Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης: οἱ Ἅγιοι Πατέρες ἀποτελοῦν ἐμπόδιο στὰ σχέδια τῶν Νεοεποχιτῶν καὶ τῶν Οἰκουμενιστῶν

Δυστυχῶς ἡ παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ ἔχει ἀμβλύνει τὸ ὀρθόδοξο αἰσθητήριο πολλῶν «ὀρθοδόξων» ποιμένων καὶ θεολόγων μὲ συνέπεια νὰ ἀμφισβητεῖται καὶ νὰ ἀπορρίπτεται ὡς «ναρκισσισμὸς» ἡ μοναδικότητα καὶ ἀποκλειστικότητα τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, ποὺ θεωρεῖται καὶ αὐτὴ ἁπλῶς ἕνα κομμάτι τοῦ διηρημένου χριστιανικοῦ κόσμου, τῆς διηρημένης Ἐκκλησίας, κατὰ τὴν ἀπαράδεκτη πλάνη τοῦ μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Σαββάτου καὶ πολλῶν ἄλλων μεγαλοσχήμων κηρύκων τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ζώντων καὶ τεθνεώντων. Εἶναι ἀπίστευτη καὶ ἰσομεγέθης ἡ πλάνη τοῦ μητροπολίτου Δημητριάδος Ἰγνατίου, ὁ ὁποῖος ἐπρότεινε νὰ ἐγκαταλείψουμε τοὺς Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας καὶ νὰ κινηθοῦμε σὲ μία «μεταπατερικὴ ἐποχή». Εἶναι προφανὲς ὅτι οἱ Ἅγιοι Πατέρες ἀποτελοῦν ἐμπόδιο στὰ σχέδια τῶν Νεοεποχιτῶν καὶ τῶν Οἰκουμενιστῶν καὶ πρέπει νὰ τοὺς ξεπεράσουμε νὰ ξεπεράσουμε «τὰ ὅρια, ἃ ἔθεντο οἱ Πατέρες ἡμῶν».

Το τραγούδι του Καραϊσκάκη -- Ευγενία Ξεφτέρη


ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΥ -ΠΑΤΕΡΕΣ Ι.Μ. ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ -- Orthodox Hymns


O Συναξαριστής της ημέρας.


Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Βασιλείου ιερομάρτυρος, πρεσβυτέρου της Αγκυρανών εκκλησίας, Καλλινίκης και Βασιλίσσης μαρτύρων, οσιομ. Λουκά του εν Μυτιλήνη και Ευθυμίου του εκ Δημητσάνης (1814).

Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυς Βασίλειος ἔζησε καὶ μαρτύρησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Ἰουλιανοῦ τοῦ Παραβάτου (361 – 363 μ.Χ.) καὶ ἐπὶ ἡγεμόνος Ἀγκύρας Σατορνίνου ἢ Σατορνίλου. Οἱ εἰδωλολάτρες τὸν διέβαλαν στὸν ἔπαρχο ὅτι εἰρωνευόταν καὶ κατηγοροῦσε τὶς ἐνέργειες τοῦ Ἰουλιανοῦ καὶ τὴν εἰδωλολατρικὴ θρησκεία. Γι’ αὐτὸ συνελήφθη καί, ἀφοῦ δὲν πείσθηκε νὰ ἀρνηθεῖ τὸν Χριστό, βασανίσθηκε.

Τρομερός πόλεμος και καταστροφή θα έρθει….(μηνύματα της Φάτιμα και της Ακίτα) -- του Τζούπη Αλέξανδρου


Το σύμβολο που παλαιότερα συμβόλιζε τις σαρκικές απολαύσεις και τα Διονυσιακά Μυστήρια το γνωρίσαμε σήμερα πρωτίστως ως σύμβολο της καρδιάς του παπικού Χριστού και της παπικής Παρθένου, ως σύμβολο των πρωτοπόρων του Προτεσταντισμού αλλά και ως σύμβολο αληθινής αγάπης και ελέους…. Με βάση την παπική θεωρία του Θείου Ελέους, το Θείο Έλεος εκπορεύεται από την καρδιά (και συμβολίζεται με μπλε και κόκκινες ακτίνες κ γενικά χρώματα) και είναι αυτό το οποίο πρέπει να αγωνιστούμε για να ελκύσουμε και να σωθούμε(εδώ εισέρχεται και η θεωρία του πουργατόριου πυρ). Αυτό μπορεί να γίνει με την πλήρη και ολοκληρωτική μας αφιέρωση στην καρδιά της παπικής παρθένου. Αυτό είναι το τελευταίο μεγάλο όπλο που κατά τους παπικούς ο Θεός μας έδωσε και κάνει υπομονή μέχρι μία ορισμένη χρονική στιγμή ώστε όλοι με μετάνοια να αφιερωθούμε σε αυτό….

Το ΣτΕ: «ΑΚΥΡΩΣΕ» ΤΟΝ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Αντίθετες με  το Σύνταγμα οι «αλλαγές» του πρώην υπουργού

Χαστούκι» έδωσε η Ολομέλεια του ΣτΕ στον Νίκο Φίλη και σε όλους τους ιδεοληπτικούς συριζαίους, καθώς ακύρωσε ως αντισυνταγματική και αντίθετη με τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης του Ανθρώπου την απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας, με την οποία καθόριζε τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών σε δημοτικό και γυμνάσιο.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με μια απόφαση-καταπέλτη (660/2018) έκρινε ότι οι αλλαγές που έγιναν επί υπουργίας Φίλη «κλονίζουν τη θρησκευτική χριστιανική συνείδηση που πριν από την έναρξη του σχολικού βίου διαμορφώνουν οι μαθητές στο πλαίσιο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος».

Που είναι ο εντός και εκτός Ελλάδος Μοναχισμός ;


Ο μοναχός δεν πρέπει να επιτρέπει την παραμικρή καινοτομία σε θέματα πίστεως, κατά τον Άγιο Πατέρα και μεγάλο μοναστικό ηγέτη, οργανωτή του μοναχικού βίου Θεόδωρο Στουδίτη. Δεν φοβήθηκε τις απειλές και τους διωγμούς των εικονομάχων αυτοκρατόρων και πατριαρχών αλλά μέσα στην Κωνσταντινούπολη, στον περίβολο, της Μεγάλης Ιεράς Μονής Στουδίου, οργάνωσε λιτανεία με λαμπαδηφορία χιλίων μοναχών, που κρατούσαν τις απαγορευμένες άγιες εικόνες στα χέρια τους. Δέκα χιλιάδες μοναχούς της Παλαιστίνης συγκέντρωσαν παλαιότερα στα Ιεροσόλυμα οι Άγιοι Σάββας Ηγιασμένος και Θεοδόσιος Κοινοβιάρχης, και άλλοι μέγιστοι μοναχικοί ηγέτες, και έσωσαν την Ορθοδοξία από την αίρεση του Μονοφυσιτισμού. Ποιος θα σώσει τώρα την Εκκλησία από την παναίρεση του Οικουμενισμού και την δολιότητα του Παπισμού;

Βλάσφημοι λογισμοί , π.Γεώργιος Αγγελακάκης


Κωνσταντίνος Χολέβας : «Το ελληνορθόδοξο πνεύμα του 1821 ας είναι ο οδηγός μας για να ξεπεράσουμε την πολυσύνθετη κρίση της εποχής μας και ας το μεταδώσουμε στα παιδιά μας.»


π. ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ ΠΕΡΙ ΒΛΑΣΦΗΜΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛ

http://agiooros.org/viewtopic.php?f=93&t=13792&p=36329#p36329

Από τον Μέγα Μακάριον τον Αιγύπτιον : Όχι στους πονηρούς λογισμούς


«Πρέπει να φυλάγουμε την ψυχή και να μη την αφήνουμε να συνομιλή με βέβηλους και πονηρούς λογισμούς. Όπως το σώμα μολύνεται, όταν έλθη σε συνάφεια με άλλο σώμα και διαπράξη την αμαρτία, έτσι και η ψυχή διαφθείρεται, όταν δέχεται πονηρούς και ακάθαρτους λογισμούς και συμφωνεί και συγκατατίθεται με αυτούς. Και όχι μόνον τους λογισμούς της πονηρίας και της πορνείας, αλλά και κάθε κακίας, λόγου χάριν της απιστίας, της δολιότητος, της κενοδοξίας, της οργής, της φιλονικίας. Αυτό θα πη να καθαρίζουμε τον εαυτόν μας από κάθε μολυσμόν, σαρκικόν ή πνευματικόν» (Β΄ Κορ. Ζ: 1).