Ύμνοι των Θεοφανείων -- Orthodox Hymns


O Συναξαριστής της ημέρας.

Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ.

Ἀφοῦ ὁ Υἱὸς καὶ Λόγος τοῦ Θεοῦ ἐνδύθηκε τὸν παλαιὸ Ἀδάμ, δηλαδὴ ἔγινε ἄνθρωπος καὶ ἀφοῦ ἐκτέλεσε ὅλα τὰ ἐπιβαλλόμενα ἀπὸ τὸν ἰουδαϊκὸ Νόμο, πῆγε στον Ἰωάννη, για να βαπτισθεί. Ὄχι γιατὶ ὁ Ἴδιος τὸ εἶχε ἀνάγκη, ἀλλὰ για να ξεπλύνει τὴν ἀνθρωπίνη φύσῃ ἀπὸ τὴν ντροπὴ τῆς ἁμαρτίας τοῦ Ἀδὰμ καὶ να ἐνδύσει τὴν γυμνότητά της μὲ τὴν πρώτη στολή που ἀστραποβολᾶ τὴν Θεϊκὴ λάμψη.

ΑΚΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


                                                          5.1.2018
Οἱ πάντες ἐξέκλιναν, ἅμα ἠχρεώθησαν· οὐκ ἔστινποιῶν χρηστότητα, οὐκ ἔστιν ἕως ἑνός (Ρωμ. 3, 12) .

ΜΕΡΙΚΑ   ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ  ΤΗΣ  ΦΥΛΗΣ  ΜΑΣ
1.Ὅλες οἱ ἀνθρώπινες φυλές, γένη, ἔθνη ἔχουν τὰ ἐλαττώματά τους ἀπὸ καταβολῆς κόσμου.


2.Ἡ ἱστορία τοῦ Κάϊν καὶ τοῦ Ἄβελ ἐπαναλαμβάνονται ἀνὰ τῖς χιλιετηρίδες καθὼς καὶ ἡ ἱστορία μὲ τὴν κατσίκα τοῦ γείτονος, καὶ ἄλλες πολλὲς εὐχάριστες ἀλλὰ καὶ ἄκρως ἀπογοητευτικὲς ἱστοριοῦλεςμ τὶς ὁποῖες ὁ θυμόσοφος λαὸς τὶς ἔκανε παροιμίες καὶ τὶς πιστεύει ἀκραδάντως.

π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς : Η θεωρία τοῦ βολέματος καί τοῦ χαρτοπολέμου

 Διά νά μήν συμμετέχη στήν αἵρεσι τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ὑπάρχει ἕνας καί μοναδικός τρόπος ἀπό τήν Ἁγία Γραφή, τούς ἱερούς Κανόνες καί τούς ἁγίους Πατέρες παραδεδομένος, ἡ ἀποτείχισις. Οἱ  Ἀντιοικουμενιστές ὅμως δυστυχῶς  ἔχουν ἐφεύρει σήμερα καί ἄλλον τρόπο, ὁ ὁποῖος διδάσκει ὅτι δύνασαι νά μήν συμμετέχης στήν αἵρεσι, ἐνῶ εἶσαι ἐνσωματωμένος ἐκκλησιαστικά μέ τούς αἱρετικούς, ἀρκεῖ νά ἔχης Ὀρθόδοξο φρόνημα.  Πρόκειται δηλαδή, μέ ἄλλα λόγια γιά τήν  θεωρία τοῦ βολέματος καί τοῦ χαρτοπολέμου, τήν ὁποία πολλάκις ἔχουμε ἐπισημάνει.

Η Δηµοκρατία µας αυτοκαταστρέφεται -- ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, 436 - 338 π.Χ.

«Η Δηµοκρατία µας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωµα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έµαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωµα, την παρανοµία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιµονία». 

Η ΧΑΡΙΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ -- Αθωνικά άνθη

«Πόσαι μοι πανηγύρεις καθ΄ έκαστον των του Χριστού μυστηρίων»! 

Ούτως αναφωνεί εξιστάμενος δια την άφατον κένωσιν του Θείου Λόγου, Γρηγόριος ο Θεολόγος. «Πόσαι μοι πανηγύρεις»! Πόσαι φάσεις του απολυτρωτικού έργου του Κυρίου Ιησού, αρχόμεναι από της σεπτής Γεννήσεώς του και περατούμεναι εις την ένδοξον Ανάληψίν του! Και συνεχίζει, συνεχόμενος από τας θεολογικάς του θεωρίας, ο θείος Πατήρ της Εκκλησίας: «Ων απάντων κεφάλαιον εν, η εμή τελείωσις και ανάπλασις και η προς τον πρώτον Αδάμ επάνοδος». Ιδού ολόκληρον το περιεχόμενον της θείας Επιφανείας. «Η εμή τελείωσις και ανάπλασις». Ο άγιος Γρηγόριος ο Νανζιανζηνός βλέπει την ανάπλασιν της ανθρωπίνης φύσεως και τελείωσιν εις τον Ιορδάνην, ως την βασικήν πράξιν της «προς τον πρώτον Αδάμ επανόδου» ως άλλωστε διδάσκει η Εκκλησία του Χριστού, ψάλλουσα το ιαμβικόν τροπάριον: «χρίεις τελείων την βρότειον ουσίαν…». Χωρίς την πτώσιν των πρωτοπλάστων και την αχρείωσιν της εν ημίν θείας εικόνος, ποίον νόημα θα είχεν η σάρκωσις του Λόγου; Και τι θα εχρειάζετο το Βάπτισμα εν τοις Ρείθροις του Ιορδάνου, αν όχι δια ν΄ αποπλύνη την ρυπωθείσαν υπό της αμαρτίας «βρότειον ουσίαν;».

Ένα διαβολικό σύμβολο που εισήχθει και προπαγανδίζεται παντού

Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΒΟ...":

Στα Ελευσίνια ή και Διονυσιακά μυστήρια του διαβόλου που λέει και ο πάτερ Κλεομένης είχαν ως σύμβολο τον κισσό όπως σήμερα έχουν την λεγόμενη "καρδιά της αγάπης". Αν έφερναν σήμερα έναν άνθρωπο του τότε και του έδειχναν την "καρδιά" θα έλεγε όχι δεν είναι καρδιά αλλά ο κισσός του Διονύσου.....είναι δυστυχώς ξεκάθαρα ένα διαβολικό σύμβολο που εισήχθει και προπαγανδίζεται παντού από το Μεσαίωνα και ύστερα με δόλιο τρόπο και εδώ θέλω να κάνω έκκληση σε όσους ακούνε να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια με τις τράπουλες και τα δαιμονικά αυτά χαρτιά που επάνω τους έχουν τοποθετημένο το διαβολικό αυτό σύμβολο ενότητας του νυν παπικού ψευδοθεού ή του παλαιού ολύμπιου δαίμονα..... Δεν είναι τυχαίο ότι σε μεγάλες εορτές του Χριστιανισμού όλοι θα παρασυρθούν να παίξουν έστω λίγο από αυτά τα βρωμόχαρτα δήθεν για το καλό......

Eνός κακού δοθέντος (με τη συμμετοχή μας στο Π.Σ.Ε.), μύρια έπονται:

Με το κείμενο του Porto Alegre Βραζιλίας, εκτός των άλλων, αναγνωρίσαμε εκκλησιαστική υπόσταση στις 340 προτεσταντικές «εκκλησίες» του Π.Σ.Ε. (Παγκοσμίου Συμβουλίου ¨Εκκλησιών¨) και αποδεχτήκαμε ότι η πληθώρα των κακοδοξιών και των πλανών τους, είναι «διαφορετικοί τρόποι διατύπωσης της ΄Ιδιας Πίστης και ποικιλία Χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος»! Η δημοσίευση αυτής της επαίσχυντης συμφωνίας τότε συγκλόνισε τον πιστό λαό ανά την Ελλάδα. Τώρα με το 6ο  άρθρο, η ληστρική Σύνοδος της Κρήτης έδωσε εκκλησιαστική υπόσταση και στην Παπική παρασυναγωγή !!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ