Οὐδείς σέ ὑποχρεώνει γιά τίποτε. Ἤ μέ τόν Χριστόν ἤ μέ τόν Διάβολον!

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ Ἀνώνυμον τῆς 14 Σεπτεμβρίου 2019 - 6:04 π.μ.
Ὁλόκληρον τό ἱερόν Εὐαγγέλιον εἶναι προαιρετικόν! Ὅστις ΘΕΛΕΙ ὀπίσω μου ἐλθεῖν ... Οὐδείς σέ ὑποχρεώνει γιά τίποτε. Ἤ μέ τόν Χριστόν ἤ μέ τόν Διάβολον! Καί μέ τούς δύο ταυτοχρόνως ΔΕΝ γίνεται, ὅμως, καθότι ὁ Θεός οὐ μυκτηρίζεται. Οἱ ὀπαδοί τῆς "δυνητικότητος τοῦ κανόνος" διδάσκουν ὅτι εἶναι δυνατόν νά εἶναι κανείς ταυτοχρόνως καί μέ τόν Χριστόν καί μέ τόν Διάβολον!!!

14 Σεπτεμβρίου 2019 - 7:06 π.μ.

56 σχόλια:

Ν/Α είπε...


Έτσι είναι Κε Χατζηνικολάου, θα συμφωνήσω απόλυτα και επιτρέψτε μου να αναρωτιέμαι πως   σημεία των καιρών καί τούτα, τα τρόλερ να γράφουν τραγικές ανοησίες, για να προάγουν τις αιρέσεις, του οικουμενισμού.

Όμως ο έχων άγρυπνο φωτισμένο εκ Τής Χάριτος νού, τα βλέπει και αηδιάζει.

Ο Παράκλητος εντός των καρδιών που τον επιζητούν και αγωνίζονται εν τη Αληθεία να τον κερδίζουν, δεικνύει την αλήθεια και δεν επιτρέπει ίχνος πλάνης και σκότους να περάσει στην αμφισβήτηση της Αλήθειας.

Για ποιον λοιπόν τα γράφουν τα τρόλερ;  Μα είναι προφανές πως τα γράφουν μόνο για τα αφεντικά τους καθώς οι πιστοί είδη έχουν λάβει την θέση που επιθυμούν.
Και οι θέσεις είναι δύο, η μία ή θέση της Αλήθειας, και η άλλη η θέση κατά το πολυτάραχο "εγώ" των παθών της βιτρίνας, του κοσμικού γίγνεσθαι. Η μεγαλύτερη απάτη όλων των αιώνων, στο χρυσό αιώνα της εκκοσμίκευσης είναι κονιορτοποιημένη στην τραγική εικόνα μας προς τα έξω. Μην τυχόν και κάνουμε Χριστούγεννα με το παλαιό; Αμέσως οι φωνές του κόσμου, για το δόγμα της παλαιομοδίτικης καθυστέρησης, και της προπαγάνδας αρχίζουν να ουρλιάζουν.

Τα τρόλερ λοιπόν και με κλειστά τα μάτια φαίνονται από μακρυά  καθώς επίσης και ο σκοπός τους, που είναι καθαρά ψόφιος.

Ετσι, ίδια είναι και η ουσία της ύπαρξής τους νά παραμένουν καταδικασμενα στη συνείδηση του κόσμου και της Αγίας Εκκλησίας, εφόσον γίνονται βλάσφημοι στο Πανάγιο Πνεύμα.

Επισημαίνω λοιπόν, πως κανόνας που να θεσπίστηκε εκ του Παναγίου Πνεύματος που να δείχνει πως οι δύο δρόμοι της αίρεσης και της Ορθοδοξίας, να είναι της ίδιας προαίρεσης, - είτε δηλαδή ο ένας είτε ο άλλος, - δεν μπορεί να υφίσταται, είναι βλασφημη η παραδοχή

Δεν έχει λόγο ύπαρξης το να στοιχειοθετείται κανονισμός, που να καταλογίζει είτε ο ένας δρόμος της απώλειας της αίρεσης, είτε ο άλλος  της Ορθοδοξίας, να καταλήγουν στον ίδιο προορισμό, δεδομένου πως δεν υπάρχει τρίτος δρόμος.
Ούτε ο κανονισμός οδικής κυκλοφορίας του Κράτους δεν έχει εφεύρει τέτοιο σήμα στο δρόμο, πόσο μάλλον οι Άγιοι Πατέρες οι φρουροί της Πίστεως για την Αγία Εκκλησία.
Η μομφή λοιπόν πως ο 15ος είναι προαιρετικός, δηλώνει εξομοίωση στο σκότος και στο Φώς, δηλώνει ισότητα στην αλήθεια και στο ψεύδος, δηλώνει ισόκυρη αντιμετώπιση της Ορθοδοξίας με την κακοδοξία, ταυτίζει την βρώμα με την ευωδία, την αντίχριστολογία με την Χριστολογία.

Απαγε λοιπόν της βλασφημίας φτηνό τρόλερ της συμφοράς.



Ανώνυμος είπε...

Φθηνές ανοησίες τα όσα γράφει ο κ. Χατζηνικολάου και ο κ. Ριτσούδης!

Ανοησίες της συμφοράς.

Οι Άγιοι Πατέρες μας οι φρουροί της Πίστεως για την Αγία Εκκλησία δεν ερμηνεύονται σωστά από μερικούς σχισματικούς παλαιοημερολογίτες που διαβάζουν τα λόγια τους και ερμηνεύουν κατα το δοκούν, αλλά από τους Αγίους και τους μεγάλους Θεολόγους της Αγίας Εκκλησίας.

Ο Άγιος Γέροντας της Ορθοδοξίας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος τα έχει ξεκαθαρίσει πολύ καλά. Το ίδιο και οι σύγχρονοι Άγιοι μας.


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε τη δικαιοσύνη του Κωνσταντίνου:
Θα το κάνει το σχόλιο ανάρτηση, όπως κάνει των παλαιοημερολογιτών τα σχόλια ή θα συνεχίσει να φέρεται μεροληπτικά προς τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες;

Ανώνυμος είπε...

Οι άγιοι της Εκκλησίας λένε ότι όχι μόνο η αίρεση αλλά ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ οδηγεί στο Διάβολο!

Και ήταν και είναι αυστηροί απέναντι και στους σχισματικούς και στο σχίσμα!

Ας το σκεφθούν αυτό περισσότερο οι σχισματικοί και οι σιγοντάροντες τα σχίσματα!...


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΙΛΕΙ Ο Άγιος Γέροντας της Ορθοδοξίας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος :


"Αρχικά, φίλτατε π. Νικόδημε, οφείλω να σου πω μια πικρή αλήθεια, που θα σου φανεί πολύ παράδοξη και θα σε εκπλήξει. Μέχρι σήμερα απέφευγα - κατ' οικονομία - να διατυπώσω αυτή τη θέση ή την διατύπωνα με έμμεσο τρόπο, αλλά από τη στιγμή που τα πράγματα έφτασαν στο μη περαιτέρω και εκλεκτά πρόσωπα- που έχουν όμως συνείδηση γεμάτη φόβο - προσχωρούν στους Παλαιοημερολογίτες, πέφτοντας θύματα μιας αδίστακτης προπαγάνδας κατά της Εκκλησίας, είναι καιρός να λεχθεί η αλήθεια δίχως περιστροφές κι επιφυλάξεις.

Λοιπόν, π. Νικόδημε, όσοι φοβούνται τον Οικουμενισμό και προσχωρούν στους Παλαιοημερολογίτες δεν κερδίζουν τίποτα άλλο, παρά μόνο αποφεύγοντας μια αίρεση, προσχωρούν σε μία άλλη. Βέβαια, δεν έχουν συνείδηση ότι προσχωρούν σε αίρεση, αλλά αυτό δεν αλλάζει καθόλου τα πράγματα. Μη νομίζεις ότι είμαι άδικος ή υπερβολικός. Θα σου αποδείξω αμέσως πόσο απολύτως αληθής είναι ο ισχυρισμός μου."

Για την μεταφορά:
ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

"Εκτός από το λυπηρό της καταστάσεως του σχίσματος και του κατακερματισμού αυτών των ομάδων είναι πολύ οδυνηρό και άσχημο πως συκοφαντούν και υβρίζουν Οσίου ανθρώπους της εποχής (π.χ. Γέροντες Παΐσιο και Πορφύριο) ενώ πολλές είναι οι περιπτώσεις που χρησιμοποιούν ψευδή επιχειρήματα προς δικαιολόγηση των θέσεών τους".

ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ


Για την μεταφορά:
ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

"Πράγματι αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο μπερδεύει και ταλανίζει πολλούς πιστούς. Δεν είναι το σημαντικότερο να αποδείξουμε ποιό εκ των δύο ημερολογίων είναι ορθό. Άλλωστε μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας υφίστανται αυτήν την στιγμή και τα δύο. Αυτό που έχει υψηλή σημασία είναι εάν το θέμα της αλλαγής (διόρθωση κατ' άλλους) του ημερολογίου είναι τόσο σπουδαίο ώστε να οδηγήσει την Εκκλησία σε σχίσμα. Δηλαδή η διαφορά και το πρόβλημα με τους λεγομένους "παλαιοημερολογίτες" δεν είναι το ημερολόγιο αλλά η αποκοπή τους από την υπόλοιπη Εκκλησία αφού δεν επικοινωνούν μυστηριακά ούτε καν με τις κατά τόπους Εκκλησίες που ακολουθούν το "παλαιό"-Ιουλιανό ημερολόγιο (π.χ. Ιεροσόλυμα, Ρωσία, Άγιον Όρος).

Εκτός από το λυπηρό της καταστάσεως του σχίσματος και του κατακερματισμού αυτών των ομάδων είναι πολύ οδυνηρό και άσχημο πως συκοφαντούν και υβρίζουν Οσίου ανθρώπους της εποχής (π.χ. Γέροντες Παΐσιο και Πορφύριο) ενώ πολλές είναι οι περιπτώσεις που χρησιμοποιούν ψευδή επιχειρήματα προς δικαιολόγηση των θέσεών τους".

ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ


Για την μεταφορά:
ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε τη δικαιοσύνη του Κωνσταντίνου:
Θα τα κάνει τα σχόλιο των Αντιοικουμενιστών ανάρτηση, όπως κάνει των παλαιοημερολογιτών τα σχόλια ή θα συνεχίσει να φέρεται μεροληπτικά προς τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες;

Ανώνυμος είπε...

Θα τα κάνει τα σχόλια των Αντιοικουμενιστών ανάρτηση, όπως κάνει των παλαιοημερολογιτών τα σχόλια ή θα συνεχίσει να φέρεται μεροληπτικά προς τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες;

Περιμένουμε να δούμε τη δικαιοσύνη του Κωνσταντίνου.

Ανώνυμος είπε...

Τραγικές ανοησίες αυτά που έγραψαν οι Μ. Ριτσούδης και Δ. Χατζηνικολάου.

Ας ανοίξουν και ας μελετήσουν προσεκτικά κανένα αντιοικουμενιστικό Ορθόδοξο βιβλίο πριν γράψουν τις μπουρδολογίες τους.

Silver είπε...

"Λοιπόν, π. Νικόδημε, όσοι φοβούνται τον Οικουμενισμό και προσχωρούν στους Παλαιοημερολογίτες δεν κερδίζουν τίποτα άλλο, παρά μόνο αποφεύγοντας μια αίρεση, προσχωρούν σε μία άλλη."

Αυτό είναι καταπληκτικό! Τι του λέει του πατέρα Νικοδήμου; Είσαι στο νέο που έχει την αίρεση του Οικουμενισμού και πηγαίνεις στους παλαιοημερολογίτες που έχουν την άλλη αίρεση!!!

Δηλαδή με απλά λόγια: Είτε είσαι στο νέο είτε είσαι στους παλαιοημερολογίτες είσαι στην αίρεση! Η λύση; Η εφαρμογή της διδασκαλίας της Εκκλησίας, δηλαδή υπακοή στον 15ον της Α/Β, ακόμη πιο απλά: Αποτείχιση!

Λοιπόν ανώνυμε ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ σε περιμένω στην Αποτείχιση!

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@Μαρῖνος Ριτσούδης

Ἀγαπητέ μου Μαρῖνε, τελικά μ' αὐτά πού γράφουμε δίνουμε τήν ἀφορμήν στούς πράκτορες τῶν Οἰκουμενιστῶν, ὅπως αὐτόν πού ὑπογράφει ἀπατηλῶς ὡς "ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ," ν' ἀραδιάζουν σωρούς πνευματικῶν ἀκαθαρσιῶν καί πιθανώτατα νά πληρώνωνται γι' αὐτό! Γι' αὐτούς πού τόν παρακολουθοῦν συστηματικῶς, ἄν ὑπάρχουν τέτοιοι, εἶναι προφανῶς ἕνας διαστροφεύς τῆς Ἀληθείας καί ἀσφαλῶς θά τόν λυποῦνται πού ἔχει καταντήσει φερέφωνον τοῦ Σατανᾶ, ἀλλά γιά τούς περαστικούς μπορεῖ ν' ἀποτελέσῃ κίνδυνον. Γιά νά τόν χρησιμοποιῇ τό ἀφεντικόν του, ὁ "πατήρ τοῦ ψεύδους," κάτι ξέρει. Γι' αὐτούς τούς περαστικούς, γράφω κάπου-κάπου κάποιο σχόλιον ὅπως αὐτό, γιά νά μήν νομίσουν ὅτι πρόκειται γιά κανένα σοβαρόν σχολιαστήν τοῦ ὁποίου τά "σχόλια" (διάβαζε "ψευτιές καί ἀνοησίες") δέν μποροῦμε ν' ἀπαντήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

αντιικουμενιστά καλόν εκκλησιαστικόν έτος να έχομε.
από βδομάδα που θα κοπάσουν και τα αυγουστιάτικα μελτέμια κι έρχεται άνοδος
της θερμοκρασίας, να πάμε για κανα μπανάκι να ρωτήσουμε και
τον καιρό πιο ημερολόγιο ακολουθεί,γιατί να λύθούν πολλές απορίες.
όταν θα πλησιάζει το τριώδιο, θα σε ρωτήσω και κάτι ακόμη...το νου σου....

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@Silver 14 Σεπτεμβρίου 2019 - 11:43 π.μ.

Ἀγαπητέ μου Κωνσταντῖνε,

Ἄν καί πέρασαν 21 περίπου χρόνια ἀπό τότε πού διάβασα τήν συγκεκριμένην φράσιν τοῦ π. Ἐπιφανίου στά "Δύο Ἄκρα," διά πρώτην φοράν σήμερα, μέ τό σχόλιόν σου αὐτό, ἀντιλαμβάνομαι τό μέγεθος τῆς ἀντιφατικότητός του, τόσον εἰς τά λεγόμενά του ὅσον καί εἰς τήν στάσιν του ἔναντι τῆς κηρυσσομένης αἱρέσεως. Πράγματι, ὁ λόγος του ὁδηγεῖ εἰς τήν ἀποτείχισιν, τόσον ἀπό τό νέον ὅσον καί ἀπό τίς παρατάξεις τοῦ παλαιοῦ, παρά ταῦτα, ὅμως, ὁ ἴδιος παρέμεινε εἰς τό ἕν ἄκρον κι ἐπολέμησε τήν ἀποτείχισιν!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Κωνσταντίνε (11:43 π.μ.)

Αν διαβάσεις καλύτερα τί έγραψε ο Άγιος Γέροντας της Ορθοδοξίας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, θα δεις ότι δεν συμφωνεί ότι η αποτείχιση είναι υποχρεωτική.

Ούτε συμφωνεί ακόμα, ο Άγιος Γέροντας της Ορθοδοξίας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, με την άποψη ότι όποιος δεν αποτειχίζεται βρίσκεται στην αίρεση.

Αν διαβάσεις κανείς και άλλα από όσα γράφει ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, θα το καταλάβει πολύ καλά αυτό.

Ο Άγιος Γέροντας της Ορθοδοξίας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος πολέμησε και τα δύο άκρα και τον σχισματικό παλαιοημερολογιτισμό και τον οικουμενισμό. Και μόνο απο αυτό σημαίνει ότι ακόμα και μη αποτειχιζόμενος ο ίδιος δεν έχει σχέση με την αίρεση του οικουμενισμού.


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι μπουρδολογίες και οι παρανοϊκές φαντασίες του παλαιοημερολογίτη κ. Χατζηνικολάου συνεχίζονται αμείωτες!

Η φαντασία του κ. Χατζηνικολάου βλέπει τους ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ που αποκαλύπτουν το παλαιοημερολογίτικο σχίσμα ως "πράκτορες" !!!

Η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια!!!

Συνεχίζει ο κ. Χατζηνικολάου με πνευματικές ακαθαρσίες παλαιοημερολογίτικης πλάνης να γεμίζει τα σχόλια των αναρτήσεων και νομίζει ότι αυτό είναι "αντιοικουμενισμός"!

Κούνα που τον κούναγε!

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με τον Αντιοικουμενισμό δεν έχουν οι μπουρδολογίες και οι πνευματικές ακαθαρσίες του κ. Χατζηνικόλαου με μορφή σχολίων και αναρτήσεων!


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέμε ότι "ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με τον Αντιοικουμενισμό δεν έχουν οι μπουρδολογίες και οι πνευματικές ακαθαρσίες του κ. Χατζηνικόλαου με μορφή σχολίων και αναρτήσεων!"
εννοούμε πάντα τον ΣΩΣΤΟ και ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ που έχει σχέση με την πραγματικότητα και όχι με φαντασίες και αρρωστημένες καχυποψίες, όχι με σχισματικές απόψεις!


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Λέει ακόμα ο Άγιος Γέροντας της Ορθοδοξίας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος:

"Όχι! Κραυγάζουν οι Παλαιοημερολογίτες! Η διάσπαση της εορτολογικής ομοιομορφίας (πότε όμως η Εκκλησία γνώρισε απόλυτη εορτολογική ομοιομορφία;) στέρησε από την Εκκλησία την Χάρη, κατέστησε (άκου και φρίξε!) άκυρα τα Μυστήριά της και επομένως οι Νεοημερολογίτες είναι εκτός Χάριτος, δηλαδή εκτός σωτηρίας!!

Αυτός ο φρικαλέος ισχυρισμός, αδελφέ Νικόδημε, αποτελεί φοβερή αίρεση και βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος. Προβίβασαν οι ταλαίπωροι σε Δόγματα πίστεως, σε όρους σωτηρίας, στοιχεία...ημερολογιακά και εορτολογικά!... κανείς βεβαίως δεν θεωρεί καλό πράγμα την ύπαρξη δύο ημερολογίων στο χώρο της ανά την Οικουμένη Ορθοδόξου καθολικής Εκκλησίας. Κακώς, κάκιστα έγινε η αλλαγή του Ημερολογίου. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι το σημείο να δούμε τα ημερολόγια ως...Δόγματα πίστεως και να εξαρτήσουμε από αυτά το κύρος των Μυστηρίων και την επίτευξη της σωτηρίας, η απόσταση είναι αβυσσαλέα."


ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Και άλλη μια απάντηση στον κ. Χατζηνικολάου που βλέπει στα Αντιοικουμενιστικά σχόλια "ψεύδος".
Το ποιός χρησιμοποιεί τα ψεύτικα επιχειρήματα το λέει η ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ

"Δηλαδή η διαφορά και το πρόβλημα με τους λεγομένους "παλαιοημερολογίτες" δεν είναι το ημερολόγιο αλλά η αποκοπή τους από την υπόλοιπη Εκκλησία αφού δεν επικοινωνούν μυστηριακά ούτε καν με τις κατά τόπους Εκκλησίες που ακολουθούν το "παλαιό"-Ιουλιανό ημερολόγιο (π.χ. Ιεροσόλυμα, Ρωσία, Άγιον Όρος).

Εκτός από το λυπηρό της καταστάσεως του σχίσματος και του κατακερματισμού αυτών των ομάδων είναι πολύ οδυνηρό και άσχημο πως συκοφαντούν και υβρίζουν Οσίου ανθρώπους της εποχής (π.χ. Γέροντες Παΐσιο και Πορφύριο) ενώ πολλές είναι οι περιπτώσεις που χρησιμοποιούν ψευδή επιχειρήματα προς δικαιολόγηση των θέσεών τους".

ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ


Για την μεταφορά:
ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Χτυπιέται η πλάνη του ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥ παλαιοημερολογιτισμού για τα καλά, γι΄ αυτό αντιδρούν έτσι μερικοί παλαιοημερολογίτες ....

Τους πονάει το χτύπημα της μεγάλης πλάνης του ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥ παλαιοημερολογιτισμού και αντιδρούν όπως τους κατέβει ...

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα περιμένου να δούμε τη δικαιοσύνη του Κωνσταντίνου:

Θα τα κάνει τα σχόλιο των Αντιοικουμενιστών ανάρτηση, όπως κάνει των παλαιοημερολογιτών τα σχόλια ή θα συνεχίσει να φέρεται μεροληπτικά προς τους παλαιοημερολογίτες;

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ Ἀνώνυμον τῆς 14 Σεπτεμβρίου 2019 - 1:34 μ.μ.

Ἀπό πότε εἶναι δίκαιον νά προβάλλεται ἐξ ἴσου τό Ψεῦδος καί ἡ Ἀλήθεια; Δύο-τρεῖς ψεῦτες "κουκουλοφόροι" πού βρωμίζετε τίς ἀναρτήσεις τοῦ Ὀρθοδόξου αὐτοῦ ἱστολογίου μέ τίς ψευτιές, τίς ὕβρεις καί τίς διαστροφές σας θά ἔπρεπε ν' ἀποκλεισθῆτε παντελῶς ἀπό τά σχόλια, ἀλλ' ὑποθέτω ὅτι αὐτό ἀπαιτεῖ χρόνον κι ἔτσι ἀφήνεσθε νά "κοπρίζετε" πνευματικῶς τόν χῶρον, ὁ ὁποῖος προορίζεται μόνον γιά σοβαρούς σχολιαστάς, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως καί τῶν ἀντιφρονούντων πού, λόγῳ ἐλλιποῦς πληροφορήσεως, εὑρίσκονται εἰς τήν αἵρεσιν, ἀλλ' εἶναι καλοπροαίρετοι καί συζητοῦν μέ ἀξιοπρέπειαν.

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

Η διαφορά των Ορθοδόξων Χριστιανών , μετά των αιρετικών οικουμενιστών του νέου και του παλαιου ημερολογίου δεν είναι μόνο το αναθεματισμένο παπικό ημερολόγιο αλλά...


https://xristianorthodoxipisti.blogspot.com/2017/08/blog-post_31.html?spref=fb&fbclid=IwAR1hl5YE_6IPAOm0-7zhA09KtNfcputGmL3hISHYbCptYuRkNHmgOyN2vdI

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ( Παλαιοημερολογητών )
https://xristianorthodoxipisti.blogspot.com/2019/09/blog-post_4.html#more

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Σχισματικοί είναι αυτοί που αποσχίζονται από Ορθοδόξους και αυτοί που αποσχίζονται από την Αλήθεια της Εκκλησίας (οι αιρετικοί). Σχισματικοί δεν είναι αυτοί που αποσχίζονται από αιρετικούς. Αυτοί είναι Ορθόδοξοι και αυτό το σχίσμα είναι επαινετό. Αυτούς επαινεί ο 15ος κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου. Γιατί αυτοί δεν σχίζουν την Εκκλησία, σχίζουν την αίρεση. Αυτοί οι σχίστες ενώνουν την Εκκλησία. Αυτοί οι σχισματικοί σώζουν άμεσα την Εκκλησία. Αυτοί οι σχίστες ελευθερώνουν την Εκκλησία από τους αιρετικούς. Αυτοί οι σχισματικοί απαλλάσουν την Εκκλησία από την αίρεση. Έτσι σώζεται η Εκκλησία ανά τους αιώνες.

Ανώνυμος είπε...

Μια απάντηση στο μπουρδολογικό σχόλιο του παλαιοημερολογίτη κ. Δ. Χατζηνικολάου 2:14 μ.μ.

Οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές που αποκαλύπτουν την πλάνη του παλαιοημερολογίτικου σχίσματος και που δεν έχουν την κενοδοξία να λένε το όνομα τους, δεν είναι κουκουλοφόροι! Έστω και αν πειράζει τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες. Μας είναι αδιάφορο!

Αυτό που κοπρίζει το ιστολόγιο με πνευματικές ακαθαρσίες είναι τα πλανεμένα παλαιοημερολογίτικα σχόλια, μέσα στα οποία βρίσκονται και του κ. Δ. Χατζηνικολάου που μας παριστάνει και τον κριτή!!!

Οι παλαιοημερολογίτικες διαστροφές, πλάνες και ακαθαρσίες δεν γίνονται δεκτές από τους Ορθόδοξους Αντιοικουμενιστές που δεν ακολουθούν τα ημερολογιακά σχίσματα!

Να πάψει ο παλαιοημερολογίτης Δ. Χατζηνικολάου να τον πειράζουν τα Αντιοικουμενιστικά σχόλια που σωριάζουν κάτω τις παλαιοημερολογίτικες μπουρδολογίες του!

Γι΄ αυτό άραγε ζητάει αποκλεισμό των Ορθόδοξων σχολίων; Επειδή δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις αλήθειες που αποκαλύπτουν την παλαιοημερολογίτικη πλάνη;


Ορθόδοξος
Να σταματήσει ο Δ. Χατζηνικολάου

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα περιμένου να δούμε τη δικαιοσύνη του Κωνσταντίνου:

Θα τα κάνει τα σχόλιο των Αντιοικουμενιστών ανάρτηση, όπως κάνει των παλαιοημερολογιτών τα σχόλια ή θα συνεχίσει να φέρεται μεροληπτικά προς τους παλαιοημερολογίτες;

Δεν έχει δικαιολογία αν κάποιος παλαιοημερολογίτης ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΒΙΚΑ ζητάει το κόψιμο των σχολίων που αποκαλύπτουν την παλαιοημερολογίτικη πλάνη.
Αυτός σαν διαχειριστής πρέπει να τηρήσει δικαιοσύνη και μην συνεχίσει να φέρεται μεροληπτικά προς τους παλαιοημερολογίτες. Πρέπει να κάνει τα σχόλιο των Αντιοικουμενιστών ανάρτηση όπως κάνει των παλαιοημερολογιτών.

Ανώνυμος είπε...

Μια απάντηση στο μπουρδολογικό σχόλιο του παλαιοημερολογίτη κ. Δ. Χατζηνικολάου 2:14 μ.μ.

Οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές που αποκαλύπτουν την πλάνη του παλαιοημερολογίτικου σχίσματος και που δεν έχουν την κενοδοξία να λένε το όνομα τους, δεν είναι κουκουλοφόροι! Έστω και αν πειράζει τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες. Μας είναι αδιάφορο!

Αυτό που κοπρίζει το ιστολόγιο με πνευματικές ακαθαρσίες είναι τα πλανεμένα παλαιοημερολογίτικα σχόλια, μέσα στα οποία βρίσκονται και του κ. Δ. Χατζηνικολάου που μας παριστάνει και τον κριτή!!!

Οι παλαιοημερολογίτικες διαστροφές, πλάνες και ακαθαρσίες δεν γίνονται δεκτές από τους Ορθόδοξους Αντιοικουμενιστές που δεν ακολουθούν τα ημερολογιακά σχίσματα!

Να πάψει ο παλαιοημερολογίτης Δ. Χατζηνικολάου να τον πειράζουν τα Αντιοικουμενιστικά σχόλια που σωριάζουν κάτω τις παλαιοημερολογίτικες μπουρδολογίες του!

Γι΄ αυτό άραγε ζητάει αποκλεισμό των Ορθόδοξων σχολίων; Επειδή δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις αλήθειες που αποκαλύπτουν την παλαιοημερολογίτικη πλάνη;


Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Ο διαχειριστής Κώστας θα πρέπει να σταματήσει να λερώνει το μπλογκ του με σχισματικά παλαιοημερολογίτικα σχόλια-ακαθαρσίες.

Θα δώσει λόγο στον Κριτή αν βλαφτεί και μια ψυχή ακόμα και καλοβλέπει το σχίσμα.
Ούτε αίμα μαρτυρίου δεν ξεπλένει το σχίσμα λέει ο ιερός Χρυσόστομος.

Ανώνυμος είπε...

Μια απάντηση στον Δημήτρη Χατζηνικολάου 2:14 μ.μ.:

Μα επειδή δεν πρέπει να προβάλλεται το ίδιο η αλήθεια και το ψεύδος γι΄ αυτό πρέπει ο διαχειριστής αν είναι να κόβει κάποια σχόλια να κόβει τα παλαιοημερολογίτικα πλανεμένα και τα παλαιοημερολογίτικα ψεύδη.

Αλλά δεν πειράζει και έτσι ακόμα καλό είναι να βλέπουν τον διάλογο μεταξύ αλήθειας και ψεύδους και να φαίνεται η φτώχεια του ψεύδους.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ Ἀνώνυμον τῆς 15 Σεπτεμβρίου 2019 - 4:33 π.μ.

Ἄν καί γνωρίζεις τό Χρυσοστομικόν "οὔτε αἷμα μαρτυρίου δέν ξεπλένει τό σχίσμα," ἐν τούτοις εἶσαι σφιχταγκαλιασμένος μέ τό Ν/Ηκόν σχίσμα τοῦ 1924 καί τήν αἵρεσιν τοῦ Οἰκουμενισμοῦ χάριν τῆς ὁποίας τό ἔκαμαν οἱ Μασσῶνοι (Μεταξάκης κ.ἄ.). Θυμήσου: "ἐκεῖνος δὲ ὁ δοῦλος, ὁ γνοὺς τὸ θέλημα τοῦ κυρίου ἑαυτοῦ καὶ μὴ ἑτοιμάσας μηδὲ ποιήσας πρὸς τὸ θέλημα αὐτοῦ, δαρήσεται πολλάς· ὁ δὲ μὴ γνούς, ποιήσας δὲ ἄξια πληγῶν, δαρήσεται ὀλίγας. παντὶ δὲ ᾧ ἐδὸθη πολύ, πολὺ ζητηθήσεται παρ᾿ αὐτοῦ, καὶ ᾧ παρέθεντο πολύ, περισσὸτερον αἰτήσουσιν αὐτὸν" (Λουκᾶ 12:47-48).

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλώ πολύ, επειδή είμαστε και Χριστιανοί που δεν γνωρίζουμε σε βάθος τα πολλά, τα βαθιά, γράψετε με επιχειρήματα το γιατί έχει λάθος ο Χατζηνικολάου. Έτσι θα μας βοηθήσετε μια παρέα εδώ που προσπαθούμε ως ασθενής στην Πίστη να βγάλουμε άκρη διαβάζοντας τα σχόλια. Εκ πρώτης όψεως, ο Χατζηνικολάου στέκεται με κάποια επιχειρήματα, εσείς γράφετε μόνο χαρακτηρισμούς χωρίς επιχειρήματα. Κάνετε αγάπη σας παρακαλώ και αιτιολογείστε την άποψή σας. Θα σας είμαι ευγνώμων και σε εσάς και σε όλους. Ευχαριστώ τον ιστολόγο, που ως ιδεολόγο αφήνει να καταγράφονται ελεύθερα οι απόψεις, και οι αδύναμες όπως η δική μου.
Χριστιανοί σε νηπιακή κατάσταση

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ Ἀνώνυμον τῆς 15 Σεπτεμβρίου 2019 - 6:38 π.μ.

Ἄν καί μέ κουκουλοφόρους δέν κάμνω διάλογον, πολύ δέ περισσότερον μέ τούς αἱρετικούς καί ἀδιστάκτους ψεῦτες καί διαστροφεῖς πού ἔχετε κατακλύσει αὐτό τό ἱστολόγιον (ἄν καί εἶναι πιθανόν νά πρόκηται περί ἑνός μόνον πού ἀλλάζει συνεχῶς ὑπογραφήν, ὡς τέλειος ὑποκριτής), ἐν τούτοις, χάριν τῶν περαστικῶν ἀναγνωστῶν, ἐπισημαίνω ὅτι ἐγώ ἔχω ἀναρτήσει τοὐλάχιστον πέντε (5) μακροσκελῆ ἄρθρα καί χιλιάδες σχόλια κατά τά τελευταῖα δύο τοὐλάχιστον χρόνια, μέ τά ὁποῖα ΑΠΕΔΕΙΞΑ μέ ἀτράνταχτα στοιχεῖα ὅλα τά ἐπιχειρήματά μου. Ἀντιθέτως, ἐσεῖς οἱ κουκουλοφόροι, θλιβερά ὑποκείμενα πού κρύβετε τά πρόσωπά σας διότι φοβεῖσθε τόν ἐξευτελισμόν πού ἀξίζετε ὡς διαδικτυακοί ἀπατεῶνες, δέν λέτε τίποτε τό τεκμηριωμένον, παρά μόνον συνθήματα, ὕβρεις, ψευτιές καί ἀνοησίες, πίπτοντες συνεχῶς εἰς τό λογικόν σφάλμα τῆς λήψεως τοῦ ζητουμένου. Κατάλαβες τώρα γιατί περέπει ν' ἀποκλεισθῆτε ἀπό τόν σχολιασμόν; Διότι δέν εἶσθε ἔντιμοι συνομιληταί, ἀλλά κλέπται, ψεῦται καί προδόται μέ κουκοῦλες! "Ὄξω!!!"

Ανώνυμος είπε...

Ο διαχειριστής Κώστας θα πρέπει να σταματήσει να λερώνει το μπλογκ του με σχισματικά παλαιοημερολογίτικα σχόλια-ακαθαρσίες.

Θα δώσει λόγο στον Κριτή αν βλαφτεί και μια ψυχή ακόμα και καλοβλέπει το σχίσμα.
Ούτε αίμα μαρτυρίου δεν ξεπλένει το σχίσμα λέει ο ιερός Χρυσόστομος.

Ανώνυμος είπε...

Μια απάντηση στο μπουρδολογικό σχόλιο του παλαιοημερολογίτη κ. Δ. Χατζηνικολάου και στα σχόλια 6:47 π.μ. και 7:29 π.μ.

Τις διαστροφές, τα ψεύδη, τις αιρέσεις θα τα βρει ο κ. Χατζηνικολάου σε επώνυμα και ανώνυμα παλαιοημερολογίτικα διαστροφικά σχόλια που γράφουν παλαιοημερολογίτικες πλάνες και υβρίζουν αδίστακτα και ψευδώς τους Ορθόδοξους Αντιοικουμενιστές.

Για μια ακόμα φορά πρέπει να ξαναπούμε ότι οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές που αποκαλύπτουν την πλάνη του παλαιοημερολογίτικου σχίσματος και που δεν έχουν την κενοδοξία να λένε το όνομα τους, δεν είναι κουκουλοφόροι! Έστω και αν πειράζει τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες. Μας είναι αδιάφορο!

Αυτό που κοπρίζει το ιστολόγιο με πνευματικές ακαθαρσίες είναι τα πλανεμένα παλαιοημερολογίτικα ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΑ σχόλια!!!

Οι παλαιοημερολογίτικες διαστροφές, πλάνες και ακαθαρσίες δεν γίνονται δεκτές από τους Ορθόδοξους Αντιοικουμενιστές που δεν ακολουθούν τα ημερολογιακά σχίσματα!


Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Ο ένας παλαιοημερολογίτης ο κ. Χατζηνικολάου μην προσπαθεί να επιβάλλει την πλανεμένη άποψη του στο ιστολόγιο και στον διαχειριστή!

Να πάψει ο παλαιοημερολογίτης Δ. Χατζηνικολάου να τον πειράζουν τα Αντιοικουμενιστικά σχόλια που σωριάζουν κάτω τις παλαιοημερολογίτικες μπουρδολογίες του!

Γι΄ αυτό άραγε ζητάει αποκλεισμό των Ορθόδοξων σχολίων; Επειδή δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις αλήθειες που αποκαλύπτουν την παλαιοημερολογίτικη πλάνη;

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσαν και οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές που αποκαλύπτουν την πλάνη του παλαιοημερολογίτικου σχίσματος να απαντήσουν ότι δεν κάνουν και αυτοί διάλογο με πλανεμένους σχισματικούς.

Αλλά ως έχοντες το δίκαιο με το μέρος τους δεν φοβούνται τον διάλογο!

Τον διάλογο τον τρέμουν οι εν γνώσει τους σχισματικοί επειδή λαλούν ψεύδη και μπουρδολογίες!

Ψεύδη και συκοφαντίες : Αυτά είναι τα σχόλια μερικών πεισματάρηδων σχισματικών που φοβούνται και τρέμουν τον διάλογο!

Τα Αντιοικουμενιστικά σχόλια που σωριάζουν κάτω τις παλαιοημερολογίτικες μπουρδολογίες !

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Τα όσα λέει ότι έχει ἀναρτήσει ο παλαιοημερολογίτης κ. Δ. Χατζηνικολάου τοὐλάχιστον πέντε (5) μακροσκελῆ ἄρθρα καί σχόλια κατά τά τελευταῖα δύο τοὐλάχιστον χρόνια είναι μόνο για τους αμαθείς και πλανεμένους στα θεολογικά. Μπουρδολογίες στο τετράγωνο θα είναι! Δεν πείθουν όσους έχουν θεολογική γνώση και δεν έχουν πέσει σε παλαιοημερολογίτικες πλάνες.

Όπως είναι μπουρδολογίες και πλάνες τα όσα έχω δει να γράφει μέχρι τώρα εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων που δεν αφορούν το παλαιό ημερολόγιο.

Ανώνυμος είπε...

Μια επανάληψη δεν κάνει κακό τί λέει ο Άγιος Γέροντας της Ορθοδοξίας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος:

"Όχι! Κραυγάζουν οι Παλαιοημερολογίτες! Η διάσπαση της εορτολογικής ομοιομορφίας (πότε όμως η Εκκλησία γνώρισε απόλυτη εορτολογική ομοιομορφία;) στέρησε από την Εκκλησία την Χάρη, κατέστησε (άκου και φρίξε!) άκυρα τα Μυστήριά της και επομένως οι Νεοημερολογίτες είναι εκτός Χάριτος, δηλαδή εκτός σωτηρίας!!

Αυτός ο φρικαλέος ισχυρισμός, αδελφέ Νικόδημε, αποτελεί φοβερή αίρεση και βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος. Προβίβασαν οι ταλαίπωροι σε Δόγματα πίστεως, σε όρους σωτηρίας, στοιχεία...ημερολογιακά και εορτολογικά!... κανείς βεβαίως δεν θεωρεί καλό πράγμα την ύπαρξη δύο ημερολογίων στο χώρο της ανά την Οικουμένη Ορθοδόξου καθολικής Εκκλησίας. Κακώς, κάκιστα έγινε η αλλαγή του Ημερολογίου. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι το σημείο να δούμε τα ημερολόγια ως...Δόγματα πίστεως και να εξαρτήσουμε από αυτά το κύρος των Μυστηρίων και την επίτευξη της σωτηρίας, η απόσταση είναι αβυσσαλέα."

Ανώνυμος είπε...

Ο αρχιμ. π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς στο συγκεκριμένο πρόβλημα του σχισματικού παλαιοημερολογιτισμού έχει δίκαιο.
Και με εκτενή αρκετά άρθρα του έχει κάνει κιμά τα ψευδοεπιχειρήματα του Δ. Χατζηνικολάου και των άλλων παλαιοημερολογιτών.

Αυτό ανήκει στα καλά του π. Ευθύμιου Τρικαμηνά και να το λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Στο λογικό σφάλμα της λήψεως του ζητουμένου πέφτουν οι παλαιοημερολογίτες και όχι οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές που αποκαλύπτουν την πλάνη του παλαιοημερολογίτικου σχίσματος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί 15 Σεπτεμβρίου 2019 - 7:20 π.μ.
Δεν βλέπετε τα επιχειρήματα του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου που σωριάζουν κάτω τις παλαιοημερολογίτικες πλάνες;

Τί σωστό και τί δυνατό επιχείρημα έχει πει ο κ. Χατζηνικολάου που να στέκει να μην έχει απαντηθεί από τους Ορθόοξους Αντιοικουμενιστές;

Βρείτε μου ένα και θα το τακτοποιήσουμε κατάλληλα.

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί παλαιοημερολογίτες θα έπρεπε να ήξεραν ότι οι βρισιές, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες δεν είναι επιχειρήματα.

Σταύρος Τ. είπε...

Προς αναζητητές
15 Σεπτεμβρίου 2019 - 7:20 π.μ.

Μια επιπλέον αντιφαση της μεγαλης πλειοψηφιας των δυνητικολόγων, είναι ότι ουσιαστικώς είναι κάθετοι υπέρ της ΜΗ αποτειχισεως, καθώς λένε σχισματικούς, πλανεμένους κ.τ.λ. όσους την έχουνε πράξεΙ

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
1) Καταρχήν η απλή λογική λέει ότι για να γράψουνε κάτι οι Πατέρες στο Νομοκανονικό δίκαιο της Πίστεως, αυτό σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικό, αλλιώς αν επρόκειτο για μια απλή νουθεσία/σύσταση, δεν θα αναγραφότανε πότε εκεί
2) Παρακάτω ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΊ λόγοι των Αγίων περί αποτειχίσεως...βιβλίο ολόκληρο μπορεί να γραφτεί με παρόμοιους λόγους και ΠΡΑΞΕΙΣ.

Ο ΜΕΓΑΣ ΦΩΤΙΟΣ, Πρόεδρος της Συνόδου που καθιέρωσε τον 15ο κανόνα, έλεγε :
«Αἱρετικός ἐστιν ὁ ποιμήν; Λύκος ἐστί· φυγεῖν ἐξ αὐτοῦ καί ἀποπηδᾶν δεήσει, μηδ’ ἀπατηθῆναι προσελθεῖν, κἄν ἥμερον περισαίειν δοκῇ· φύγε τήν κοινωνίαν αὐτοῦ καί τήν πρός αὐτόν ὁμιλίαν ὡς ἰόν ὄφεως· ἀγκίστρῳ μέν καί δελέατι ἰχθύες ἁλίσκονται, ὁμιλία δέ πονηρά καί τόν αἱρετικόν ἰόν ὑποκαθήμενον ἔχουσα πολλούς τῶν ἁπλουστέρων προσιόντας καί μηδέν βλάβος παθεῖν ὑφορωμένους ἐζώγρησε· φεύγειν οὖν παντί σθένει διά ταῦτα προσήκει τούς τοιούτους» (ΕΠΕ 12, 400, 31).
Προφανέστατα δεν αναφέρεται σε ήδη καθαιρεμένους

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ : «Πῶς οὖν ὁ Παῦλός φησι· Πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν, καὶ ὑπείκετε; Ἀνωτέρω εἰπών, Ὧν ἀναθεωροῦντες τὴν ἔκβασιν τῆς ἀναστροφῆς μιμεῖσθε τὴν πίστιν, τότε εἶπε, Πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν, καὶ ὑπείκετε. Τί οὖν, φησίν, ὅταν πονηρὸς ᾖ, καὶ μὴ πειθώμεθα; Πονηρός, πῶς λέγεις; εἰ μὲν πίστεως ἕνεκεν, φεῦγε αὐτὸν καὶ παραίτησαι, μὴ μόνον ἂν ἄνθρωπος ᾖ, ἀλλὰ κἂν ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ κατιών» (P.G. 63, 231A).

ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΛΑΜΑΣ : «Φύγωμεν οὖν τούς τάς πατρικάς ἐξηγήσεις μή παραδεχομένους, ἀλλά παρ’ ἑαυτῶν πειρωμένους εἰσάγειν τά ἐναντία, καί τάς μέν ἐν τῷ γράμματι λέξεις περιέπειν ὑποκρινομένους, τήν δέ εὐσεβῆ διάνοιαν ἀπωθουμένους· καί φύγωμεν μᾶλλον ἤ φεύγει τις ἀπό ὄφεως. Ὁ μέν γάρ ἐνδακών τό σῶμα θανατοῖ πρόσκαιρα, τῆς ἀθανάτου ψυχῆς χωρίσας· οἱ δέ τῆς ψυχῆς αὐτῆς λαβόμενοι τοῖς ὀδοῦσι χωρίζουσιν αὐτήν τοῦ Θεοῦ, ὅπερ ἐστί θάνατος αἰώνιος τῆς ἀθανάτου ψυχῆς. Φεύγωμεν οὖν τούς τοιούτους πάσῃ δυνάμει, καί προσφεύγωμεν τοῖς ὑποτιθεμένοις τά εὐσεβῆ καί σωτήρια, ὡς συνάδοντα ταῖς πατρικαῖς παραδόσεσι» (ΕΠΕ 10, 356).

Σταύρος Τ. είπε...

(συνέχεια)
ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ
«Καί τί δεῖ πολλά λέγειν; Ἅπαντες οἱ τῆς Ἐκκλησίας διδάσκαλοι, πᾶσαι αἱ σύνοδοι καί πᾶσαι αἱ θεῖαι γραφαί φεύγειν τούς ἑτερόφρονας παραινοῦσι καί τῆς αὐτῶν κοινωνίας διΐστασθαι» (Patrologia Orientalis, Τοme XV, Αu Concile de Florence, σελ. 304, και Τά εὑρισκόμενα ἅπαντα, Τόμ. Α΄, σελ. 424).
«Ἀλλά τί, φησί, δράσωμεν πρός τούς μέσους τούτους Γραικολατίνους, οἵ τήν μεσότητα περιέποντες, τά μέν ἐπαινοῦσι τῶν λατινικῶν ἐθῶν καί δογμάτων ἀναφανδόν, τά δ' ἐπαινοῦσι μέν, ἀλλ' οὐκ ἄν ἕλοιντο, τά δ' οὐδ' ἐπαινοῦσιν ὅλως; -Φευκτέον αὐτούς, ὡς φεύγει τις ἀπό ὄφεως, ὡς αὐτούς ἐκείνους, ἤ κακείνων πολλῷ δήπου χείρονας, τούς χριστοκαπήλους καί χριστεμπόρους· ...Φεύγετε οὖν αὐτούς, ἀδελφοί, καί τήν πρός αὐτούς κοινωνίαν· οἱ γάρ τοιοῦτοι ψευδαπόστολοι, ἐργάται δόλιοι, μετασχηματιζόμενοι εἰς ἀποστόλους Χριστοῦ
(“Τοῖς Ἁπανταχοῦ τῆς γῆς καί τῶν νήσων εὑρισκομένοις Ὀρθοδόξοις Χριστιανοῖς, Μᾶρκος Ἐπίσκοπος τῆς Ἐφεσίων Μητροπόλεως ἐν Κυρίῳ χαίρειν”, Patrologia Orientalis, Τοme XV Αu Concile de Florence, σελ. 318-320 καί Τά εὑρισκόμενα ἅπαντα, Τόμ. Α’, σελ. 258, 266).

Kι αργότερα, ενώ τον ειχανε εξορίσει οι λατινόφρονες, στέλνει επιστολή και λέει ούτε καν Ιεράρχη να μην αποκαλούνε εκείνον που χειροτόνησαν όχι οι Λατίνοι, αλλά οι Λατινόφρονες "Ορθόδοξοι"
Πρὸς τὸν ἱερομόναχον Θεοφάνη εἰς τὸν Εὔριπον:
«Μανθάνω δὲ ὅτι ἐχειροτονήθη παρὰ τῶν λατινοφρόνων μητροπολίτης Ἀθηνῶν κοπελύδριον τι τοῦ Μονεμβασίας, ὅπερ αὐτόθι διάγον συλλειτουργεῖ τοῖς Λατίνοις ἀδιακρίτως καὶ χειροτονεῖ παρανόμως ὅσους ἂν εὕρῃ καὶ οἴους. Ἀξιῶ οὖν τὴν ἁγιωσύνην σου, ἵνα τὸν ὑπὲρ τοῦ Θεοῦ ζῆλον ἀναλαβὼν ὡς ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ καὶ τῆς ἀληθείας φίλος καὶ τοῦ ἁγίου Ἰσιδώρου γνήσιος μαθητής, παραινέσης τοῖς τοῦ Θεοῦ ἱερεῦσιν ἐκφεύγειν ἅπασι τρόποις τὴν κοινωνίαν αὐτοῦ, καὶ μήτε συλλειτουργεῖν αὐτῷ, μήτε μνημονεύειν ὅλως αὐτοῦ, μήτε ἀρχιερέα τοῦτον, ἀλλὰ λύκον καὶ μισθωτὸν ἡγεῖσθαι, μήτε λειτουργεῖν ὅλως ἐν ταῖς λατινικαῖς ἐκκλησίαις, ἵνα μὴ ἔλθη καὶ ἐφ᾿ ὑμᾶς ἡ ἐπελθοῦσα ὀργὴ τοῦ Θεοῦ τῇ Κωνσταντινουπόλει διὰ τὰς ἐκεῖ γινομένας παρανομίας». Τῷ ὁσιωτάτῳ ἐν Ἱερομονάχοις καὶ πνευματικοῖς καὶ ἐμοὶ ἐν Χριστῷ ποθεινοτάτῳ καὶ σεβασμιωτάτῳ δεσπότῃ καὶ ἀδελφῷ κὺρ Θεοφάνη εἰς τὸν Εὔριπον, Patrologia Orientalis 17, 481.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα ερμηνεύει σωστά ο Σταύρος Τ.

Δεν έχουν το νόημα της υποχρεωτικής αποτείχισης τα κομμάτια που έβαλε ο Σταύρος Τ.

Έχουν το νόημα να μην πλανηθούμε από την αίρεση με την κοινωνία.

Το ότι δεν έχουν το νόημα της υποχρεωτικής αποτείχισης τα κομμάτια που έβαλε ο Σταύρος Τ. φαίνεται και από τον ΙΕ΄ ΚΑΝΟΝΑ της Πρωτοδευτέρας Συνόδου που είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ και όχι υποχρεωτικός όπως θα ήθελαν μερικοί -μερικοί.

Κατόπιν τούτων: Τα κομμάτια που έβαλε ο Σταύρος Τ. δεν έχουν το νόημα της υποχρεωτικής αποτείχισης .


Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Ο ΙΕ΄ ΚΑΝΟΝΑΣ της Πρωτοδευτέρας Συνόδου είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ και όχι υποχρεωτικός.

Αυτό λένε οι σωστοί Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές.

Αυτό λέει και ο Πατρολόγος π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ.

Αυτό λέει ο Άγιος Γέροντας της Ορθοδοξίας και Κανονολόγος Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος!

Περαστικά στους παλαιοημερολογίτες!


Ορθόδοξος

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ Ἀνοησιολόγον 15 Σεπτεμβρίου 2019 - 1:54 μ.μ.

Ἐφόσον

"Ἅπαντες οἱ τῆς Ἐκκλησίας διδάσκαλοι, πᾶσαι αἱ σύνοδοι καί πᾶσαι αἱ θεῖαι γραφαί φεύγειν τούς ἑτερόφρονας παραινοῦσι καί τῆς αὐτῶν κοινωνίας διΐστασθαι»",

γιά ποιά δυνητικότητα ὁμιλεῖς; Ψέμματα ξέρεις πολλά, ἀλλά Ἑλληνικά ξέρεις νά διαβάζῃς;

Ανώνυμος είπε...

Ανοησιολογίες πάλι γράφει ο παλαιοημερολογίτης Δημήτρης Χατζηνικολάου!


Είπαμε εμείς το διαφορετικό από το "Ἅπαντες οἱ τῆς Ἐκκλησίας διδάσκαλοι, πᾶσαι αἱ σύνοδοι καί πᾶσαι αἱ θεῖαι γραφαί φεύγειν τούς ἑτερόφρονας παραινοῦσι καί τῆς αὐτῶν κοινωνίας διΐστασθαι»";

Ξέρεις Ελληνικά να διαβάζεις παλαιοημερολογίτα κ. Χατζηνικολάου;

Δεν διάβασες το σχόλιο 15 Σεπτεμβρίου 2019 - 1:52 μ.μ.;

Ανώνυμος είπε...

Δυνητικότητα στην αποτείχιση. Αυτό λέει ο προαιρετικός ΙΕ΄ ΚΑΝΟΝΑΣ.

Τον διάβασες ποτέ σου παλαιοημερολογίτα κ. Χατζηνικολάου;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο παλαιοημερολογίτης Χατζηνικολάου με τις πλανεμένες παλαιοημερολογίτικες απόψεις ξέρει περισσότερα από τον άγιο Γέροντα της Ορθοδοξίας και Κανονολόγο Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο;

Ούτε για αστείο να πούμε κάτι τέτοιο.

Καλά μυαλά παλαιοημερολογίτα κ. Χατζηνικολάου!

Σταύρος Τ. είπε...

Eίπα και πριν λίγες ημέρες, σε συζήτηση που γινότανε εδω
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=5949436179358369211&postID=267652292174496274
ότι για κάποιους δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο κι ούτε τωρα περιμενα να ακουσω κάτι καλύτερο....δυστυχώς
Ας σεβαστουνε τουλάχιστον οσους αναζητούνε και δεν μπορουνε να διαβαζουνε τα ιδια σχολια, καμια δεκαρια φορες γραμμενα σε παραλλαγή. Ας γραψουνε μια φορα οτι θεωρουνε επιχειρημα κι αυτο αρκεί.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ορθόδοξος δεν ξέρει να λέει ψέματα καθόλου.
Τα ψέματα να ψάξετε στα παλαιοημερολογίτικα ανόητα σχόλια.

Όπως γράφει και η Αντιοικουμενιστική Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου για τα ψευδή επιχειρήματα των παλαιοημερολογιτών.


Θέλεις να το επαναλάβουμε; Να το:

"ενώ πολλές είναι οι περιπτώσεις που χρησιμοποιούν ψευδή επιχειρήματα προς δικαιολόγηση των θέσεών τους".

ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Πες μας πρώτα Σταύρο Τ. αν είσαι παλαιοημερολογίτης.
Και μετά θα ερευνήσουμε γιατί βλέπεις μόνο τις επαναλήψεις των Αντιοικουμενιστικών αντιπαλαιοημερολογίτικων σχολίων και δεν βλέπεις τις συνεχείς επαναλήψεις των πλανεμένων παλαιοημερολογίτικων σχολίων...

Είσαι παλαιοημερολογίτης Σταύρο Τ.; Ναί ή ου;

Ανώνυμος είπε...

Τί ήθελες να ακούσεις Σταύρο Τ. 3:04 μ.μ.;
Πλανεμένα σχόλια που να συμφωνούν με τις πλάνες σου;

Ανώνυμος είπε...

Το ορθόδοξο σχόλιο 15 Σεπτεμβρίου 2019 - 3:08 μ.μ., είναι εμφανές ότι απαντάει στο μπουρδολογικό σχόλιο 15 Σεπτεμβρίου 2019 - 2:16 μ.μ. του κ. Χατζηνικολάου που μίλησε περι "ψεμμάτων"!!!