Η Αγία Σοφία στο στόχαστρο των ακραίων του Ερντογάν

Οι Γενίτσαροι προκαλούν με το σύμβολο της Ορθοδοξίας
Χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού απέναντι στο απόλυτο σύμβολο της Ορθοδοξίας και όντας βεβαίως ανίκανοι να αντιληφθούν το γεγονός πως η Αγία Σοφία από το 1985 επισήμως έχει καταγραφεί στο διεθνές συλλογικό υποσυνείδητο ως «μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», οι σύγχρονοι γενίτσαροι του Ερντογάν επιμένουν να προκαλούν. Να προκαλούν -για πολλοστή φορά- απαιτώντας η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ξανά ως τζαμί την προσεχή Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου, σε μια ημερομηνία διόλου τυχαία, καθώς τότε συμπληρώνονται ακριβώς 84 έτη από την ανακήρυξή της σε μουσείο.

Λειτουργώντας προφανώς και με πολιτική σκοπιμότητα, οι ακραίοι Τούρκοι ισλαμιστές τις τελευταίες ώρες εργαλειοποιούν -όπως συνηθίζουν άλλωστε- και τα social media προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή. Η συγκεκριμένη ομάδα φανατικών έχει δημιουργήσει το hashtag #AyasofyaAçilsin (#ΑνοίξτεΤηνΑγιάΣοφιά), καλώντας τους μουσουλμάνους να βγουν στους δρόμους για να «σπάσουν οι αλυσίδες», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα μάλιστα έχουν ανεβάσει στο διαδίκτυο βίντεο, στο οποίο αναφέρουν: «Αγαπητοί φίλοι, όλοι οι μουσουλμάνοι καλούνται να έρθουν στη συγκέντρωση που θα διοργανώσουμε μετά την προσευχή της Παρασκευής της 1ης Φεβρουαρίου 2019 για να φωνάξουν “Να ανοίξει η Αγία Σοφία, να σπάσουν οι αλυσίδες”.

Οπως γνωρίζετε, την 1η Φεβρουαρίου 1935 το τζαμί της Αγίας Σοφίας μετατράπηκε σε μουσείο Αγίας Σοφίας. Θα βρεθούμε στην πλατεία 1η Φεβρουαρίου και πάλι για να ζητήσουμε η Αγία Σοφία να επιστρέψει στην αρχική της ταυτότητα. Θα παρακαλέσουμε μαζί με τον Αλλάχ. Ευελπιστούμε με αυτόν τον τρόπο να φύγει από πάνω μας αυτή η κατάρα» καταλήγουν, ρίχνοντας προφανώς κι άλλο λάδι στη φωτιά που ήδη έχουν ανάψει οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα.
Ο Ερντογάν συνέλαβε διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας του!

 Παντού... γκιουλενιστές βλέπει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους διωγμούς κατά των αντιφρονούντων στην Τουρκία να μη σταματούν, ενώ πλέον δεν γίνεται απολύτως καμιά εξαίρεση! Αυτή τη φορά στα νύχια των διωκτικών Αρχών έπεσε ο Οσκάν Ακντουλάι, διοικητής του Κέντρου Επιχειρήσεων της τουρκικής αεροπορίας και ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στους κόλπους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το στέλεχος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας οδηγήθηκε στα δικαστήρια του Ντιγιάρμπακιρ. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2016 είχε προαχθεί, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε καταθέσει αίτηση για να αποχωρήσει από το στράτευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: