Η Μακεδονία δικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Από την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, εκδικάζεται στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κατά της «Συμφωνίας». Η δίκη είναι ιστορικά κρισιμότερη από εκείνη του μέγιστου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, γιατί τώρα δικάζεται η ίδια η Μακεδονία.                   


Γιώργος Ρωμανός                                                                  

Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής


Συγκλονισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί όσα συμβαίνουν με την «Συμφωνία των Πρεσπών». Το περί δικαίου αίσθημα του λαού έχει εκδηλωθεί καταλυτικά εναντίον της «Συμφωνίας» με τα γιγαντιαία συλλαλητήρια.
Από την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, εκδικάζεται στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κατά της «Συμφωνίας».

Οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας «Σκωληκόβρωτα Εκκλησιαστικά κιτάπια»! -- του αειμνήστου Ιωάννου Κορναράκη, Ομ. Καθηγητού Παν. Αθηνών

Στο νέο εορτολόγιο του 2007, της Ι. Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, το οποίο κυκλοφορήθηκε προσφάτως, και στις σελίδες 194 – 195, δημοσιεύεται κείμενο από την εφημερίδα «Το Βήμα της Αιγιαλείας», της 7.5.06, με τίτλο «Κρίμα… ο αφορισμός».                                                                                                                         
Το εν λόγω κείμενο στρέφεται κατά των «οψίμων ζηλωτών της Ορθοδοξίας» και έχει στο στόχαστρο τον λαμπρό εκπαιδευτικό-θεολόγο και μαχητή της Ορθοδοξίας Παν. Σημάτη, τον αφορισθέντα, με αντικανονικές διαδικασίες, από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο.                                                                                     
Ο συγγραφέας του κειμένου αυτού, μεταξύ άλλων, θλιβερών, διατυπώνει την άποψη «ότι τους ¨ξεροκεφάλους¨, δεν συνετίζει δι΄ αφορισμού ακοινωνησίας, αλλά το παραδοσιακό φραγγέλιο. Επειδή, λοιπόν, «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος», θα έπρεπε ο Μητροπολίτης μας αντί αφορισμού, να δώσει εντολή σε ένα θαλερό Διάκο να συνετίσει με σφαλιάρες και κλωτσιές αυτούς, που πιστεύουν ότι το πνεύμα και το γράμμα της Ορθοδοξίας βρίσκεται στα σκωληκόβρωτα εκκλησιαστικά κιτάπια»!  

Οικουμενισμός= τό μυστήριο της ανομίας (8ον) μέρος


Δεύτε λαοί -- Orthodox Hymns


O Συναξαριστής της ημέρας.

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

Τη Ζ΄ (7η) του Δεκεμβρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ Επισκόπου Μεδιολάνων.

Αμβρόσιος ο εν Αγίοις Πατήρ ημών εγεννήθη κατά το έτος τμ΄ (340) εις Μεδιόλανα της Ιταλίας, όπου και δια τας πολλάς του αρετάς κατέστη Επίσκοπος και από των οποίων ως αστήρ φωτεινότατος κατηύγασεν άπασαν την οικουμένην με το φως της διδασκαλίας του εκπληρώσας εις εαυτόν την εντολήν του Κυρίου την λέγουσαν· «Ούτω λαμψάτω το φως υμών έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως ίδωσιν υμών τα καλά έργα και δοξάσωσι τον Πατέρα υμών τον εν τοις ουρανοίς» (Ματθ. ε: 16). Τούτο δε δεν είπε μόνον προς τους Αποστόλους ο Κύριος, αλλά και προς πάντας τους διαδόχους αυτών Αρχιερείς, οι οποίοι πρέπει να λάμπωσιν ως το φως κατά τας αρετάς, ίνα βλέποντες οι άνθρωποι την χριστομίμητον αυτών πολιτείαν δοξάζωσι τον Θεόν. Όσοι δε Αρχιερείς δεν φυλάττουσι τας εντολάς του Κυρίου, καν εγγράμματοι και διδάσκαλοι είναι, αλλοίμονον εις αυτούς!

Ἡ ἔρευνα σέ ζῶντα ἀνθρώπινα ἔμβρυα -- Ἐμμανουήλ Παναγόπουλου, Ἄμ. Ἐπ. Καθηγητῆ Χειρουργικῆς, τ. Συντ/στῆ Δ/ντῆ ΕΣΥ

Σχόλια μέ ἀφορμή μία βράβευση
Στίς 15 Μαΐου 2018, στόν ἱστότοπο PRONEWS ἀναρτήθηκε ἡ ἀκόλουθη εἴδηση: «Τό Βραβεῖο Ἀριστείας Κλινικοῦ–Ἐργαστηριακοῦ Ἔργου καί Ἐφαρμογῆς Καινοτόμων Μεθόδων καί Τεχνικῶν ἀπονέμεται στήν ἐπίκουρη Καθηγήτρια Ἐμβρυολογίας–Γενετικῆς στήν Ὑποβοηθούμενη Ἀναπαραγωγή τοῦ Τμήματος Ἰατρικῆς τοῦ ΑΠΘ Αἰκατερίνη Χατζημελέτη. Ἡ τιμώμενη πραγματοποίησε γιά πρώτη φορά παγκοσμίως ἐφαρμογή κυτταροσκελετικῆς ἀνάλυσης φρέσκων ἀνθρώπινων ἐμβρύων σέ ὅλα τά στάδια τῆς προεμφυτευτικῆς ἀνάπτυξης καί ἐφαρμογή γιά πρώτη φορά παγκοσμίως κυτταροσκελετικῆς ἀνάλυσης ἀνθρωπίνων ἐμβρύων μετά ἀπό κατάψυξη μέ τή μέθοδο τῆς ὑαλοποίησης*...
Στήν ἐρευνήτρια δωρήθηκαν γιά ἐρευνητικούς σκοπούς 110 ἀνθρώπινες βλαστοκύστεις (ἔμβρυα στήν 5η μετά τή γονιμοποίηση ἡμέρα)...».

Νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου ο Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος


Νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος.
Πρόκειται για πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Γέροντα Γρηγορίου με καταγωγή από την Κόρινθο.

Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Σιναΐτης γράφει στὴν «Κλίμακά» του (ΙΕ´ Λόγος περὶ ἁγνείας) τὰ ἑξῆς:

«Ὅσον ἄφθαρτος καὶ ἀσώματος εἶναι ὁ Κύριος, τόσον εὐφραίνεται μὲ τὴν ἁγνότητα καὶ ἀφθαρσία τοῦ σώματός μας. Ἀντιθέτως, καθὼς ἰσχυρίζονται μερικοὶ οἱ δαίμονες, μὲ κανένα ἄλλο δὲν χαίρονται τόσον, ὅσον μὲ τὴν δυσωδία τῆς πορνείας, καὶ μὲ κανένα ἄλλο πάθος, ὅσον μὲ τὸν μολυσμὸ τοῦ σώματος».

Μομφές κατά Ελλάδας για φόνο Αλβανού από... Αλβανό

Απύθμενο θράσος από τα Τίρανα

Και οι Αλβανοί... τρελάθηκαν. Στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για τη δολοφονία Κατσίφα, με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ τους κατηγορούν την Ελλάδα για τη δολοφονία Αλβανού στην Καβάλα, μόνο που την έκανε... Αλβανός! Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «σειρά δολοφονιών Αλβανών», μιλά για μια «άνευ προηγουμένου εκστρατεία μίσους και βίας» που αντιμετωπίζουν οι Αλβανοί στην Ελλάδα και εκφράζει τη δέσμευση της χώρας να προστατεύσει τα «θεμελιώδη δικαιώματά τους».

Ὑπάρχει καὶ ἡ προσωπικὴ ἐπανάσταση!

Εἶναι πραγµατικά µοναδική, καλοί µου φίλοι, ἡ ἐπανάσταση τῆς τεχνολογίας, ὅπως τή ζοῦµε ὅλοι στίς µέρες µας. Τόσο µοναδική, πού δέν µπορεῖ νά τήν παρακολουθήσει πλέον ὁ µέσος ἄνθρωπος. Τόσο ἐπαναστατική πού δέν προλαβαίνει ἕνα προϊόν της νά βγεῖ στά καταστήµατα καί ἤδη ἔρχεται τό ἄλλο, πού εἶναι ἀκόµη πιό ἐξελιγµένο! Κι ἄς πάρουµε ὡς παράδειγµα τούς ἠλεκτρονικούς ὑπολογιστές. Γιατί οἱ ἠλεκτρονικοί ὑπολογιστές δέν εἶναι µόνο τό ἀποτέλεσµα τῆς ἐπαναστατικῆς ἐξέλιξης τῆς τεχνολογίας, περισσότερο εἶναι ἡ ἐπανάσταση σ’ αὐτή τήν ἴδια τήν ἐξέλιξη!

Η Δανία εξορίζει όλους τους παράνομους μετανάστες σε απομονωμένο νησί

Σε ένα απομονωμένο νησί στα ανοικτά της χώρας πρόκειται να εξορίσει τους ξένους εγκληματίες και παράνομους μετανάστες που προορίζονται για απέλαση, η κυβέρνηση της Δανίας.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Kristian Jensen, πρόκειται για το ακατοίκητο νησί Lindholm συνολικής έκτασης 17 στρεμμάτων. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από μια συμφωνία μεταξύ της συντηρητικής κυβέρνησης συνασπισμού της Δανίας και του συμμάχου της κατά της μετανάστευσης, του Δανικού Λαϊκού Κόμματος (DF).

Τη ΣΤ΄ (6η) του Δεκεμβρίου, μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος ΝΙΚΟΛΑΟΥ του Καραμάνου, του εν Σμύρνη μαρτυρήσαντος κατά το αχνζ΄(1657) έτος.

Νικόλαος ο ευλογημένος ούτος Νεομάρτυς ο Καραμάνος πεσών ποτε ηγέρθη και ενίκησε το πολυκέφαλον θηρίον του κακού. Η αιτία δε της πτώσεώς του έγινεν ούτως: εις την Σμύρνην συνέβη κάποτε να γίνη κάποιο σκάνδαλον, δια το οποίον αυτός, ευρισκόμενος εις τον θυμόν του, είπε να γίνη Τούρκος. Ήσαν δε εκεί Τούρκοι τινες και ως ήκουσαν τον λόγον του, τον ήρπασαν πάραυτα και τον ήγαγον εις τον κριτήν και εμαρτύρησαν, ότι είπε να γίνη Τούρκος· ηρώτησε τότε αυτόν ο κριτής αν ούτως έχη η αλήθεια και ο Νικόλαος λαμπρά τη φωνή εβόησε· «Μη γένοιτο ποτέ εγώ ν΄ αρνηθώ τον Ποιητήν και Σωτήρα μου, τον Κύριόν μου Ιησούν Χριστόν, τον αληθινόν Θεόν, όστις μέλλει να κρίνη ζώντας και νεκρούς και να αποδώση εκάστω κατά τα έργα του». 

"Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για το παιδικό βιβλίο" -- ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ (ΠΑΤΡΑ)