Μητρ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος : ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ;

ΚΑΙ Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»
ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΩΝ ΜΑΣ;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
_________Έπειτα από βέλη, τα οποία επανειλημμένως δεχθήκαμε τον τελευταίο καιρό, αποφασίσαμε να ανοίξουμε τα χαρτιά μας και να δημοσιοποιήσουμε το παράπονό μας και τον πόνο της ψυχής μας, ώστε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του!
_______Πρόκειται για την ιστορική και τόσο εκλεκτή εφημερίδα των Πατρών, την αγαπημένη μας «Πελοπόννησο», η οποία τον τελευταίο καιρό, εμμέσως πλήν σαφώς, μας πληγώνει βαθύτατα είτε με σχόλια των συνεργατών της, είτε με δημοσιεύσεις άρθρων, τα οποία μας επικρίνουν, μας κατακρίνουν και μας ……καταδικάζουν!

_______Ένα πρόσφατο περιστατικό ήταν κάποιο σχόλιο του κ. Διευθυντού της Εφημερίδος εναντίον μας, μέ τίτλον: «Ομοβροντία» της 21ης Αυγούστου, όπου ο συντάκτης μας χαρακτηρίζει ως «ταυρομάχον» και μας κατηγορεί, ότι μέ την προκλητική στάση μας προκαλούμε τους πολεμίους της Εκκλησίας! «Βιβλίο παχύ….θα μπορούσε να εκδώσει κανείς, αν συνέλεγε όσα σχόλια και άρθρα γράφτηκαν για τον υπό απόσυρση επίσκοπο Καλαβρύτων και Αιγιάλειας Αμβρόσιο…… Άλλωστε πολλές φορές μας έδωσε την εντύπωση, ότι τις (αντιδράσεις) τις προκαλούσε, όπως ο ταυρομάχος τον ταύρο». Αντί δηλ. να μας επαινέσει, γιά την τόλμη, που μας χαρίζει ο Φιλάνθρωπος Θεός, ώστε να ελέγχουμε τους «εν Εξουσίαις», όπως π.χ. τον εκλογικώς αποδοκιμασθέντα άθεο Πρωθυπουργό κ. Αλεξ. Τσίπρα, (π.χ. βλέπε το βιβλίο μας «Πλανάσθε κ. Τσίπρα, Πρωθυπουργέ της Ελλάδος», μιμούμενος τόν άγιο Ιωάννη, τόν Πρόδρομο καί Βαπτιστή του Κυρίου μας, ο Οποίος δημοσίως ήλεχγε τον Ηρώδη με τα λόγια «ουκ έξεστί σοι έχειν την γυναίκα του αδελφού σου» (Μάρκ. στ.΄, 14-30, δηλ. Ηρώδη, δεν σου επιτρέπεται να έχεις σαρκικές σχέσεις με την γυναίκα του αδελφού σου).
_______Στην απάντηση μας, την οποία δημοσίευσεν αμέσως την επομένην, ο κ. Διευθυντής δεν απέφυγε να καταγράψη και πάλιν ένα νέο μειωτικό σχόλιο! Μας παρομοίασε με τον άνθρωπο, που έχει χάσει τα λογικά του! Δηλ., εμμέσως πλην σαφώς, είπεν, ότι πάσχουμε από κάποιο είδος Αλτσχάϊμερ!!!!! Ιδού τι ακριβώς έγραψε, απευθυνόμενος προς το ταπεινό πρόσωπό μας: «…δεν έχουμε παρά να μνημονεύσουμε την περίπτωση του ανδρός, που χάνει το ρολόϊ του σε μια πλατεία, αλλά το ψάχνει σε μια άλλη, όχι επειδή θα το βρεί, αλλά επειδή η δεύτερη του φάνηκε βολικότερη…»!!!!
_______Άς έλθουμε τώρα σε ένα νεώτερο περιστατικό. Στο φ. της Παρασκευης 30ής Αυγούστου η αγαπητή μας Πελοπόννησος δημοσιεύει και πάλι ένα ακόμη καυστικό άρθρο εναντίον μας του Πανεπιστημιακού Καθηγητού κ. Γεωργίου Νικολάου με τίτλον: «Η ευλογία μιάς παραίτησης», το οποίον επισφραγίζεται με τα εξής καυστικά λόγια: «Μέσα στο πλαίσιο αυτό η παραίτηση του Καλαβρύτων και Αιγιάλειςα Αμβρόσιου, ο οποίος τόσα χρόνια με το μισαλλόδοξο κήρυγά του δίχαζε παρά ένωνε και καταδίκαζε παρά συγχωρούσε, μόνο ως ευλογία μπορεί να εκληφθεί από την ελληνική Εκκλησία…».
______Επειδή, λοιπόν, ξεχύλισε το ποτήρι της ψυχής μας από αγανάκτηση, δημοσιεύουμε σήμερα το σημείωμα αυτό, ώστε να ενημερωθούν οι χριστιανοί μας για την άδικη επίθεση, την οποία δεχόμεθα από τους παράγοντες μιάς ιστορικής και συντηρητικής εφημερίδος, καθώς επίσης και την απάντησή μας προς τον υβριστήν μας Καθηγητήν κ. Νικολάου.
______Παραδίδουμε επίσης στη δημοσιότητα και μια παλαιότερη επιστολή μας προς τον Αξιότιμο και Αγαπητό μας κ. Θεόδωρο Λουλούδη, τον Εκδότη της Εφημερίδος. Τον προσκαλέσαμε να έλθη για να συζητήσουμε αυτό το φαινόμενο της εμμέσου διώξεώς μας από τους παράγοντες της Εφημερίδος, αλλά, δυχτυχώς, μέχρι σήμερα αναμένουμε ….στο ακουστικό μας.
_______Τέλος σαν επισφράγιση του παρόντος σημειώματος, προς ενημέρωσιν των αγαπητών αναγνωστών μας παραθέτουμε μιά πολύ συγκινητική επιστολή, την οποία ελάβαμε προ ολίγων μόλις ημερών από την Καλαμάταν. Την υπογράφει ο πολυσέβαστος κ. Παναγιώτης Ρήγας, συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, ετών 97! Ντρέπομαι, δημοσιεύοντας την εν λόγω, λίαν δε επαινετικήν διά τήν αναξιότητά μου, επιστολήν, αλλά την εθεώρησα ως απάντησιν εξ ουρανού στα πρόσφατα υβριστικά δημοσιεύματα της αγαπητής μου Πελοποννήσου! Και μάλιστα ως ένα ηχηρό ράπισμα προς τον Ελλογιμώτατον Καθηγητήν κ. Νικολάου, ο ο οποίος εθεώρησεν ως «ευλογίαν» την υποβληθείσαν παραίτησίν μας! «Γέγονα άφρων, καυχώμενος, κ. Καθηγητά. Υμείς με ηναγκάσατε», ίνα κατά τόν θείον Απόστολον Παύλον είπω! (Β΄Κορινθ. ιβ’, 11)

Αίγιον, 2 Σεπτεμβρίου 2019
+ Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: