβλίο διανέμεται δωρεάν http://www.freevolition.gr/15.pdf . (Αν δεν έχετε το πρόγραμμα Adobe reader για να διαβάσετε αρχεία τύπου PDF μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από την σελίδα http://get.adobe.com/reader ).

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ...
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΠΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ "ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΜΕ-ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, "ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ", ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΟΠΩΣ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ, ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ=ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ (ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ:
Ο Απόστολος Παύλος
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Κεφ. 1, στίχοι: 8 "ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. 9 ὡς προειρήκαμεν, καὶ ἄρτι πάλιν λέγω· εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ' ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω. 10 ἄρτι γὰρ ἀνθρώπους πείθω ἢ τὸν Θεόν; ἢ ζητῶ ἀνθρώποις ἀρέσκειν; εἰ γὰρ ἔτι ἀνθρώποις ἤρεσκον, Χριστοῦ δοῦλος οὐκ ἂν ἤμην. 11 Γνωρίζω δὲ ὑμῖν, ἀδελφοί, τὸ εὐαγγέλιον τὸ εὐαγγελισθὲν ὑπ' ἐμοῦ ὅτι οὐκ ἔστι κατὰ ἄνθρωπον· 12 οὐδὲ γὰρ ἐγὼ παρὰ ἀνθρώπου παρέλαβον αὐτό, οὔτε ἐδιδάχθην, ἀλλὰ δι' ἀποκαλύψεως Ἰησοῦ Χριστοῦ".
ΠΗΓΗ: "Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ" ΜΕΤΑ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ν. ΤΡΕΜΠΕΛΑ (ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ "Ο ΣΩΤΗΡ" - ΙΣΑΥΡΩΝ 42 11472 ΑΘΗΝΑΙ). ΕΡΜΗΝΕΙΑ του στίχου 8 "Αλλά να ηξεύρετε τα Εξής: Εάν ακόμη και ημείς οι απόστολοι ή και άγγελος από τον ουρανόν κηρύττη εις σας άλλο ευαγγέλιον, διαφορετικόν από εκείνο, που σας εκηρύξαμε, ας είναι ανάθεμα και χωρισμένος δια παντός από τον Χριστόν".

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ "ΔΑΣΚΑΛΟΣ" ΗΜΕΡΟΛΑΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ "ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ"... ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ" ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Ή ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

"ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ" ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ" ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΦΑΝΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΠΟΤΕ;

ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ... ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ...

ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2001 ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ "ΑΛΑΘΗΤΟ" ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ...

ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΗΤΑΝ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥ "ΑΛΑΘΗΤΟΥ" ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΤΟ 2006 ΩΣ ΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΣΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΩΣ ΑΓΙΟΤΑΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ, ο οποίος προβάλει τον εαυτό του ως αντιπρόσωπο του Θεού στη γη, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΒΛΑΣΦΗΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Ιδού και εδώ το βίντεο ντοκουμέντο της μνημόνευσης http://www.youtube.com/watch?v=WzFefJUAyZ8 από την μετάδοση διεθνών ΜΜΕ, που δημοσιεύεται χωρίς αιδώ και με περηφάνια! στην σελίδα http://papalvisit.ecupatriarchate.org/ του αιρεσιάρχη Οικουμενιστή Βαρθολομαίου όπου επίσης μπορείτε να το εντοπίσετε.

ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΑ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ "ΑΛΑΘΗΤΟ" ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 29-30/11/2014 ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΣ ("Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ"), ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΩΣ ΑΓΙΟΤΑΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΝ "ΑΛΑΘΗΤΟ" ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΟΣΜΙΚΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ https://www.youtube.com/watch?v=rb8Gr_tI5TI&t=35m40s . ΩΣΤΟΣΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ "Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΕΙΝΑΙ "Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ".

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΩΣ ΙΟΥΔΑΣ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΩΣ ΑΓΙΟΤΑΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ "ΑΛΑΘΗΤΟ" ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ, ΑΛΛΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΠΙΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ "ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΚΟΡΑΝΙ ΤΟΥΣ", ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΕΝΩ ΜΕ ΠΑΧΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ https://youtu.be/vdx11IBJrc8 .

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ" ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΩΣ "ΠΑΤΡΙΟ" ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ "ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ"!

Η αλυσίδα της αιρετικής ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗΣ Κοινωνίας ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ έχει ως εξής: Ο λαός στο Ναό με τον Ιερέα μνημονεύει τον Επίσκοπο, οι Επίσκοποι ως Σύνοδος μνημονεύουν τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος μνημονεύει τον Οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος με την σειρά του μνημονεύει τον αντίχριστο αιρετικό "αλάθητο" Πάπα της Ρώμης ως "αγιότατη κεφαλή" της Εκκλησίας για να καταδειχθεί η κοινή πίστη μας ώστε να γινόμαστε ένα Σώμα της Οικουμενικής Παναίρεσης και να οδηγούμεθα στην αιώνια κόλαση...

Σε περίοδο μεγάλης αποστασίας των εσχάτων ημερών, με την Παναίρεση του Οικουμενισμου, που βιώνουμε τώρα ακοινώνητος είναι όποιος κοινωνάει από αιρετικό ή μήπως όχι άρα μπορούμε να κοινωνήσουμε από οικουμενιστές αιρετικούς δήθεν ορθόδοξους Επισκόπους που έχουν εκκλησιαστική επικοινωνία με τον Πάπα και επομένως μπορούμε να κοινωνήσουμε και από τον αντίχριστο "αλάθητο" αιρετικό Πάπα της Ρώμης και τους αιρετικούς Επισκόπους του;

Χωρίς αληθινή ορθόδοξη πίστη κοινωνάμε αληθινά "Σώμα και Αίμα Χριστού εις άφεση αμαρτιών και ζωή αιώνια" ή προς κατάκριση και καταδίκη; Είναι επομένως απλώς επιβλαβής η εκκλησιαστική κοινωνία με την αίρεση και τους οικουμενιστές αιρετικούς ή οδηγεί στην απώλεια της αθάνατης ψυχής μας στην αιώνια κόλαση εφόσον προδίδουμε τον Χριστό και την διαχρονική Ορθόδοξη ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ; Η Χάρη και Ευλογία του Θεού μεταδίδεται ΜΟΝΟ στον Πιστό λαό που Πιστεύει Ορθόδοξα ή και σε όσους έχουν πέσει συνειδητά σε αίρεση; Ας προσευχηθούμε με ταπεινό φρόνημα και μετάνοια ώστε ο Θεός να μας φωτίσει για να απαντήσουμε ορθόδοξα, ομολογιακά και προς ωφέλεια της αθάνατης ψυχής μας.

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται να το επαναλάβω:

Η αποτείχιση είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική!

Και οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές που δεν έχουν αποτειχιστεί και είναι καλοί και σε άλλα ζητήματα, τους πρέπει ο σεβασμός και η τιμή μας!

Μην νομίζουμε ότι είμαστε μόνο εμείς Αντιοικουμενιστές ούτε οι τους μόνοι σωσμένοι!

Μακρυά οι πλάνες της υποχρεωτικής αποτείχισης!

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές που δεν έχουν αποτειχιστεί δεν έχουν σχέση ουσιαστική με τους οικουμενιστές!

Ορθόδοξος

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΜΕ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ.

ΜΑΚΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ ΖΗΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ, ΕΝΤΕΙΧΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΕΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ...

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΨΕΥΔΟΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ... ΩΣΤΟΣΟ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ (Γαλ. Κεφ. 1, στίχος 8 «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω»).
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΜΟΝΟΓΕΝΟΥΣ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ, «ἥτις ἐστὶν ἐκκλησία Θεοῦ ζῶντος, στῦλος καὶ ἑδραίωμα τῆς ἀληθείας» (Α' Τιμ. 3:15). ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ 4:15 «ἀληθεύοντες δὲ ἐν ἀγάπῃ».
ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ (Β΄ ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ "Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΕΙΝΑΙ "Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ https://youtu.be/vdx11IBJrc8 ".

ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ, ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ, ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ https://youtu.be/vdx11IBJrc8 ) ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ, Γαλ. Κεφ. 1, στίχος 8 «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω»... http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm .

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται να το επαναλάβω:

Η αποτείχιση είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική!

Και οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές που δεν έχουν αποτειχιστεί και είναι καλοί και σε άλλα ζητήματα, τους πρέπει ο σεβασμός και η τιμή μας!

Μην νομίζουμε ότι είμαστε μόνο εμείς Αντιοικουμενιστές ούτε οι τους μόνοι σωσμένοι!

Μακρυά οι πλάνες της υποχρεωτικής αποτείχισης!

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Τα εδάφια της Αγίας Γραφής που επικαλούνται οι της υποχρεωτικής αποτείχισης, δεν τα ερμηνεύουν καλά!

Εμείς θ' ακούσουμε τους σύγχρονους αγίους!

Εμείς θ' ακούσουμε τον ιε' προαιρετικό Κανόνα!

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές που δεν έχουν αποτειχιστεί δεν έχουν σχέση ουσιαστική με τους οικουμενιστές!

Ορθόδοξος

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ, ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ https://youtu.be/WzFefJUAyZ8 ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ, ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ https://youtu.be/vdx11IBJrc8 ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ, Γαλ. Κεφ. 1, στίχος 8 «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω»... http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm .

Υ.Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ «ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥΣ» ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ, ΣΑΝ ΤΟΝ Δημήτριο Χατζηνικολάου, ΠΟΥ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θα το ξαναπώ:

Τα εδάφια της Αγίας Γραφής που επικαλούνται οι της υποχρεωτικής αποτείχισης, δεν τα ερμηνεύουν καλά!

Εμείς θ' ακούσουμε τους σύγχρονους αγίους!

Εμείς θ' ακούσουμε τον ιε' προαιρετικό Κανόνα!

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές που δεν έχουν αποτειχιστεί δεν έχουν σχέση ουσιαστική με τους οικουμενιστές!

Δεν μας ενδιαφέρει τί λένε οι οπαδοί της πλάνης της υποχρεωτικής αποτείχισης.

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται δυστυχώς να το επαναλάβω ξανά:

Η αποτείχιση είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική!

Και οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές που δεν έχουν αποτειχιστεί και είναι καλοί και σε άλλα ζητήματα, τους πρέπει ο σεβασμός και η τιμή μας!

Μην νομίζουμε ότι είμαστε μόνο εμείς Αντιοικουμενιστές ούτε οι τους μόνοι σωσμένοι!

Μακρυά οι πλάνες της υποχρεωτικής αποτείχισης!

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Διονύσιος Τάτσης είναι μεγάλος Αντιοικουμενιστής.

Μην ακούω μπούρδες ότι δήθεν δεν είναι Αντιοικουμενιστής!

Μακάρι όλοι να έμοιαζαν!

Ορθόδοξος

Ευστάβίτηςθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕ ΨΕΥΔΟΛΟΓΕ ΑΙΡΕΤΙΚΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΖΗΛΩΤΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΑΙ ΙΔΙΑ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΥ ΨΕΥΔΗ…

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ, Β΄ ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ … ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗΣ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ «ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΡΟΣΩΠΟ»…
ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΩΝΤΑΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ…

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ" ΟΣΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ: ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10, ΣΤΙΧΟΙ: 32 "Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς· 33 ὅστις δ' ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς", ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ, ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ - ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ: ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, Β΄ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6, ΣΤΙΧΟΙ: 14 "Μὴ γίνεσθε ἑτεροζυγοῦντες ἀπίστοις· τίς γὰρ μετοχὴ δικαιοσύνῃ καὶ ἀνομίᾳ; τίς δὲ κοινωνία φωτὶ πρὸς σκότος; 15 τίς δὲ συμφώνησις Χριστῷ πρὸς Βελίαλ; ἢ τίς μερὶς πιστῷ μετὰ ἀπίστου; 16 τίς δὲ συγκατάθεσις ναῷ Θεοῦ μετὰ εἰδώλων; ὑμεῖς γὰρ ναὸς Θεοῦ ἐστε ζῶντος, καθὼς εἶπεν ὁ Θεὸς ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καὶ ἐμπεριπατήσω, καὶ ἔσομαι αὐτῶν Θεός, καὶ αὐτοὶ ἔσονταί μοι λαός. 17 διὸ ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς, 18 καὶ ἔσομαι ὑμῖν εἰς πατέρα καὶ ὑμεῖς ἔσεσθέ μοι εἰς υἱοὺς καὶ θυγατέρας, λέγει Κύριος παντοκράτωρ".

ΟΠΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ (ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ) Ο Ι΄ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: "ΕΙ ΤΙΣ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΩ, ΚΑΝ ΕΝ ΟΙΚΩ ΣΥΝΕΥΞΗΤΑΙ, ΟΥΤΟΣ ΑΦΟΡΙΖΕΣΘΩ", ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ "ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ" ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ "ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ" (σελίδα 24 του "Ιερού Πηδαλίου" https://www.scribd.com/document/386729803/ΤΟ-ΙΕΡΟ-ΠΗΔΑΛΙΟ-ΤΗΣ-ΜΙΑΣ-ΑΓΙΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΤΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΥ ). ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΜΕ ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ;

Μέγας Αθανάσιος
«Ἐάν ὁ ἐπίσκοπος ἤ ὁ πρεσβύτερος, οἱ ὄντες ὀφθαλμοί τῆς Ἐκκλησίας, κακῶς ἀναστρέφονται καί σκανδαλίζωσι τόν λαόν, χρή αὐτούς ἐκβάλλεσθαι. Συμφέρον γάρ ἄνευ αὐτῶν συναθροίζεσθαι εἰς εὐκτήριον οἶκον ἤ μετ' αὐτῶν ἐμβληθῆναι ὡς μετά Ἄννα καί Καϊάφα εἰς τήν γέενναν τοῦ πυρός» (Μ. Ἀθανασίου, Ἐκ τοῦ κατὰ αἱρέσεων, P.G. 35, 33 καὶ ΒΕΠΕΣ 33, 199) και «ων το φρόνημα αποστρεφόμεθα, τούτους από της κοινωνίας προσήκει φεύγειν» ( βλ. Μ. Αθανασίου, Τοις τον μονήρη βίον ασκούσι P.G. 26, 1188ΒC).

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ) ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ https://youtu.be/vdx11IBJrc8 .
...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Κατά του Οικουμενισμού
(ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm (συμπληρωμένο)

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΠΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ "ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΜΕ-ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, "ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ", ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΟΠΩΣ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ, ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ=ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ (ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ:
Ο Απόστολος Παύλος
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Κεφ. 1, στίχοι: 8 "ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. 9 ὡς προειρήκαμεν, καὶ ἄρτι πάλιν λέγω· εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ' ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω. 10 ἄρτι γὰρ ἀνθρώπους πείθω ἢ τὸν Θεόν; ἢ ζητῶ ἀνθρώποις ἀρέσκειν; εἰ γὰρ ἔτι ἀνθρώποις ἤρεσκον, Χριστοῦ δοῦλος οὐκ ἂν ἤμην. 11 Γνωρίζω δὲ ὑμῖν, ἀδελφοί, τὸ εὐαγγέλιον τὸ εὐαγγελισθὲν ὑπ' ἐμοῦ ὅτι οὐκ ἔστι κατὰ ἄνθρωπον· 12 οὐδὲ γὰρ ἐγὼ παρὰ ἀνθρώπου παρέλαβον αὐτό, οὔτε ἐδιδάχθην, ἀλλὰ δι' ἀποκαλύψεως Ἰησοῦ Χριστοῦ".
ΠΗΓΗ: "Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ" ΜΕΤΑ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ν. ΤΡΕΜΠΕΛΑ (ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ "Ο ΣΩΤΗΡ" - ΙΣΑΥΡΩΝ 42 11472 ΑΘΗΝΑΙ). ΕΡΜΗΝΕΙΑ του στίχου 8 "Αλλά να ηξεύρετε τα Εξής: Εάν ακόμη και ημείς οι απόστολοι ή και άγγελος από τον ουρανόν κηρύττη εις σας άλλο ευαγγέλιον, διαφορετικόν από εκείνο, που σας εκηρύξαμε, ας είναι ανάθεμα και χωρισμένος δια παντός από τον Χριστόν". http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΑΦΗΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ "τίς δὲ κοινωνία φωτὶ πρὸς σκότος;" ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ… ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΦΩΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ... ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 5: «ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΣ, ΜΙΑ ΠΙΣΤΙΣ, ΕΝ ΒΑΠΤΙΣΜΑ·». ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6, ΣΤΙΧΟΣ 17: "ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΘΗΤΕ, ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ ΜΗ ΑΠΤΕΣΘΕ, ΚΑΓΩ ΕΙΣΔΕΞΟΜΑΙ ΥΜΑΣ"... http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm .

ΥΓ. "ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ" ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΑΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΠΟΥΡΔΑ" Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ… (Γαλ. Κεφ. 1, στίχος 8 «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω»).