Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο

Με τιμές αρχηγού κράτους, όπως ορίζει το σχετικό εθιμικό πρωτόκολλο, θα γίνει η υποδοχή του Αγίου Φωτός το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στην Αθήνα.
Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ειδικό πολιτικό και εκκλησιαστικό κλιμάκιο θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα για να μεταφέρει στην πατρίδα το φως από τον τάφο του Ιησού.

Επικεφαλής θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα, αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ στην αποστολή θα συμμετέχουν και άλλα μέλη του Κοινοβουλίου.


Το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα φέρει το Αγιο Φως από την Ιερουσαλήμ αναμένεται να προσγειωθεί μετά τις 19.00 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Εκεί θα αποδοθούν τιμές από άγημα και μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην Πλάκα
Ο αρχιμανδρίτης Δαμιανός θα μεταφέρει την κανδήλα στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, από όπου θα μπορούν οι πιστοί να λάβουν το Αγιο Φως, ενώ από το αεροδρόμιο της Αθήνας το φως θα ταξιδέψει σε όλη τη χώρα.

Με πτήσεις της Aegean θα πραγματοποιηθεί και φέτος η μεταφορά του Αγίου Φωτός σε 14 προορισμούς της χώρας. Η εταιρία γνωστοποίησε πως, πέρα από τις προγραμματισμένες εμπορικές της πτήσεις, θα επιχειρήσει με τρία έξτρα αεροσκάφη, πραγματοποιώντας μη εμπορικές πτήσεις, με σκοπό και μόνο τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς.


Η Aegean ανακοίνωσε πως τα τρία αεροσκάφη της θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα και θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς - ένα προς το Αιγαίο, ένα προς το Ιόνιο και ένα προς την κεντρική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα γίνουν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός προς Ιωάννινα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Μύκονο και Λάρισα. Η Aegean υπολογίζει πως μέχρι τις 22.00 το Μεγάλο Σάββατο το Αγιο Φως θα έχει φτάσει στον τελευταίο προορισμό κάθε τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: