Σε πλήρη εξέλιξη ο ανοιχτός πόλεμος που έχει κηρύξει η αλβανική κυβέρνηση σε βάρος της ελληνικής μειονότητας με πρόσχημα την τουριστική... ανάπτυξη της περιοχής.

Πώς απαλλοτριώνει παράνομα τις περιουσίες των ομογενών μας

Από τον Νίκο Σταυρουλάκη


Εδώ και τρία χρόνια η «κυριακάτικη δημοκρατία» έχει αποκαλύψει και σταθερά καταγγέλλει τον ανοιχτό πόλεμο που έχει κηρύξει η σημερινή κυβέρνηση της Αλβανίας σε βάρος της ελληνικής μειονότητας. Με πρόσχημα την τουριστική ανάπλαση παράκτιων περιοχών, στις οποίες το ελληνικό στοιχείο είναι κυρίαρχο, όπως στη Χειμάρρα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα έθεσε σε εφαρμογή, στην αρχή καλυμμένα, τώρα πια ανοιχτά, σχέδιο εθνοκάθαρσης των Ελλήνων της Β. Ηπείρου και εκδίωξής τους από την πατρογονική γη.
Δυστυχώς, το δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» (10/1/2016), με το οποίο η εφημερίδα αποκάλυπτε την εφαρμογή του συγκεκριμένου και στοχευμένου αυτού σχεδίου εθνικής εκκαθάρισης σε βάρος των Ελλήνων, με τη βίαιη αρπαγή των περιουσιών τους, επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο, καθώς η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία συνεχίζει να υποφέρει αβοήθητη από τις σταλινικές μεθόδους εκκαθαρίσεων που εφαρμόζει σε βάρος της ο Αλβανός πρωθυπουργός, φτάνοντας στο σημείο να εκτελεί εν ψυχρώ μέλη της ανήμερα εθνικής επετείου.

Την περασμένη εβδομάδα ο Εντι Ράμα προχώρησε σε ακόμα μία κίνηση εξόντωσης της μειονότητας, με την υπογραφή απόφασης απαλλοτρίωσης εκτάσεων που ανήκουν σε Ελληνες, με πρόσχημα τη δήθεν πολιτιστική αξιοποίησή τους. Η απόφαση έγινε γνωστή μόλις λίγα 24ωρα μετά τη «μυστική» συνάντηση του Ε. Ράμα στην Κωνσταντινούπολη με το αφεντικό του, τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος καθοδηγεί τα τελευταία χρόνια την αλβανική εξουσία, ενώ παράλληλα εφαρμόζει σχέδιο διείσδυσης στην Αλβανία και τη Βαλκανική κατασκευάζοντας «ισλαμικά οχυρά» στη χώρα και εκδιώκοντας σταδιακά το χριστιανικό στοιχείο.

Ο κατ’ επίφασιν «σοσιαλιστής» Αλβανός πρωθυπουργός άρχισε ανοιχτά τις επιχειρήσεις εθνοκάθαρσης τον Ιανουάριο του 2016, θέτοντας σε εφαρμογή σχέδιο αρπαγής των ελληνικών περιουσιών, ενώ παράλληλα «πότιζε» με ανθελληνικό μίσος τον λαό του, υποδαυλίζοντας εντάσεις όχι μόνο στο επίπεδο των κοινωνιών, αλλά και εναντίον της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: