Ηχηρό μήνυμα στη σκιά του σταυρού

Απάντηση στις προκλήσεις από τους Μυτιληνιούς με τον αγιασμό του συμβόλου της Ορθοδοξίας στην Απελλή
Ηχηρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση έστειλαν οι κάτοικοι του νησιού της Λέσβου ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας με τον αγιασμό του μεγαλοπρεπούς σταυρού που τοποθετήθηκε στην παραλία της Απελλή στην πόλη της Μυτιλήνης. «Δεν είναι κίνηση μίσους, εχθρότητας και ρατσισμού. Είναι κίνηση αγανάκτησης. Δεν φοβόμαστε, αγαπούμε, δεν φοβόμαστε και δεν φοβίζουμε» είπε χαρακτηριστικά ο ιερέας απευθυνόμενος στους παρισταμένους. 

Εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο ψάλλοντας το «Τη Υπερμάχω» στην τελετή του αγιασμού του σταυρού και του εικονοστασίου που στήθηκε με πρωτοβουλία κατοίκων.
Μάλιστα, πριν από δύο εβδομάδες η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 36 ατόμων που συμμετείχαν στην τοποθέτηση του μεγάλου σταυρού (35 Ελληνες και 1 Αλβανός), ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τους με τις κατηγορίες της αυθαίρετης κατάληψης δημοσίου κτήματος, περί αυθαίρετων κατασκευών και της απείθειας.

Η τοπική κοινωνία στο νησί της Λέσβου είναι καζάνι που βράζει από το 2015, οπότε και άρχισε να μαστίζεται από τις αρνητικές συνέπειες της συνεχιζόμενης ανεξέλεγκτης έλευσης προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία. Οι πολίτες του νησιού θεωρούν ότι έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως από την κυβέρνηση και έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες στην πίστη τους.

Να θυμίσουμε ότι στην παραλία Απελή κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε τοποθετηθεί ένας τσιμεντένιος σταυρός, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση (!) της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», τα μέλη της οποίας έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν την τοποθέτηση του υπερμεγέθους σταυρού «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας»... Μάλιστα, λίγες ημέρες μετά ο σταυρός αυτός καταστράφηκε από αγνώστους, που ουδέποτε συνελήφθησαν.

Οργισμένοι οι κάτοικοι από την καταστροφή του σταυρού, θέλησαν, ως μια δημόσια ομολογία πίστης, να στήσουν στη θέση του έναν μεγαλύτερο σταυρό, ως μια ελεύθερη εκδήλωση του θρησκευτικού συναισθήματός τους. Παρά τις απειλές από την Αστυνομία, οι κάτοικοι έχουν προειδοποιήσει ότι, αν και αυτός ο μεγάλος μεταλλικός σταυρός καταστραφεί από οποιονδήποτε, οι ίδιοι θα φροντίσουν να ανεγείρουν έναν ακόμη μεγαλύτερο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απέναντι από αυτό τον μεγάλο σταυρό στέκονται οι μουσουλμάνοι...οι μουσουλμάνοι που τόσο τείνουν να μοιάσουν με τους παπικούς...Ας δούμε ενδεικτικά:
Σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση που διδάσκονται οι μουσουλμάνοι, κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του "προφήτη" Μωάμεθ, ο Θεός έστειλε δύο αγγέλους οι οποίοι άνοιξαν το στήθος του "προφήτη" Μωάμεθ, έβγαλαν έξω την καρδιά του και αφαίρεσαν ένα θρόμβο αίματος. Κατόπιν έπλυναν την καρδιά του με "καθαγιασμένο" νερό από το "ιερό" πηγάδι Ζαμζαμ της Μέκκα(20μ από την Κάαμπα). Έτσι κατά αυτό τον τρόπο ο Θεός σύμφωνα με τους μουσουλμάνους καθαγίασε τον "προφήτη" του και τον προστάτεψε από κάθε αμαρτία "φυτεύοντας" μέσα στην καρδιά του το ιερό κοράνι....
Σήμερα στην παπική αίρεση πέρα από όλα τα παπικά πιστεύω για την "ιερή" και την "άσπιλη" καρδιά έχουν κατά παρόμοιο τρόπο με τον Μωάμεθ βγάλει και τιμούν και προσκυνούν ξεχωριστά από το υπόλοιπο άφθαρτο σώμα την καρδιά του Πίου της Πιετρελτσίνα που κατά τους παπικούς έφερε τα στίγματα και έφτασε μέχρι και νεκρούς να αναστήσει...

Αλέξανδρος

Ανώνυμος είπε...

Και μία αποκαλυπτική φωτογραφία. Νερό από την πηγή Ζαμζαμ φιγουράρει στην wikipedia σε μπουκαλάκι γεμάτο με σύμβολα-"καρδούλες"....σαν να βλέπεις "αγίασμα" των παπικών από πηγή κοντά σε ναό αφιερωμένο στην ιερή ή άσπιλη καρδιά....διαφορά καμία...

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/72/Zamzam_water_in_plastic_bottle.jpg

Αλέξανδρος