Προειδοποιήσεις στην Ελλάδα για την Μεγάλη Αλβανία

Προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας για το σκοπό που έχει βάλει η γειτονική Αλβανία να γίνει Μεγάλη εις βάρος των γειτόνων της. Δυστυχώς καμία αναφορά και διαμαρτυρία δεν γίνεται από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Οι πανηγυρισμοί των Αλβανών που φώναζαν ‘UCK’, μετά τη νίκη των εκλογών στο δήμο, Τούζι του Μαυροβουνίου και οι δηλώσεις για μεγάλη αλβανική νίκη από την Πρίστινα αποτελούν την καλύτερη απόδειξη της πολιτικής της Μεγάλης Αλβανίας, είπε σήμερα, ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτστις.

«Γίνεται σαφές σε όλους ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο μόνο η εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας, αλλά του Μαυροβουνίου, της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας.
Αν συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια μας στη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, μπορεί να οδηγηθούμε σε απειλές για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, προειδοποίησε ο Ντάτσιτς μιλώντας στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.
Οι υποστηρικτές των αλβανικών κομμάτων στο δήμο Τούζι της Ποντγκόριτσα, όπου ζουν Αλβανοί, νίκησαν χθες το βράδυ στις τοπικές εκλογές και βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας «Ου Τσε Κα- Ου Τσε Κα» [Απελευθερωτικός Στρατός Κοσόβου] κρατώντας αλβανικές σημαίες, υπενθυμίζει το σερβικό πρακτορείο.
«Ο.Τ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: