Νέες αιχμές Φιλάρετου για τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας

Τραγελαφικά πράγματα συμβαίνουν στην Ουκρανία!. Ο κ.Φιλάρετος σε συνέντευξη που έδωσε αναφέρει ότι δεν γνώριζε τι περιέχει ο τόμος της Αυτοκεφαλίας. Καλά δεν γνώριζε δεν ρώταγε; Ξετυλίγεται σιγά σιγά το παιχνίδι του Φαναρίου, για το οποίο από την πρώτη στιγμή είχαμε αναφέρει. Σκοπός του Φαναρίου δεν ήταν να λύσει το εκκλησιαστικό πρόβλημα στην Ουκρανία, αλλά να απομακρύνει τον Ορθόδοξο λαό από το Πατριαρχείο Μόσχας, ώστε να αποδυναμώσει την Ρωσία προς όφελος της Αμερικής.

Νέες αιχμές κατά του σχισματικού κ. Επιφάνιου, αλλά και του απερχόμενου προέδρου της χώρας Πιοτρ Ποροσένκο, εξαπολύει ο επίτιμος «Πατριάρχης Κιέβου» κ. Φιλάρετος, δηλώνοντας ότι αν γνώριζε «το περιεχόμενο του Τόμου της Αυτοκεφαλίας δεν θα συμφωνούσε»
Σε συνέντευξη που παραχώρησε currenttime.tv αναφέρει ότι η Σύνοδος δεν γνώριζε για το περιεχόμενο του Τόμου: «Το μάθαμε μετά τη ενοποίηση. Αν γνωρίζαμε το περιεχόμενο αυτού του Τόμου, τότε δεν θα συμφωνούσαμε με έναν τέτοιο Τόμο».
Υπογραμμίζει μάλιστα, ότι επί της ουσίας δεν παρέχεται αυτοκεφαλία καθώς ο «Τόμος μας βάζει σχεδόν στην ίδια εξάρτηση στην οποία βρίσκεται η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας».
Αναφέρεται επίσης, και στο σημείο του Τόμου που γράφει ότι η εκκλησία δεν θα έχει το δικαίωμα να παρασκευάζει Άγιο Μύρο.
«Αν πρέπει να λαμβάνουμε Αγιο Μύρο από την Κωνσταντινούπολη, τότε είμαστε εξαρτημένοι».

«Ο.Τ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: