OXI στις εκτρώσεις

Από τον Δρα Απόστολο Κρητικόπουλο
Με μια κίνηση που δεν μας είχε συνηθίσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος (ήταν ιδιαίτερα αδρανής τα τελευταία έτη σε κοινωνικές παρεμβάσεις) όρισε την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του αγέννητου παιδιού, δηλαδή οι ιεράρχες μας τάχθηκαν ρητά κατά των εκτρώσεων ακόμα και για έμβρυα που μόλις έγινε η σύλληψή τους.
Όπως δηλαδή επιτάσσει το χριστιανικό αποστολικό δίδαγμα. Αμέσως αντέδρασε το ΚΙΝ.ΑΛ. με ανακοίνωσή του ότι «το δικαίωμα της γυναίκας για έκτρωση δεν αμφισβητείται», όπως ακούσαμε και πολλές φωνές από την Αριστερά και τους φιλελευθέρους, οι οποίοι μίλησαν για «σκοταδισμό», για «αγιατολάχ όπως στο Ιράν», για «πατριαρχία» και λοιπές φεμιναζιστικές υστερικές αντιδράσεις.

Προσωπικά δέχτηκα με ιδιαίτερη συγκίνηση αυτή την απόφαση της Εκκλησίας μας. Ήταν σαν ένας τεράστιος μετεωρίτης ανθρωπισμού να έπεσε με δύναμη στη λίμνη της μεταμοντερνικότητας, όπου τα ορθοπολιτικά λιμνάζοντα νερά είχαν ισορροπήσει κυριαρχώντας απόλυτα χωρίς να υπάρχει ούτε ένας ήπιος κυματισμός αμφισβήτησης στην επικρατούσα άποψη πως «το σώμα της γυναίκας ανήκει στη γυναίκα και δεν μπορεί κανείς να της υπαγορέψει αν θα κάνει έκτρωση».
Η απάνθρωπη αυτή αντίληψη, που εκμηδενίζει ηθικά την ανθρώπινη υπόσταση του εμβρύου, έχει επιβληθεί ύστερα από φεμινιστικούς αγώνες της Αριστεράς και της σεξουαλικής απελευθέρωσης που μας έχει οδηγήσει στον έκλυτο βίο που ζούμε σήμερα. Δεν είναι «σώμα της γυναίκας» το έμβρυο. Εχει δικό του σώμα. Αποτελεί ανθρώπινη ύπαρξη από το πρώτο δευτερόλεπτο της σύλληψης.
Ως απάντηση στο πονηρό επιχείρημα κάποιων ότι δισεκατομμύρια ωάρια και σπερματοζωάρια «πετιούνται» κάθε μέρα, θα τους απαντήσω με απλές γνώσεις βιολογίας: Κανένα σπερματοζωάριο ή ωάριο δεν είναι ανθρώπινη ύπαρξη. Η αρχή της ζωής γίνεταιτη στιγμή της ένωσής τους, και ούτε δευτερόλεπτο πριν.
Τι γίνεται, όμως, με τις εκτρώσεις λόγω βιασμού; Στις ανεπτυγμένες χώρες, όπως είναι η Ελλάδα, ούτε 1 % των εκτρώσεων δεν οφείλεται σε βιασμό της γυναίκας. Επίσης, αν δεν επιθυμεί το παιδί της η γυναίκα, μπορεί να το δώσει σε άτεκνο ζευγάρι για να το υιοθετήσουν με χαρά. Συγχαρητήρια στην Εκκλησία μας που άνοιξε επίσημα τη συζήτηση κατά των εκτρώσεων και δίνει γροθιά στους απάνθρωπους δολοφόνους εμβρύων. Κάθε ανθρώπινη ζωή είναι ιερή, πόσο μάλλον όταν έχουμε τόσο έντονο δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα, και εκατοντάδες χιλιάδες έμβρυα Ελληνόπουλων κυριολεκτικά πετιούνται στον κάδο των απορριμμάτων ύστερα από εκτρώσεις.
"Oρθ. Τ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: