Γνωρίζετε κάτι παραπάνω για την Σύνοδο του κκ Στεφάνου με ειλικρίνεια και αλήθεια για να μάθουμε

Ανώνυμος είπε...
Πείτε μας λοιπόν αγαπητέ αδελφέ αν γνωρίζετε κάτι παραπάνω για την Σύνοδο του κκ Στεφάνου με ειλικρίνεια και αλήθεια για να μάθουμε. Πείτε μας
α)Ποιά είναι η ιστοσελίδα τους για να την επισκεφθούμε? Μήπως εννοείτε αυτή: http://oprotoklitos.blogspot.com/
β)Ποιός είναι ο πραγματικός τους σκοπός που τον έχουν κατ εσάς επιτελέσει?
γ)Γιατί δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις άλλες ενορίες εκτός Αθηνών?

Σας παρακαλώ θα ήθελα μία απάντηση σε αυτά που καταγγέλλετε και αν ο αδελφός Κωνσταντίνος το βλέπει να το αναδείξει σαν ερώτημα στην Ορθόδοξη Φωνή. Το ρωτάω με ειλικρινό ενδιαφέρον και με αγωνία διότι βλέπω πολύ θετικά την συγκεκριμένη Σύνοδο και αν κάπου σφάλλω ή παραγνώρισα κάτι θα ήθελα να το ξέρω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1 Φεβρουαρίου 2019 - 8:54 π.μ.
 Διαγραφή

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ Ο http://oprotoklitos.blogspot.com/ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ -ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ , ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΦΩΝ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ , ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1995 ΚΑΙ ΕΔΩ , ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΣΑΝ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ <> ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΞΙΜΟ ΜΟΝΑΧΟ ,<< ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟ >>ΣΕ ΘΡΗΣΚΙΟΛΟΓΗΚΗ >> ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΛΙΑΣ , ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΤΘΑΪΚΩΝ ,ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ , ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ , ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ !

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά αυτός δεν είναι λόγος σοβαρός και τεκμηριωμένος με επιχειρήματα προς κάποιον που σας παρακαλάει με όλη τη σοβαρότητα να του απαντήσετε. Αυτός ο λόγος θα μπορούσε άνετα να δοθεί και από ένα κοινό συκοφάντη. Χίλια συγνώμη, δεν είναι σκοπός μου να σας κατηγορήσω αλλά να σας καταδείξω ότι εκτός από το α) στα υπόλοιπα δεν απαντήσατε και δεν είπατε απολύτως τίποτα εκτός από ένα όνομα που το αφήσατε στον αέρα. Αφού εσείς ξέρετε και έχετε μελετήσει το ζήτημα πείτε μας έστω και ανώνυμα κάτι παραπάνω και έτσι εμείς με δεδομένη την αιτιολογημένη σας θέση να μπορέσουμε να δούμε και να κρίνουμε αν αυτό έχει πράγματι βάση καθότι μπορεί ο έξω από δω να μας τύφλωσε και να μην βλέπουμε καλά. Πιστεύω ότι και εσείς είστε αναζητητής της αλήθειας οπότε θα σας παρακαλέσω για μία δεύτερη φορά αν μπορείτε να μας αναπτύξετε το θέμα όπως το γνωρίζετε και όπως το έχετε εσείς αντιληφθεί αιτιολογημένα και είθε ο Κύριός μας να σας το ανταποδώσει. Εγώ για παράδειγμα αν ήξερα θα σας έλεγα ότι για το α, για το β και για το γ είναι σκάρτοι και δεν αξίζουν. Μετά εγώ θα ανατρέξω στην ιστορία τους έχοντας κατά νου τις παρατηρήσεις σας ώστε κατά αυτό τον τρόπο να βοηθηθώ. Σας ευχαριστώ και πάλι. Εγώ θεωρώ ότι πλέον αναζητούμε την οδό εκείνη με τις λιγότερες νοθεύσεις και διαστρεβλώσεις και δυστυχώς δεν βρίσκω καμία καλύτερη γι αυτό και σας ζητώ την συνδρομή σας.

Silver είπε...

"Εγώ θεωρώ ότι πλέον αναζητούμε την οδό εκείνη με τις λιγότερες νοθεύσεις και διαστρεβλώσεις και δυστυχώς δεν βρίσκω καμία καλύτερη γι αυτό και σας ζητώ την συνδρομή σας."


Νομίζω θα πάρετε πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν, από τον διαχειριστή της ιστοσελίδας: http://epistrofi-sotiria.blogspot.com/

Εάν πάρετε, και εάν αμφότεροι το εγκρίνετε, ευχαρίστως θα δημοσιεύσω το κείμενο-απάντηση, στην "Ορθόδοξη Φωνή".

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΕ , ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΗΝΤΗΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ -ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΩ -ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ- ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΤΘΑΙΪΚΟΥΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΟ , ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΩΣ-ΝΕΟ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑ -ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΙΑ ,ΧΡΙΣΤΟΜΑΧΙΑ , !ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟ < ΑΝΩΝΥΜΟ > ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ http://epistrofi-sotiria.blogspot.com ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΤΘΑΙΪΚΟΥΣ , ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΩΝ - ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ -ΜΕ ΜΕΝΑ , ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΥΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΟΥ ,ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΕ ΜΑΙΛ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΊΘΥΜΕΙ . ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟ-ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΩΝ ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΦΩΝ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ , Ο ΕΝΑΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΑΡΧ/ΠΟΣ ,Ο ΑΛΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ <> ΤΗΣ ΑΝΔΡΩΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑ ,Η ΑΔΕΛΦΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΑ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ , ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ,ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΟΚΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΕ ΕΓΡΑΦΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΟΣ , ΣΕ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ , ΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΞΙΑΣ , ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ . ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΤΑΙΡΟ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ ,ΚΥΡΙΚΟ < ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ> , ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ,Η ΜΙΑ ΠΤΩΣΗ -ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΙΣΤΗ- ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ,ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ , ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤΘΑΙΪΚΩΝ < ΘΕΟΦΑΝΙΑ Κ.Α. ) Η ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ < ΔΥΣΚΟΛΙΑ > ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧ/ΠΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗ ΣΥΝΟΔΕΎΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΓΗΜΑ , ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΘΑΙΪΚΩΝ ΚΡΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ,ΥΠΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΣΗΜΕΝΕΙ ΑΥΤΟ ! ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

https://www.facebook.com/groups/386516638127438/?multi_permalinks=1790046191107802&notif_id=1549047467137137&notif_t=feedback_reaction_generic

Silver είπε...

" ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ -ΜΕ ΜΕΝΑ ,"


Αδελφέ μου Τηλέμαχε σε εκτιμώ πολύ!

Η Κυρία Θεοτόκος σκέπη και καταφυγή μας!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος


xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αγαπητέ μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ !
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΟΥ ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΘΙΞΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΞΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ !
Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ !
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΔΟΥΜΑΝΗΣ .

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι κατ εσάς πλέον η Εκκλησία? Διότι ο Κύριός μας μας είπε ότι θα είναι μαζί μας μέχρι το τέλος και ότι η Βασιλεία Του πλέον δεν θα τελειώσει. Δυσκολίες τρομερές θα υπάρξουν μόνο στα χρόνια του Αντιχρίστου αλλά ο άνομος δεν εμφανίστηκε ακόμα.

Και η σημαντικότερη ερώτηση κύριε Δουμάνη: Αν είχατε ένα μικρό παιδί σήμερα υπό την πλήρη ευθύνη σας που θα το πηγαίνατε για να το βαπτίσετε?

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

ΚΑΤΆΡΧΗΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ? ΤΙ ΦΟΒΑΣΕ ? ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ! ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΑ ΕΓΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ ,ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ! ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ ΕΓΩ , ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΥ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ,ΝΑ ΔΗΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΤΩΡΑ ,ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΟΥ 1924 ΝΑ ΨΑΞΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ - ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ,ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΣΕ ΕΝΑ ΛΙΝΚ ,ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ : https://drive.google.com/file/d/11_aZ9SNNPaWsCvq1E0JZ7gjGKBl6PzuF/view?usp=sharing ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΣΕ ΦΩΤΗΣΗ Ο ΘΕΟΣ , ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΕΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ teldoum@yahoo.gr , Η ΝΑ ΨΑΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ : http://www.egoch.org/HERESIES.html
& https://xristianorthodoxipisti.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ως ουδέτερος παρατηρητής καθότι ακόμα δεν ανήκω κάπου βλέπω ότι ούτε Χριστομάχοι είναι ούτε Εκκλησιομάχοι ούτε γενικά εικονομάχοι. Έχετε σίγουρα κάποιες διαφορές ως προς τις εικόνες και συνέπεια εγωισμού είτε της μίας είτε της άλλης πλευράς οδηγήθηκαν εδώ τα πράγματα. Προσωπικά αν θέλετε δεν με ικανοποιεί τόσο να βλέπω σε εικόνα να απεικονίζεται ο πατέρας καθότι έτσι μας λένε και οι κανόνες γι αυτό και δεν θεωρώ ότι είναι εικονομάχοι επειδή ορθώς αυτό δεν το δογματοποίησαν. Άλλωστε Στα δύο χιλιάδες χρόνια ιστορίας που έχει η Εκκλησία του Κυρίου έχουν κάτσει με αγάπη οι άνθρωποι και έχουν λύσει όλα τα ευκολοιάτρευτα με βάση το τί λένε οι Άγιοι και Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας μας. Στην συγκεκριμένη εποχή βλέπουμε θηρία και τέρατα. Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι έτσι εύκολα τους χαρακτηρίζετε ως αδελφοί Τσακίρογλου και μετά απαριθμείτε ζητήματα βίου για τα οποία δεν είμαστε αρμόδιοι ούτε να αποφανθούμε αλλά ούτε και κρίση να πούμε γιατί θα σκανδαλίσουμε και θα σκανδαλιστούμε. Είναι σωστό και ηθικό αυτό? Ακόμα και αν διαφωνείτε μαζί τους και καλά κάνετε είστε τόσο πολύ σίγουρος για τον εαυτό σας που δεν μαζεύετε ούτε λίγο την γλώσσα σας αλλά τους υποτιμάτε σε τέτοιο βαθμό λες και έχουν πει τις φρικτές αιρέσεις που ακούμε να λένε στο νέο? Εγώ βλέπω ότι έχουν αποστολική διαδοχή, έχουν ορθό δόγμα πίστεως, έχουν αυστηρούς κανόνες μέχρι στιγμής για να κρατήσουν την Εκκλησία όρθια. Τώρα αν κάτι μου διαφεύγει και είναι θέμα πίστεως και είναι πολύ σοβαρό γι αυτό σας ρώτησα να το πληροφορηθώ και να μου ανοίξουν τα μάτια. Μέχρι στιγμής δεν άκουσα κάτι τέτοιο..

ΥΓ Ο π. Μάξιμος πράγματι επέδειξε τρομερό εγωισμό και έπαρση και έπεσε σε πολύ μεγάλη πλάνη και δυστυχώς επηρέασε και άλλους και δυστυχώς ακόμα δεν ακούσαμε με δάκρυα ένα "συγνώμη πλανήθηκα..."

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια του Κυρίου δεν είναι κρυμμένη. Ότι θέλετε μπορείτε να το πείτε και εδώ. Εγώ ακούω το κάθε σοβαρό επιχείρημα με προσοχή γιατί αποτειχισμένος γαρ ακόμα μελετάω τις παρατάξεις του παλαιού και δεν έχω κατασταλάξει πού θα βρεθώ.

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝΑΝΩΝΥΜΙΑ , ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ? ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ,ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΑΡΧΕΙΑ PDF ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΥΤΕ ΑΡΧΕΙΑ JPG ΦΩΤΟ , ΔΙ΄ΑΥΤΟΕΔΩΣΑ ΤΟ ΜΕΙΛ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΝΚ ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !

Ανώνυμος είπε...

Είχε και έχει μέχρι σήμερα υπερβάλλουσα έπαρση και εγωισμό.Θεωρεί ότι είναι αλάθητος ακόμα και τώρα σε όσα έχει πει λες και είναι ένας από τους δύο προφήτες και φυσικά όλα αυτά χωρίς καμμία απολύτως ουσιαστική απόδειξη! Εννοώ τα όσα έλεγε περί Δευτέρας Παρουσίας μέσα στο 2018 και περί της ερμηνείας του για τα έσχατα που περιγράφονται στην Αποκάλυψη.
Από εκεί και πέρα με στεναχωρεί πάρα πολύ που υπεκφεύγετε και δεν μου λέτε για παράδειγμα με θάρρος και τόλμη ότι η σωστή Σύνοδος είναι η τάδε αλλά το πάτε πλαγίως.
Θεωρώ ότι η αλήθεια του Κυρίου μας είναι απλή και δωρεάν προς όλους όπως άλλωστε και Εκείνος την έδωσε. Αν θέλετε πείτε μου την σωστή Σύνοδο στο επόμενό σας σχόλιο και στείλτε μου με λινκ ακριβώς ότι θέλετε να διαβάσω αλλά και τα λάθη της Συνόδου του κκ Στεφάνου για να τα μελετήσω.
Προτιμώ να αιτηθώ κάτι ως απλός άνθρωπος αποτειχισμένος που αναζητά σε ποιά Σύνοδο του Παλαιού είναι η αλήθεια. Σας διαβεβαιώ ότι και όνομα να σας πω δεν με γνωρίζετε οπότε αυτό δεν έχει σημασία. Άλλωστε όταν σας πρωτομίλησα δεν σας ζήτησα να μου πείτε όνομα ως προϋπόθεση διαλόγου.
Δεν ανήκω σε κάποιο αντίπαλο στρατόπεδο και δεν με ενδιαφέρει η αντιπαράθεση αλλά μόνο να δω αν θέλετε και την δική σας αλήθεια γιατί συγκρίνοντας όλες τις Συνόδους του παλαιού είδα ότι στην Σύνοδο του κκ Στεφάνου βρίσκω ανάπαυση από θέματα αιρέσεων ή σχισμάτων ή διγλωσσίας οπότε αν έχετε κάτι να τους προσάψετε που αξίζει κανείς γι αυτό να αποτειχιστεί από αυτούς θα ήθελα να το ακούσω.

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

στείλτε μου με λινκ ακριβώς ότι θέλετε να διαβάσω >ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ,ΜΑ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΡΙΑ ΛΙΝΚ ΟΠΟΥ ΘΑ ΒΡΗΤΑΙ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΥΝΟΔΟ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ- ΑΝΗΚΩ ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ Η ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ , ΛΥΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΕΑΝ Η ΕΠΥΘΙΜΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗς ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΑΙ ΑΚΡΗ !

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...


ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΤΘΑΙΪΚΟΥΣ.

https://drive.google.com/file/d/1LKq2DZ4prsMMmyqVmysq-_ySDZmBKSDv/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1GTIQpsz2piJh_gLX-fwJNSs7tagYK0L8/view?usp=sharing

Ανώνυμος είπε...

Ο παλαιοημερολογιτισμός είναι σχίσμα. Μακρυά από τα σχίσματα λένε οι Πατέρες!

Ανώνυμος είπε...

7 Φεβρουαρίου 2019 - 7:39 π.μ.

Οι Πατέρες είπαν μακρυά από τα σχίσματα. Το ότι όσοι παραμένουν και ακολουθούν το ιουλιανό ημερολόγιο είναι σε σχίσμα δεν το είπαν οι Πατέρες αλλά οι Οικουμενιστές του τελευταίου αιώνος του απατεώνος για να αλλοιώσουν την όποια εορτολογική ενότητα και συνοχή των Ορθοδόξων. Γι αυτό και φέτος εσείς φίλτατε εορτάσατε Χριστούγεννα με τον εν αντιχρίστω αδελφό πάπα Ρώμης που θα χάιδευε πάλι το ειδωλολατρικό μωρό (από τα jumbo?) αντί σύσσωμη η Ορθοδοξία να εορτάζει μαζί την ίδια μέρα απέναντι από την ειδωλολατρική Ρώμη....