ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ !! - ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !!

Πριν λίγες ημέρες επικοινώνησε μαζί μας η Βασιλική, που διακονεί ως Κατηχήτρια, για να μας διηγηθεί ένα νέο ΜΕΓΑΛΟ θαύμα των Χαιρετισμών !

Τον περασμένο Δεκέμβριο μας είχε ζητήσει - μετά από ευλογία του Προϊσταμένου Ιερέα της Ενορίας της - και της στείλαμε δεματάκι με βιβλαρίδια των Χαιρετισμών και άλλες ευλογίες για τα παιδιά του Κατηχητικού !

Ένα από τα βιβλαρίδια που περίσσεψαν το έδωσε στον κυρ Μιχάλη, τον πατέρα της ! Μεγάλης ηλικίας άνθρωπος, ευσεβής μεν, αλλά δεν του είχε μιλήσει ποτέ κανείς για τους Χαιρετισμούς και την προσευχητική τους αξία !


Αφού άκουσε με προσοχή την κόρη του που του μίλησε για τα Θαύματα των Χαιρετισμών και το πόσο χαίρεται η Δέσποινα μας, ξεκίνησε να τους απαγγέλλει κάθε ημέρα !

Ένα πρωινό στα τέλη Γενάρη ο κυρ Μιχάλης αισθάνθηκε έντονη δυσφορία. Κάθισε στην καρέκλα να ηρεμήσει αλλά ξαφνικά ένοιωθε ότι χάνει τον κόσμο γύρω του ! Φώναξε την κόρη λίγο πριν σωριαστεί στο πάτωμα !

Πανικόβλητη η Βασιλική έτρεξε στον πατέρα της ! Προσπάθησε να τον ανασηκώσει αλλά αδύνατον ! Το χρώμα του προσώπου σχεδόν λευκό ! Η αναπνοή του με δυσκολία έβγαινε ! Για μια στιγμή αισθάνθηκε ότι ο πατέρας της φεύγει ! Με προσοχή τον ακούμπησε στο πάτωμα και κάλεσε το 166 !

Γύρισε και προσπάθησε να τον ανασηκώσει ξανά ! Δεν ήξερε τι έπαθε ο πατέρας της και πως θα έπρεπε να ενεργήσει !

Ο κυρ Μιχάλης άνοιξε τα μάτια του και της έγνεψε προς το τραπέζι !

"Τι είναι πατέρα μου ; Τι θέλεις να σου φέρω ;"ρώτησε με έκδηλη την αγωνία της η Βασιλική

"Το βι... το βιβλια... το βιβλιαράκι των Χαιρετισμών ..." ψέλλισε με δυσκολία ο κυρ Μιχάλης

Τον απίθωσε με προσοχή στο πάτωμα και άρπαξε το βιβλιαράκι των Χαιρετισμών που είχε ακουμπήσει ο κυρ Μιχάλης στο τραπέζι του σαλονιού !

"Να το πατέρα μου ! Στο έφερα ! Τι το θέλεις ;"

Ο κυρ Μιχάλης το πήρε, το έσφιξε με λαχτάρα στην καρδιά του, προσπάθησε να ανασηκωθεί και άνοιξε την πρώτη σελίδα !

"Το προσταχθέν μυστικώς λαβών εν γνώσει..." ψέλλισε με δυσκολία, ξεκινώντας να διαβάζει τους Χαιρετισμούς

Η Βασιλική με δάκρυα στα μάτια ξεκίνησε να τους απαγγέλλει νοερά μαζί του !

Σιγά σιγά το πρόσωπο του φώτισε, η πανάδα υποχώρησε και η φωνή του δυνάμωσε !

Σε λίγα λεπτά πήρε μια βαθιά ανάσα ενώ συνέχιζε να τους διαβάζει αργά με σιγαλή αλλά σταθερή φωνή !

Μόνος του προσπάθησε να ανασηκωθεί, Με την βοήθεια της κόρης του κάθισε στην πολυθρόνα ενώ συνέχιζε την απαγγελία τους !

Το ίδιο έκανε και η Βασιλική που βλέποντας την να συνέρχεται δόξαζε ταυτόχρονα τον Θεό !

Αισθάνθηκε κι αυτή μέσα της ότι ο κίνδυνος πέρασε και πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει το 166 και να ακυρώσει την κλήση του ασθενοφόρου, με την σκέψη ότι κάποιος άλλος ίσως το χρειαστεί άμεσα !

Γύρισε στο σαλόνι ενώ ο κυρ Μιχάλης συνέχιζε την απαγγελία των Χαιρετισμών !

Με δάκρυα χαράς στα μάτια τους σιγοψιθύρισε μαζί του μέχρι που είπαν το "Δι ευχών ...."

" Κι άλλη φορά ο πατέρας μου είχε αισθανθεί αδιαθεσία, κάποιες φορές και δυσφορία έντονη ! Όμως δεν τον είχα δει να καταρρέει έτσι ! Πραγματικά αισθάνθηκα ότι τον έχανα ! Πείτε μου δεν ήταν αυτό ένα θαύμα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας ;" μας ρώτησε αφού ολοκλήρωσε την διήγηση της !

Τι να πούμε αδελφοί μας ; Ότι δεν ήταν ; Ότι ήταν τυχαίο που λίγο καιρό πριν ο κυρ Μιχάλης γνώρισε τους Χαιρετισμούς ; Ότι ήταν τυχαίο ότι τους ζήτησε με το που ανέκτησε τις αισθήσεις του; Ότι ήταν τυχαίο που όση ώρα τους απήγγειλε η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε ; Όλα τυχαία ;

Το ίδιο απόγευμα επισκέφθηκαν τον παθολόγο τους που τους συνέστησε υπέρηχο καρδιάς μιας και ο ίδιος δεν βρήκε εμφανή παθολογικά αίτια ! Και το καρδιογράφημα που έκανε ήταν καθαρό χωρίς να δείχνει ότι κάτι σοβαρό πέρασε !

Ασφαλώς και οι δύσπιστοι και αυτό το θαύμα των Χαιρετισμών θα αμφισβητήσουν ! Άλλοι ορθολογιστές θα προσπαθήσουν ιατρικά να ερμηνεύσουν !

Εμείς οι αφελείς κι εύπιστοι λάτρεις των Χαιρετισμών πιστεύουμε ακράδαντα για ένα ακόμη θαύμα τους ! Από τα τόσα πολλά που καθημερινά ακούμε !

Ο καθένας μπορεί να πιστεύει και να λέει ότι θέλει !

Εμείς απλά για μία ακόμη φορά θα αναφωνήσουμε ...

Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε !!



https://agiooros.org/viewtopic.php?f=53&t=7473&p=37189#p37189

Δεν υπάρχουν σχόλια: