Μακελειό σε καθολική εκκλησία στην Μπουρκίνα Φάσο -- κύμα τζιχαντιστικής βίας

Ένοπλοι έκαψαν ολοσχερώς μία εκκλησία κατά τη διάρκεια λειτουργίας και σκότωσαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και έναν ιερέα, στην πόλη Ντάμπλο της Μπουρκίνα Φάσο, αναφέρουν οι τοπικές αρχές.
Η επίθεση, η δεύτερη εναντίον εκκλησίας τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης κυριακάτικης λειτουργίας, με τους ένοπλους να εισβάλουν στο εσωτερικό του ναού και να πυροβολούν αδιακρίτως τους παρευρισκομένους. Ακολούθως, έβαλαν φωτιά στο ναό, πριν εγκαταλείψουν το σημείο. Παρά την παράδοση θρησκευτικής ανεκτικότητας της αφρικανικής χώρας, ένα κύμα τζιχαντιστικής βίας από ομάδες με διασυνδέσεις στην Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος και την τοπική εξτρεμιστική οργάνωση Ανσαρούλ Ισλάμ βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2016.

Μολαταύτα, μέχρι φέτος δεν είχαν σημειωθεί καθόλου επιθέσεις εναντίον χριστιανικών ναών στο πλαίσιο της δράσης αυτών των ομάδων. Αυτό άλλαξε πριν από δύο εβδομάδες, όταν σημειώθηκε αντίστοιχη επίθεση εναντίον προτεσταντικής εκκλησίας στο βόρειο τμήμα της χώρας, στην οποία πάλι έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους.
https://www.tanea.gr/2019/05/12/world/makeleio-se-katholiki-ekklisia-stin-mpourkina-faso/

Δεν υπάρχουν σχόλια: