Nέο χτύπημα από το καθεστώς του Ράμα! -- Μπλόκαραν Βορειοηπειρώτη καθηγητή στα σύνορα και τον ανέκριναν επί τετράωρο

Εξακολουθούν να τραβούν το σκοινί τα Τίρανα... Οι αλβανικές Αρχές έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν σε Ελληνα καθηγητή να μπει στη χώρα, καθώς έκανε το «έγκλημα» να έχει στην κατοχή του βιβλία Ιστορίας... Οι Αρχές της Αλβανίας ανέκριναν για περίπου τέσσερις ώρες τον Ελληνα μειονοτικό Παναγιώτη Μπάρκα, με την... κατηγορία ότι μετέφερε βιβλία, κάποια από τα οποία είχαν περιεχόμενο που αφορούσε τη Βόρεια Ηπειρο και κρίθηκαν αντεθνικά. 
Ο Παναγιώτης Μπάρκας είναι πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βρισκόταν στη συνοριακή δίοδο της Κακαβιάς για να μεταβεί στην Αλβανία, του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα και τα βιβλία κατασχέθηκαν για να μεταφερθούν στον εισαγγελέα.




Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για υποκίνηση εθνικιστικού μίσους. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού ο κ. Μπάρκας βρισκόταν με τη γυναίκα του.

Το γεγονός εκμεταλλεύθηκαν αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στοχοποίησαν τον Παναγιώτη Μπάρκα, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του και προχωρώντας σε εκτενή δημοσιεύματα, στα οποία τον πρόβαλαν ως άτομο με αντεθνική δράση.

Για «απαράδεκτη ενέργεια περιορισμού των ελευθεριών της εθνικής ελληνικής μειονότητας» κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της η οργάνωση της ελληνικής μειονότητας Ομόνοια. Με επίσημη ανακοίνωσή της η Ομόνοια καταδικάζει τις ενέργειες τελωνειακών και αστυνομικών Αρχών να δημεύσουν -και στη συνέχεια να εγείρουν κατηγορία για το περιεχόμενό τους- βιβλία που υπό την ευθύνη του προέδρου του κ. Παναγιώτη Μπάρκα μεταφέρονταν για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου.

«Οι ενέργειες αυτές αποτελούν πράξη κρατικής παρεμβατικότητας για τη χειραγώγηση της εθνικής ελληνικής μειονότητας και αποτελούν βάναυση και απροκάλυπτη παραβίαση του δικαιώματός της στη χρήση της ελληνικής γλώσσας, στην ελεύθερη κατάρτιση και ειδικά στο δικαιώματα επικοινωνίας με τη μητέρα Πατρίδα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: