ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ

Η κυβέρνηση έχει προκαλέσει πολλές πληγές στους πολίτες

Από τη Ζωή Ράπτη*

Φέτος η εθνική και θρησκευτική εορτή της 25ης Μαρτίου είχε όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που έχει συνηθίσει ο λαός μας, αλλά είχε και κάτι περισσότερο: Εκφραση πλεονάζουσας οργής και αποφασιστικότητας για αγώνα. Οι πολίτες έδειξαν με τη στάση τους στις παρελάσεις, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι δεν αντιμετωπίζουν πλέον με καχυποψία την πολιτική της κυβέρνησης στα εθνικά ζητήματα. Διαφωνούν κάθετα και θέλουν να αγωνιστούν για να αποτρέψουν περαιτέρω «αβαρίες», τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ως «νίκες».

Η επιθετικότητα και η βία με την οποία αντιμετωπίστηκαν από τους κρατικούς μηχανισμούς οι διαδηλωτές των συλλαλητηρίων στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας από μια πανικόβλητη κυβέρνηση που νόμισε ότι μπορεί να αυθαιρετεί χωρίς αντιδράσεις στα εθνικά θέματα επέστρεψε, αφενός, με αποδοκιμασίες στα πρόσωπα υπουργών, βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως με ένα τραγούδι: το «Μακεδονία ξακουστή» ήχησε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου βρίσκονται οι ομογενείς μας.



Η είδηση -σαφέστατα όχι αβάσιμη- ότι αυτό το τραγούδι έχει τεθεί σε καθεστώς ημιεπίσημης «απαγόρευσης» από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο. Το θεσμοθέτησε στη συνείδηση του λαού και το κατέστησε αναπόσπαστο κομμάτι κάθε εκδήλωσης, με εθνικό ή θρησκευτικό περιεχόμενο, με αφορμή την εθνική εορτή.

Η Μακεδονία, σε αντίθεση με όσα λέει ο κ. Παππάς, ήταν ξακουστή ως ελληνική χιλιάδες χρόνια προτού εμφανιστούν στη Βαλκανική οι πληθυσμοί στους οποίους χαρίζει την Ιστορία μας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ενδιαφέρον και η αγάπη των Ελλήνων για τη Μακεδονία και η αγωνία για την έκβαση της δεινής περιπέτειας στην οποία μας έριξε η καταστροφική Συμφωνία των Πρεσπών εκδηλώθηκαν έντονα και θεαματικά από το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη μέχρι το Κεμπέκ και το Μόναχο, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τα Χανιά, τη Βέροια, την Κέρκυρα, την Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη και όπου αλλού οι καρδιές των Ελλήνων πάλλονται από την αγάπη στην πατρίδα και στους ανθρώπους της.

Οι πληγές που έχουν προκληθεί στους πολίτες από την κυβέρνηση είναι πάρα πολλές και οι χειρισμοί της στα εθνικά ζητήματα χαρακτηρίζονται από ολοένα αυξανόμενη ανευθυνότητα και αχαρακτήριστη «ελαφρότητα». Τώρα όλα δείχνουν ότι επιδιώκεται το ενδοτικό πνεύμα των Πρεσπών να περάσει και στα ελληνοτουρκικά!

Αυτό, φυσικά, είναι εξωφρενικό και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας επιδείξει διαχρονικά αταλάντευτη στάση στην προάσπιση των εθνικών μας δικαίων, είναι η μοναδική εγγύηση που μπορεί να αποτελέσει το ανάχωμα στον επικίνδυνο αυτόν κατήφορο.



*Υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, δικηγόρος, LLm

Δεν υπάρχουν σχόλια: