Μακεδονία ξακουστή


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (21-01-2018)


ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 – ΙΖ΄ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ - «Νεκρός ήν και ανέζησε…»

Τα φιλάνθρωπα σπλάχνα                                                                                                
Μαργαρίτης μεταξύ των παραβολών, χαρακτηρίζεται πολύ εύστοχα η παραβολή του ασώτου υιού. Σ’ αυτήν ακριβώς την περίοδο η Εκκλησία θέλει να προτρέψει τους πιστούς της σε μετάνοια, ενόψει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής αλλά και της Μεγάλης Εβδομάδας και του σταυροαναστάσιμου οδοιπορικού που ξεδιπλώνει μπροστά τους. Η συγκεκριμένη παραβολή πολύ σωστά ονομάζεται και του φιλεύσπλαχνου πατέρα, γιατί ακριβώς αναδεικνύει μέσα από το περιεχόμενό της τα φιλάνθρωπα σπλάχνα του Θεού, στα οποία μπορεί ν’ αναπαυθεί ο άνθρωπος, όσο κι αν έχει ξεπέσει όσο χαμηλά κι αν έχει βρεθεί. Η στάση του νεώτερου υιού αλλά κυρίως του Πατέρα, θα είναι στο επίκεντρο της πιο κάτω προσέγγισής μας.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΤΗΝ Γοργοϋπηκόο -- Orthodox Hymns


Μακεδονία ξακουστή η Κρήτη είναι μαζί σου


O Συναξαριστής της ημέρας.

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Τη Δ΄  (4η) του αυτού μηνόςΦεβρουαρίου, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΙΣΙΔΩΡΟΥ του  Πηλουσιώτου.                                                                                                                                    

Ισίδωρος ο θείος Πατήρ ημών ο Πηλουσιώτης κατήγετο εκ της Αιγύπτου, υιός ων γονέων ευγενών και θεοφιλών, συγγενής δε Θεοφίλου και Κυρίλλου των της Αλεξανδρείας Αρχιεπισκόπων, ακμάσας περί το υιβ΄ (412) έτος. Oύτος λοιπόν επειδή ήτο γεγυμνασμένος εις το άκρον, τόσον κατά την εσωτερικήν και θείαν φιλοσοφίαν, όσον και κατά την εξωτερικήν, δια τούτο και πάμπολλα συγγράμματα αφήκεν εις τους φιλομαθείς, λόγου και ενθυμήσεως άξια. Αυτός δε παραιτήσας πλούτον και γένος λαμπρόν, και ευδαιμονίαν ζωής, μετέβη εις το Πηλούσιον όρος και ενδυθείς το Μοναχικόν σχήμα, εκεί εσχόλαζε προσευχόμενος και συνομιλών νοερώς μετά του Θεού.

Αύριο δίνουμε μάχη για τα ιδανικά μας! Αύριο γράφουμε ιστορία!

Γράφει ο Μίκης Ζέζας
Αύριο στην πλατεία Συντάγματος θα γραφτεί μια ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας. Θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη λαϊκή συνάθροιση στην ιστορία της χώρας.
Η επιτυχία του αυριανού Συλλαλητηρίου γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν συνυπολογιστούν οι τεράστιες προσπάθειες υπονόμευσής του από το κράτος και το παρακράτος. Πλήθος μέσων ενημέρωσης, δεκάδες πληρωμένες πένες και χιλιάδες πληρωμένα προφίλ στα social media έδωσαν τιτάνιο αγώνα για να πλήξουν το Συλλαλητήριο. Αύριο θα πάρουν την απάντησή τους από τον ελληνικό λαό.
Φασίστες και λοιποί ακραίοι που θα επιχειρήσουν να πλευρίσουν τη λαοθάλασσα για να ξεπλύνουν τις εγκληματικές τους ιδεολογίες θα έχουν την ίδια τύχη με εκείνους της Θεσσαλονίκης. 
Ο ελληνικός λαός θα στείλει για δεύτερη φορά, μετά το μεγαλειώδες Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ξεκάθαρο μήνυμα προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Το όνομα της Μακεδονίας δεν παραχωρείται. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.
Κρατήστε στη μνήμη σας την αυριανή ημέρα. Οι επόμενες γενιές της δημιουργικής Ελλάδας θα μιλούν για την ημέρα αυτή με εθνική υπερηφάνεια. Αγνοήστε τις σειρήνες της μιζέριας, της παρακμής και τους σκότους. Μείνετε ενωμένοι κάτω από την γαλανόλευκη, χωρίς φατρίες, χωρίς κόμματα, χωρίς παρατάξεις. Ενωμένοι πάντα μεγαλουργούμε.
Έλληνες, αύριο δίνουμε μάχη! Είναι ένδοξη η μάχη για τα ιδανικά μας. Το αν θα νικήσουμε ή θα χάσουμε θα το δείξει η ιστορία, αλλά ποτέ δεν θα γίνουμε ραγιάδες, ποτέ προσκυνημένοι, ποτέ εφιάλτες της ίδιας της πατρίδας μας!


Τη Γ΄ (3η) Φεβρουαρίου, μνήμην επιτελούμεν των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ και ΙΩΑΝΝΟΥ των αυταδέλφων

και ΝΙΚΟΛΑΟΥ του Συναθλητού αυτών, των εκ Σπετσών καταγομένων και εν Χίω μαρτυρησάντων κατά το έτος αωκβ΄ (1822).                                                                                                                                  

Ως θαυμαστά τα έργα σου, Κύριε, και αι οδοί σου ανεξιχνίαστοι! Με κάθε δίκαιον δύναταί τις θαυμάζων να φωνάζη, διότι τους τρόπους με τους οποίους η πάνσοφος και πανάγαθος πρόνοια του Θεού τα πάντα οικονομεί, ούτε ο νους του ανθρώπου δύναται να τους χωρέση, ούτε η διάνοια να τους διακρίνη, ούτε η γλώσσα να τους λαλήση. Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει. Ο Σαούλ ζητεί να εύρη τας χαμένας όνους του πατρός του και η θεία Πρόνοια χειροτονεί αυτόν βασιλέα του Ισραήλ.

Μέγα θράσος από Σκοπιανούς - Νίμιτς

Πρόκληση Ντιμιτρόφ, ένοχη  «σιωπή» από Νίμιτς

Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ αναφέρθηκε πάλι σε «Μακεδόνες» και «μακεδονική γλώσσα»

Ρεπορτάζ
Ανδρέας Κούτρας


Απύθμενο θράσος επιδεικνύει ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων. Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ είπε ότι «είμαστε Μακεδόνες, μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα» και είναι «δικαίωμά μας», βάζοντας φωτιά στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό.

11 δισεκατομμύρια εὐρὼ στὴν Ἑλλάδα διὰ νὰ εἰσέρχωνται καὶ νὰ διαμένουν οἱ ἔποικοι καὶ οἱ ἐπιδρομεῖς ἀλλοφύλλων ἀκωλύτως.

Γ) Ἐτονίσθη ἀπὸ τὴν κ. Νίνα Γκατζούλη  ὅτι :
«ὁ κύριος Mathiew Nimits δὲν ἐπρότεινε κανένα ὄνομα, ὅμως  ἀπεκάκυψε (ἡ κ. Νίνα Γκατζούλη) ὅτι ἤδη εἶχε δώσει πέντε ὀνόματα.  
Ἐπίσης, ἀπεκάλυψε, ὅτι ἡ Μ.Κ.Ο. ὑπὸ τὸν Μάθιου Νίμιτς «ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (CDRSEE), ποὺ ἑδρεύει στὴ Θεσσαλονίκη, ὁδ. Κρίσκου 9, μεταξὺ τῶν ἄλλων ἐκδίδει βιβλία, ποὺ παραποιοῦν τὴν ἱστορία. Χορηγοὶ εἶναι ἡ COCA COLA (σ.σ.τοῦ Σιωνιστοῦ Ἑβραίου Δαυΐδ) καὶ ἡ Ἐθνικὴ Τράπεζα» (σ.σ.τοῦ Ρότσιλντ, ἀπὸ τὸ 1841 βασιλεύει ἐκεῖ καὶ τὸ 1927 ἵδρυσε τὴν ,,Τράπεζα τῆς Ἑλλάδος,,.
Δέον νὰ ἐπαναλάβωμε ὅτι ἡ οἰκογένεια Ρότσιλντ ἔχει 5 δισεκατομμύρια εὐρὼ τὴν ἡμέρα κέρδη. Φέρεται ὁ ἰδιοκτήτης τῆς Τραπέζης τῆς Ἑλλάδος Ρότσιλντ, ποὺ εἶναι καὶ σύμβουλος τοῦ Πρωθυπουργοῦ Ἀλέξη Τσίπρα εἰς τὸ Μαξίμου, ὅτι δωρίζει 11 δισεκατομμύρια εὐρὼ στὴν Ἑλλάδα διὰ νὰ εἰσέρχωνται καὶ νὰ διαμένουν οἱ ἔποικοι καὶ οἱ ἐπιδρομεῖς ἀλλοφύλλων ἀκωλύτως.
Ἡ Ὀρθοδοξία μας ὅμως βροντοφωνεῖ, ὁ Θεὸς νὰ μᾶς προστατεύη ἀπὸ τοὺς ἐποίκους καὶ ἐπιδρομεῖς ἀλλοφύλλων.

Αὐτὰ τὰ ἀνθελληνικὰ βιβλία τὰ κυκλοφοροῦν διάφοροι ψευδοδιανοούμενοι καὶ μαρξίζοντες – «σοσιαληστές», ὅπως ἡ Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ   τηλ. 210-3254321

Τη Γ΄ (3η) Φεβρουαρίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΒΛΑΣΙΟΥ του Βουκόλου.

Βλάσιος ο Άγιος Μάρτυς ήτο από την Καισάρειαν της Καππαδοκίας, υιός γονέων πλουσιωτάτων, ηύξανε δε τον πλούτον των το πλήθος των ζώων, τα οποία είχον, και εκ του πλούτου τούτου έδιδον αφθονοπαρόχως και εις τους πτωχούς ελεημοσύνην. Όταν δε εκινήθη διωγμός υπό των Ελλήνων κατά των Χριστιανών, εζητείτο και ο μακάριος ούτος Βλάσιος, αλλά δεν ευρίσκετο· τούτου ένεκα ηρευνώντο ερημίαι και λαγκάδια υπό των Ελλήνων. Όθεν, τούτο μαθών ο του Χριστού ανδρείος αγωνιστής, παραδίδεται εις τους διώκοντας αυθορμήτως και μετά τοσαύτης χαράς, ωσάν να ήτο κεκλημένος εις βασιλικόν δείπνον, ξενοδοχεί και φιλεύει τους διώκτας και φονείς αυτού ως ευεργέτας και καλοθελητάς του.

π. Νικόλαος Μανώλης, Απαράδεκτο άρθρο του περιοδικού ''ΣΩΤΗΡ''


Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας, αύριο Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 - Αθήνα


Τη Γ΄ (3η) Φεβρουαρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΑΔΡΙΑΝΟΥ και ΕΥΒΟΥΛΟΥ.

Αδριανός και Εύβουλος οι Άγιοι Μάρτυρες κατήγοντο εκ της χώρας Βανέας, ποθούντες δε να ίδωσιν τους Ομολογητάς και Μάρτυρας του Χριστού, μετέβησαν εις την Καισάρειαν, όπου εμαρτύρουν πολλοί. Φανερωθέντες δε εκεί ότι ήσαν Χριστιανοί, εφέρθησαν εις τον άρχοντα Φιρμιλιανόν και παρρησία ομολογήσαντες τον Χριστόν, δέροντες εις την ράχιν και εις τας πλευράς, έλαβον δε και άλλας μεγαλυτέρας βασάνους· επειδή όμως έμενον στερεοί και αμετάθετοι εις την ομολογίαν του Χριστού, ωργίσθη, ένεκα τούτου, πολύ ο άρχων και ρίπτει αυτούς εις τα θηρία, ίνα τους φάγωσι.

22-7-1943 Αθήνα: η τεράστια πορεία του ΕΑΜ για τη Μακεδονία


Ψυχολογική εμβάθυνση στην παραβολή του ασώτου. -- Του αειμνήστου Ιωάννου Κορναράκη, Καθηγητού Πανεπ. Αθηνών

Η παραβολή του Ασώτου εκτιμάται ιδιαιτέρως υπό του πληρώματος εν γένει της Εκκλησίας. Η ευσπλαγχνία και η απεριόριστος αγάπη του ουρανίου Πατρός προς τον αμαρτωλόν άνθρωπον, η τονιζομένη μεγαλειωδώς εις την όλην ευαγγελικήν περικοπήν, προκαλεί έντονον αίσθησιν εις τας ψυχάς των πιστών. 
Λόγω δε της τοιαύτης εντυπώσεως, την οποίαν η παραβολή του Aσώτου δημιουργεί, εξισούται αύτη, ως γνωστόν, πολλάκις πλήρως προς το λοιπόν περιεχόμενον της Αγίας Γραφής. Ούτως αναγνωρίζεται ότι η παραβολή αύτη είναι μεστή σωτηριολογικών νοημάτων και ότι εν αυτή εύρηται συμπεπυκνωμένη η όλη χριστιανική διδασκαλία περί της σωτηρίας του ανθρώπου δια της εν Χριστώ Θείας Αποκαλύψεως.

Αλλ' επίσης και εκ της επόψεως των ψυχολογικών διαδικασιών η παραβολή του Ασώτου αποτελεί ασφαλώς ανεξάντλητον μεταλλείον.