Τρέχουν να εγκαινιάσουν και το τέμενος!

" Τσίπρα, προδότη, ξεπουλητή,
η Μακεδονία είναι ελληνική"!

Τροπολογία ανάβει «πράσινο φως» (για τον Μάρτιο), αφού οι εργασίες στον Βοτανικό ολοκληρώνονται.
Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εκείνοι τρέχουν να εγκαινιάσουν το... τέμενος στον Βοτανικό! Την ώρα που η Συμφωνία των Πρεσπών προκαλεί σεισμό στο πολιτικό σκηνικό και οδηγεί στη δημιουργία ενός άνευ προηγουμένου τοξικού κλίματος, η κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει, θεωρώντας σκόπιμο, μόλις λίγες ώρες μετά την οριακή ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε, να καταθέσει τροπολογία για να ρυθμίσει τα οικονομικά του ισλαμικού τεμένους με σκοπό να επισπεύσει την ανέγερσή του! 
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, παίρνοντας τον λόγο από το βήμα της Ολομέλειας, ανακοίνωσε περιχαρής ότι μέσα στον Μάρτιο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του τεμένους της Αθήνας, αφού, όπως είπε, οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Με την τροπολογία, που ανάβει το «πράσινο φως» για τα εγκαίνια του τεμένους, διευκρινίζεται ότι η χρηματοδότησή του θα γίνεται τόσο από τον προϋπολογισμό του υπουργείου όσο και από έκτακτες χρηματοδοτήσεις. Ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε μάλιστα ότι υπήρξε συμφωνία με τα κόμματα αναφορικά με τη χρηματοδότηση του τεμένους. 

Να σημειωθεί ότι το 2016 η κυβερνητική ρύθμιση για την επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους είχε περάσει από την Ολομέλεια με ευρύτατη πλειοψηφία, αφού όλα τα κόμματα είχαν υπερψηφίσει, εκτός από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τη Χρυσή Αυγή.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου από εθνικούς πόρους έχει ανέλθει στα 715.292,88, που αυξάνεται σε 886.963,17 ευρώ αν προστεθεί ο ΦΠΑ. Κατά της ανέγερσης του τεμένους είχε ταχθεί πλήθος ιερέων και πολιτών, που κατήγγειλε ότι θα τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια τάξη, ενώ κάτοικοι της γύρω περιοχής είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η δημοπράτηση του έργου, ωστόσο η προσφυγή απορρίφθηκε.

Πάντως, στη χθεσινή τροπολογία συμπεριλήφθηκε και ρύθμιση για τον εξορθολογισμό των γραφείων των μουφτειών στη Θράκη, καθώς και τα θέματα επαγγελματικών σχέσεων των υπαλλήλων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: