Ήρθε η εικόνα που έσωσε τη Μόσχα από τον Χίτλερ!

Στην Αγ. Βαρβάρα το προσκύνημα της θαυματουργής  Παναγίας του Τιχβίν

Με κατάνυξη και συγκίνηση ο λαός και ο κλήρος υποδέχτηκαν την εικόνα της Παναγίας του Τιχβίν στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομώνυμου Δήμου Αττικής. Πρόκειται για αντίγραφο του 1700 μ.Χ. μιας πολύ παλιάς βυζαντινής εικόνας, στο οποίο αποδίδονται πολλά θαύματα και λυτρωμοί από πολέμους. Λέγεται ότι περιέφεραν αυτήν την εικόνα με εντολή του Στάλιν με αεροπλάνο πάνω από τη Μόσχα για να μην πέσει η πόλη στους Γερμανούς!

Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τους χώρους του Προσκυνήματος της Αγίας Βαρβάρας το απόγευμα της Κυριακής στην επίσημη τελετή υποδοχής. Το αντίγραφο της αρχαίας βυζαντινής εικόνας μεταφέρθηκε στην Ελλάδα για προσκυνηματικούς λόγους με πρωτοβουλία του επισκόπου Φαναρίου Αγαθάγγελου, γενικού διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας.
Η Αποστολική Διακονία καλεί τους πιστούς να προσέλθουν και να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα και να ζητήσουν τις μεσιτείες από «την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους, τη Μάνα Παναγιά όλου του κόσμου».

Θεία λειτουργία
Εως την Παρασκευή 12 Απριλίου θα τελούνται με πρόγραμμα όρθρος - θεία λειτουργία, προηγιασμένη θεία λειτουργία (πρωινή και εσπερινή), ιερά παράκληση, ευχέλαιο και η Ακολουθία των Χαιρετισμών.

Στην εικόνα της Παναγίας του Τιχβίν, που φυλάσσεται στη μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ομώνυμη πόλη της Ρωσίας, αποδίδονται πολλά θαύματα. Η αυθεντική εικόνα εξαφανίστηκε από την Κωνσταντινούπολη 70 χρόνια πριν από την Αλωση και βρέθηκε με θαυμαστό τρόπο στην περιοχή του Νόβγκοροντ της Ρωσίας. Στις αρχές του 18ου αιώνα η εικόνα εικονογραφείται εκ νέου.




Το 1771 λέγεται ότι θεράπευσε την πόλη από την επιδημία της πανώλης, γι' αυτό τη λιτανεύουν 24 φορές τον χρόνο. Το 1920 τα στρατεύματα των Σοβιέτ έκλεισαν το μοναστήρι της Παναγίας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η φήμη ότι ο Ιωσήφ Στάλιν, τις απελπισμένες ώρες της πολιορκίας της Μόσχας από τα στρατεύματα του Χίτλερ, έδωσε εντολή η εικόνα να περιφέρεται πάνω από την πόλη με αεροπλάνο. Ετσι, πολλοί πιστοί αποδίδουν και στην Παναγία του Τιχβίν την αδυναμία των ναζιστικών στρατευμάτων να καταλάβουν τη ρωσική πρωτεύουσα.

1 σχόλιο:

SCRIPTA MANENT είπε...

διαίτερη αίσθηση προκαλεί η φήμη ότι ο Ιωσήφ Στάλιν, τις απελπισμένες ώρες της πολιορκίας της Μόσχας από τα στρατεύματα του Χίτλερ, έδωσε εντολή η εικόνα να περιφέρεται πάνω από την πόλη με αεροπλάνο. Ετσι, πολλοί πιστοί αποδίδουν και στην Παναγία του Τιχβίν την αδυναμία των ναζιστικών στρατευμάτων να καταλάβουν τη ρωσική πρωτεύουσα.

Ακριβώς αυτη ειναι η αληθεια Το ξερω απο Ρωσους κληρικους
Επισης μετα απο την νικη της Ρωσίας ο Σταλιν ελευθερωσε τα εκατομμυρια χριστιανων απο τα στρατοπεδα συγκεντρωσης γκουλακ ενω πριν ειχε εκτελεσει καμια 30ριά εκατομμυρια χριστιανους [ βάλε και αλλα 70 στην κινα ]