«Αλλάξτε τους τρόπους σας κουφόμυαλοι και βάλτε στις θέσεις τούς σπουδαίους » (Αριστοφάνης, Βάτραχοι) -- του Στέλιου Παπαθεμελή*

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε, τα μαζεύει και φεύγει. Αλλά τα έργα της ανομίας του ων πρώτον το εθνικό ανοσιούργημα των Πρεσπών μένουν. Ο νικητής των εκλογών αναφερόμενος στους παράγοντες της νίκης του απέφυγε πεισμόνως να μνημονεύσει τον σημαντικότερο απ΄ αυτούς, το διπλωματικό τερατούργημα τού κ. Τσίπρα, τις Πρέσπες.
Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης έχει τους λόγους του, αφού εξακολουθεί να διακηρύσσει  per mare per terra ότι “θα σεβασθεί” την συμφωνία που εν τούτοις θεωρεί κακή.
Θα είναι μια τραγωδία για τον λαό που με την ψήφο του ανέτρεψε το καθεστώς της κακόφημης αριστεράς να φέρει με την ψήφο του στην εξουσία μια κυβέρνηση που δεν θα έχει το σθένος και τη βούληση να ανατρέψει τα τερατουργήματα των ηττημένων. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ μπορούν και οφείλουν να θέσουν επιτακτικά ως απαρέγκλιτο, όρο της ψήφου τους που θα αναδείξει αύριο τον κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό, την ακύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών. Ιδού το στάδιον λαμπρόν της 7ης Ιουλίου.

      Κάθε άλλη εκδοχή θα αποτελεί εξομοίωση και ταύτιση της ΝΔ με τον καταβαραθρωθέντα ΣΥΡΙΖΑ.

      Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο σχεδόν μοναδικός συνεπής στα μείζονα εθνικά θέματα στην απερχόμενη Βουλή, Βασίλης Λεβέντης δεν τιμήθηκε από το εκλογικό σώμα, ενώ οι απίθανοι Σώρρας και Ψινάκης έλαβαν αντίστοιχα 30.000 και 50.000 ψήφους! O tempora o mores!

  Ο Αριστοφάνης στους Βατράχους του (Β’ 734-35) συμβουλεύει:
                     
                         «Ώνοητοι μεταβαλόντες τους τρόπους,
       
 Χρήσθε τοις χρηστοίσιν αύθις»=(Αλλάξτε τους  τρόπους                                                  σας κουφόμυαλοι και βάλτε και πάλι στις θέσεις τούς σπουδαίους).

       Να θυμίσουμε πάλι την κυνική ομολογία του Εκτελεστικού Συμβουλίου τού ΔΝΤ για το δεκαετούς διάρκειας κακούργημά τους εναντίον της Ελλάδος με τον ανατριχιαστικό στόχο τους να σώσουν τις Τράπεζες της Ευρωζώνης χαντακώνοντας εμάς!

       Υπεύθυνη η γραφή της καθηγήτριας Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη η οποία συσχετίζοντας τα παραπάνω με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας τού ΙΟΒΕ ξεσπά δικαίως κατά των ελλαδικών, πολιτικών και επιστημονικών ελίτ που σιωπούν αιδημόνως. «Δυστυχώς, όμως, οι Έλληνες αρμόδιοι όλων ανεξαιρέτως των μνημονιακών κυβερνήσεων, οικονομολόγοι και μη, έχοντας διαβάσει προηγουμένως ή και χωρίς να έχουν διαβάσει το εγκληματικό περιεχόμενο των μνημονίων, θεώρησαν τα τελευταία ως μονόδρομο, και αγνόησαν παντελώς τις παράλληλες προτάσεις σωτηρίας της χώρας».

   Ήδη ωστόσο 3/1/2013 ο Olivier Blanchard, επικεφαλής οικονομολόγος τού ΔΝΤ είχε επισημάνει την αδιέξοδη στρατηγική των ελληνικών μνημονίων. Ανάλογες προειδοποιήσεις έκανε ο Stauss Kahn και Rejax Lahadi τού ΟΟΣΑ. Φρικαλέα η απάντηση της Lagarde στον Βαρουφάκη διαμαρτυρόμενο ότι τα μνημόνια καταστρέφουν την Ελλάδα: «Αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό, αλλά έχουμε πάει τόσο μακριά, ώστε δεν είναι πια δυνατή η επιστροφή»!!!

       Η πολυπτωχευμένη Ελλάδα, επί Τσίπρα ψευτοβγήκε από τα μνημόνια. Σέρνεται όμως πίσω τους ασθμαίνοντας. Τώρα το έγκλημα και οι δράστες έχουν αυτοαποκαλυφθεί. Το ερώτημα είναι η αυριανή κυβέρνηση  - για την απερχόμενη δεν τίθεται καν τέτοιο ερώτημα - θα έχει το σθένος να ζητήσει - το δικαιούται ασφαλώς – την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η χώρα και ο λαός της και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων;

      Αμφιβάλλουμε ζωηρά. Οι νέοι κυβερνώντες - και ευχόμαστε να πέφτουμε έξω και να διαψευστούμε – είναι τού «μη θίγε τα κακώς κείμενα» και «το κράτος έχει συνέχεια…». Μάλλον δικαιώνουν τον Τάκιτο: «omnia serviliter pro dominatione»(=όλα δουλοπρεπώς προς χάριν της εξουσίας/Takitus, Annal.I,36).

    O Lars Peter Lansen, νομπελίστας, κορυφαίος οικονομολόγος απαντά στην ερώτηση: (ΝΕΑ 1/6/19) «Βλέπετε ελπίδα στην Ελλάδα;
 Φυσικά! Έχει μια υπέροχη κουλτούρα για να αξιοποιήσει και εντυπωσιακό δυναμικό. Αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να υποστηρίζονται από συνετή οικονομική και κοινωνική πολιτική».

      Συνετή οικονομική και κοινωνική πολιτική, εν τέλει, αλλά πού την «πουλάνε» να αγοράσουμε;

      Με στοιχεία του αξιόπιστου Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής: 2.137.000 Έλληνες φορολογούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν τα 500 € που χρωστούν στην Εφορία. Ευλόγως διερωτάται ο Περικλής Νεάρχου (ΠΑΡΟΝ 2/6/19):

       «Μπορούν να γίνουν επενδύσεις, όταν το κράτος ζητά από μια επιχείρηση 29% φόρο και προκαταβολή 100% τού φόρου τού επόμενου έτους; Εάν προστεθούν σ’  αυτό οι δαπάνες κοινωνικών ασφαλίσεων, το απαιτούμενο ποσό προσεγγίζει το 80% των εσόδων. Είναι δυνατόν, με τέτοιους όρους, να γίνουν επενδύσεις και να προχωρήσει η ανάπτυξη;».

       Πού να πάμε και στα μείζονα εθνικά θέματα:

  •  Ξεπούλημα Μακεδονίας με οργανωμένη διεθνή   επιβράβευση, ως και Nobel προόριζαν μέχρι πρότινος για τον κ. Τσίπρα οι διεθνείς προξενητάδες.
  •   Ενδοτισμός αισχίστου είδους απέναντι στον τούρκο.
  •    Εθνικοαμυντική χαλάρωση
  •  Πολιτική ανοιχτών συνόρων για αφροασιάτες μουσουλμάνους που συστηματικά προωθεί η Άγκυρα, εκμεταλλευόμενη την κυρίαρχη εθνομηδενιστική μικρονοητικότητα των ιθυνόντων μας.

        Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ροδόπη και τη Ξάνθη πρέπει επί τέλους να αφυπνίσει το από μακρού υπνώττον κράτος μας. Δεν μπορείεπ’ άπειρον να σφυρίζει αυτό αδιάφορα ενώ υφίσταται συστηματική υπονόμευση από τους πράκτορες της Άγκυρας. Η μειονοτική ψήφος χειραγωγείται ασφυκτικά από το τουρκικό Προξενείο που εξακολουθεί να δρα αχαλίνωτα και κατά παράβαση των διπλωματικών θεσμίων.

        Ώρα ἡμᾶς ἤδη ἐξ ὕπνου ἐγερθῆναι (Ρωμ.13,11).
 
 
 *Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης  
                            
E-mail: stpapathemelis@gmail.com,  danagennisi.press@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: