Αγωγές από τους ομογενείς της Χειμάρρας για να προστατέψουν τις περιουσίες τους

Με σωρεία αγωγών και προσφυγών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αλβανίας απαντούν οι ομογενείς στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας προκειμένου να σταματήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης Ράμα για την υφαρπαγή των περιουσιών τους
Οι Ελληνες μειονοτικοί προσφεύγουν στα δικαστήρια όλων των βαθμίδων της γειτονικής χώρας για να εμποδίσουν την παράνομη υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων τους και την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τα οποία η κυβέρνηση της Αλβανίας επιδιώκει τον ξεριζωμό της μειονότητας.

Δηλώνουν αποφασισμένοι οι Ελληνες να φτάσουν μέχρι και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να δικαιωθούν, καθώς οι αλβανικές υπηρεσίες εφευρίσκουν κωλύματα για να καθυστερήσουν τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους μειονοτικούς.


Ενδεικτικό παράδειγμα είναι πως χωρίς κανένα νομικό έρεισμα ο δήμος στους Αγίους Σαράντα εμποδίζει την οικογένεια Ηλιάδη στην περιοχή Εξαμίλια να επανακτήσει την περιουσία της.


Ο Σπύρος Ηλιάδης δικαιώθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο στο Αργυρόκαστρο, στο οποίο είχε προσφύγει για να του επιστραφεί η περιουσία του, αλλά το κράτος αποφάσισε να μην αναγνωρίσει αυτή την απόφαση. Η κυβέρνηση Ράμα έχει στοχοποιήσει όλες τις παραθαλάσσιες εκτάσεις ομογενών από την Αυλώνα έως τους Αγίους Σαράντα για να κατασκευάσει φαραωνικές ξενοδοχειακές μονάδες σε ολόκληρη τη νότια Αλβανία και να καρπωθεί το κράτος τα τεράστια οικονομικά οφέλη, εις βάρος των Ελλήνων ομογενών.

Στο θέμα έκανε αναφορά και ο Ελληνας πρωθυπουργός από το Μόναχο μιλώντας για σεβασμό των μειονοτήτων. «Πρέπει να σέβονται τις μειονότητες, όπως προσπαθώ να πείσω τον συνάδερφό μου Εντι Ράμα για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Πρέπει να σέβονται αξίες, όπως η δικαιοσύνη και η ελευθερία των πολιτών» δήλωσε σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: