Αρχιεπισκοπή: Περίπτερο για e-υπηρεσίες στο Σύνταγμα


Εχει εισέλθει δυναμικά στην ψηφιακή εποχή. Εστησε ένα πρωτότυπο helpdesk για πιστοποιητικά και θρησκευτικό τουρισμό
Τη... hi-tech πλευρά της δείχνει πλέον η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στήνοντας ένα πρωτότυπο helpdesk στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ενημερώνονται οι πολίτες για τις ψηφιακές υπηρεσίες που εδώ και δύο χρόνια έχουν τεθεί στη διάθεση των πολιτών, των πιστών και του ποιμνίου της.

Το περίπτερο επισκέφτηκε χθες ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής και γενικός διευθυντής των Υπηρεσιών, επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, με τη συνοδεία του αρχιμανδρίτη π. Ευγένιου Παντζαρίδη, προϊσταμένου του Γραφείου Πληροφορικής και Διαχείρισης Εργων ΕΣΠΑ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Πλήθος κόσμου που πέρασε από την πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και ενημερώθηκε για τις ψηφιακές υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής, λαμβάνοντας μάλιστα και το σχετικό έντυπο.
Ενδιαφέρον
Στην επικοινωνία τους με εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας Plas έθεσαν τις απορίες τους και έλαβαν απαντήσεις. Παρόμοιο και ανάλογο ενδιαφέρον εκδηλώνουν και οι διερχόμενοι τουρίστες, οι οποίοι εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την πρωτοπορία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη χιλιάδες πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά, ενώ παράλληλα έχουν δοθεί και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες.
Αυτός, βέβαια, ο διοικητικός εκσυγχρονισμός δεν έχει λειτουργήσει σε βάρος του ποιμαντικού έργου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς ο χρόνος ο οποίος εξοικονομείται από την ηλεκτρονική έκδοση των πιστοποιητικών αξιοποιείται από τους πατέρες των ενοριών για την άσκηση του ποιμαντικού και πνευματικού έργου, προκειμένου να καθοδηγήσουν πνευματικά τόσο τους νεονύμφους όσο και γενικότερα το ποίμνιο, και να χαρίσουν χρόνο στη διαπροσωπική επαφή με τους πιστούς.
Οι ως άνω αναφερόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες λειτουργούν στον επίσημο ιστότοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής: www.iaath.gr. Από τον ως άνω ιστότοπο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν το είδος του πιστοποιητικού που θέλουν να εκδώσουν.
Στη συνέχεια, με εύκολα και απλά βήματα οδηγούνται στην περαίωση του αιτήματος, αφού πιστοποιηθούν μέσω της διαδικασίας αυθεντικοποίησης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXISnet).

Αξίζει να αναφερθεί πως στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει υλοποιήσει και την πλατφόρμα θρησκευτικών - τουριστικών προορισμών www.religiousgreece.gr, όπου σε πέντε γλώσσες καταγράφονται 260 σημεία θρησκευτικού - τουριστικού ενδιαφέροντος με χρήση πολυποίκιλου πολυμεσικού υλικού (360 φωτογραφίες, 3D videos, πανοράματα, gigapixelfotos).

Δεν υπάρχουν σχόλια: