ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !
Θα έγραφα ευθύς εξ αρχής ΤΕΡΑΣΤΙΟ θαύμα αλλά συγκρατήθηκα ! Βέβαια το έχουμε επαναλάβει πάρα μα πάρα πολλές φορές !
ΔΕΝ υπάρχει μικρό και μεγάλο θαύμα στα μάτια του Θεού ! Πολλώ δε μάλλον τεράστιο ! Αλλά στα μάτια τα δικά μας κάποιες "συμπτώσεις" είναι τόσο δυσεξήγητες που εμπίπτουν στην κατηγορία "ΘΑΥΜΑ" ! Και κάποια θαύματα που αφορούν σωτηρία ψυχής και αιώνια ζωή είναι τωόντι ΤΕΡΑΣΤΙΑ !!


Ένα τέτοιο ΤΕΡΑΣΤΙΟ θαύμα των Χαιρετισμών θα σας αναφέρουμε σήμερα όπως το καταγράφει πολύ κοντινός μας άνθρωπος, στον οποίο έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, μιας και είναι σχεδόν εμμονικός στο να διακριβώνει την αλήθεια κάθε γεγονότος που το αναφέρουν ως θαύμα των Χαιρετισμών !

" Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 ! Στις 15.00 είχε οριστεί η προγραμματισμένη επέμβαση στην σύζυγο μου στο ιδιωτικό Νοσοκομείο ......, που βρίσκεται πίσω από το Χίλτον, κοντά στο Αιγινήτειο.

Στις 13.30 προσήλθαμε. Έγινε η εισαγωγή για ημερήσια νοσηλεία και ο προ εγχειρητικός έλεγχος. Ανεβήκαμε στο δωμάτιο μας και λίγο πριν τις τρεις ήλθε ο νοσοκόμος με το φορείο να την μεταφέρει στον πρώτο όροφο για την επέμβαση.

Μιας και πρόσβαση έξω από τα χειρουργεία του πρώτου ορόφου δεν υπήρχε, κάθισα στο μικρό σαλονάκι, έξω από το ασανσέρ που οδηγεί στα χειρουργεία και ξεκίνησα προσευχή !

Και επειδή άλλη προσευχή δεν με αναπαύει ξεκίνησα να λέω τους Χαιρετισμούς ! Πολύ διακριτικά ! Χωρίς κομποσκοίνια, σταυρούς, υποκλίσεις, ούτε καν κούνημα των χειλιών, γενικά χωρίς το παραμικρό που να υποδηλώνει στάση προσευχής ! Άλλοτε καθόμουν ! Άλλοτε σηκωνόμουν και έκανα μία μικρή βόλτα στον όροφο, λέγοντας μέσα μου τους Χαιρετισμούς !

Θα τους είχα πει τρεις με τέσσερις φορές και ξαφνικά μία λεπτή κυρία που καθόταν στα πόδια του κρεβατιού σε ένα από τα δωμάτια του ορόφου κατευθύνθηκε προς το μέρος μου !

"Θα πείτε και για εμάς μία προσευχή ; "

Παρακαλώ ;!;!; απάντησα έκπληκτος και ελαφρώς ενοχλημένος, αφενός επειδή με είχαν διακόψει από την γλύκα των Χαιρετισμών μου, αφετέρου επειδή με πήραν χαμπάρι, ενώ ήμουν απόλυτα σίγουρος ότι δεν είχα δώσει το παραμικρή υπόνοια προσευχής !

" Φαίνεστε καλός άνθρωπος και θέλουμε να κάνετε προσευχή για την μητέρα μας που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση ! "

Αντιπαρήλθα το ... καλός άνθρωπος ! Τι να της πω τώρα !! Ότι είμαι ένα κάθαρμα που λαχταρά να βάλει μετάνοια και ο διάβολος δεν το αφήνει .... θα με καταλάβαινε άραγε ;

Αν μου επιτρέπεται να σας ρωτήσω τι πρόβλημα έχει η μητέρα σας ;

"Κοιτάξτε.. προχθές εγχειρίστηκε στο πάγκρεας.... με την κακή ασθένεια.... και περιμένουμε να ενεργοποιηθεί το έντερο, αλλιώς η κατάσταση της θα είναι πολύ κρίσιμη !"

Κοιτάξτε , θα στείλω τώρα sms σε πνευματική μας αδελφή που μονάζει στα Ιεροσόλυμα, και λίγο αργότερα το απόγευμα για να μην τους ενοχλήσω τώρα το μεσημέρι , θα τηλεφωνήσω και σε φίλους μου Ιερείς να την μνημονεύσουν αύριο, μέρα που ξημερώνει !

"Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ ! Ο Θεός να σας έχει καλά !"

"Τον πνευματικό της τον έχετε ενημερώσει ; Ξέρετε θα ήταν καλό να της διαβάσει ο ίδιος μια ευχή να αναρρώσει !"

"Τι εννοείται πνευματικό της ;"

Τον Ιερέα που εξομολογείται εννοώ. Του έχετε τηλεφωνήσει να του πείτε πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση της

"Από ότι ξέρω η μητέρα μου δεν έχει πνευματικό ! Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω καν αν έχει ποτέ εξομολογηθεί !"

Έμεινα ενεός ! Τώρα τι να πω στην κόρη αυτής της γυναίκας ! Αν της πω ότι πρέπει επειγόντως να φέρουν παπά να την εξομολογήσει και να την κοινωνήσει , και το πει στην μάνα της και αφού κι η ίδια δεν έχει ποτέ εξομολογηθεί, αυτό θα την καταρράκωνε ψυχολογικά. Θα νόμιζε ότι είναι ετοιμοθάνατη ....

Προτίμησε να μην το πω ευθέως αλλά να ακολουθήσω την κατ εμέ πεπατημένη και δοκιμασμένη οδό !

Θα το αναφέρω στους καλούς μου Ιερείς και πρωτίστως θα παρακαλέσω την Παναγία μου με τους Χαιρετισμούς Της να φωτίσει την ίδια !

Φυσικά και θα την ενημερώσω για την δύναμη των Χαιρετισμών !

Ένα λεπτό σας παρακαλώ με περιμένετε ;

Μπήκα στο δωμάτιο που μας είχαν δώσει ! Πήγα στο μικρό σακ βουαγιάζ μου και έβγαλα τρία τευχίδια των Χαιρετισμών, Εικόνες της Παναγίας μας και του Εσταυρωμένου, και ένα κομποσκοίνι από τον καλό μας ασκητή στην Καψάλα.

Βγήκα και της τα έδωσα !

"Χαιρετισμοί της Παναγίας !! Αυτοί που λέμε τις Παρασκευές της Σαρακοστής ; "

Ναι, ναι !! Δεν είναι όλη η ακολουθία ! Μόνο οι 24 Οίκοι ! Ένα τμήμα δηλαδή , αλλά με πολύ μεγάλη δύναμη ! Θα δείτε !

Θα σας πρότεινα να τους διαβάσετε όση ώρα κάθεστε στο προσκέφαλο της μητέρας σας !

Η γυναίκα πήρε τις ευλογίες, με ευχαρίστησε και κατευθύνθηκε στο δωμάτιο, όπου ήταν και η αδελφή της δίπλα στην μητέρα της !

Εγώ συνέχισα τους Χαιρετισμούς μου ! Πάντα διακριτικά !

Μετά από λίγο ανέβηκε και το φορείο με την σύζυγο μου, ήρθε και ο ορθοπεδικός να με ενημερώσει, υπέγραψε και τα σχετικά έγγραφα για το εξιτήριο και έφυγε !

Εμείς έπρεπε να περιμένουμε να περάσει η επήρεια της μέθης, να της βγάλουν τον φλεβοκαθετήρα και πιο αργά το βραδάκι να φύγουμε, μιας και δεν ήταν απαραίτητη η διανυκτέρευση !

Βγαίνοντας με ρώτησε η κόρη της κυρίας πως πήγε η επέμβαση, την ενημέρωσα και πριν φύγουμε της ζήτησα και το κινητό της να της τηλεφωνήσω να μάθω πως είναι η μητέρα της !

Εχθές Τετάρτη βράδυ της τηλεφώνησα ! Καμία θετική εξέλιξη αναφορικά με την εντερική λειτουργία ! Η ανησυχία της εμφανής ! Της είπα ότι είχα τηλεφωνήσει από Κρήτη μέχρι Άγιο Όρος ! Όπου ήξερα ότι γίνεται θερμή προσευχή ! Με ευχαρίστησε ! Μου είπε ότι διάβασε και αυτή και η αδελφή της τους Χαιρετισμούς ! Της είπα να μην χάνει την ελπίδα της, πως έχει ο Θεός και την καληνύχτισα !

Σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι αφού γυρίσαμε με την σύζυγο από το ΙΚΑ που πήγαμε να δώσει τα χαρτιά της, είπα να πάρω τηλέφωνο την γυναίκα να μάθω νέα !

"Θα σας τηλεφωνούσα κι εγώ !! Με προλάβατε !! Δεν φαντάζεστε τι έγινε !! Εγώ από εχθές το βράδυ που μιλήσαμε, μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα που έφυγα διάβαζα συνέχεια τους Χαιρετισμούς ! Και το πρωί που ήρθα να αντικαταστήσω την αδελφή μου να πάει στη δουλειά της ξεκίνησα πάλι να τους διαβάζω ! Και ακούστε τι έγινε ! Σήμερα το πρωί έγινε νέα εισαγωγή στο δωμάτιο μας ! Ήρθε η γυναίκα ενός παπά !! Και μαζί της την συνόδευε και ο παπάς ! Για επέμβαση σαν την δική σας ! Το απόγευμα θα φύγουν !
Η μάνα μου είχε ξυπνήσει ! Την ρώτησε τι έχει ! Δεν της έχουμε πει τίποτα ! Απλά ότι έκανε μια επέμβαση να μην πονάει ! Της ευχήθηκε ο παπάς καλή ανάρρωση ! Και πριν βγει από το δωμάτιο για να ξεντυθεί η παπαδιά του και να ετοιμαστεί για να την πάρουν για την επέμβαση, τι τον ρωτάει η μάνα μου ! Παππούλη μου θα με εξομολογήσετε ;"

Θα μου έπεφτε το κινητό από την έκπληξη μου ! Δεν την διέκοψα ! Λαχταρούσα να ακούσω την συνέχεια !

" Ο παπάς γύρισε και την κοίταξε ξαφνιασμένος ! Ναι... βεβαίως αν θέλετε ! Να μπει η γυναίκα μου στο χειρουργείο, να πάω στο πάρκινγκ να πάρω από το αμάξι μου το πετραχήλι και να σας εξομολογήσω ! Έτσι και έγινε !! Και για πρώτη φορά στην ζωή της η μάνα μου εξομολογήθηκε ! Να σας πω την αλήθεια ! Από την μία χαίρομαι που εξομολογήθηκε, από την άλλη φοβάμαι ότι όλα έγιναν επειδή θα πεθάνει η μανούλα μου !"

Την πήραν τα κλάματα και προσπάθησα να την ηρεμήσω ! Της είπα ότι δεν πρέπει να βάζει κακό με το μυαλό της και προσπάθησα να της εξηγήσω ότι μάλλον όλα έγιναν για να έρθει η θεία Χάρη και να της αποκαταστήσει την υγεία της ! Αφού ηρέμησε την χαιρέτησα και ανανέωσα το τηλεφωνικό μας ραντεβού για αύριο Παρασκευή !

Όσο πέρναγε η ώρα και σκεφτόμουν τα πόσα θαυμάσια έγιναν σε λιγότερο από 48 ώρες δεν μπορούσα να μην δοξολογήσω τον Χριστό μας, που τα πάντα απεργάζεται για να μας ελκύσει κοντά Του ! Να μας δώσει το έλεος Του και την Χάρη Του ! Μέσα από το σωστικό Μυστήριο της Εξομολογήσεως !!

Καθόμουν και σκεφτόμουν το ποσό μικρή είναι , πόσο απειροστά μικρή είναι η πιθανότητα να γίνουν ΟΛΑ αυτά για να οδηγηθεί μία ψυχούλα για ΠΡΩΤΗ φορά κάτω από το πετραχήλι του Πνευματικού !

Να πάει η σύζυγος μου να χειρουργηθεί ! Να προσεύχομαι με τους Χαιρετισμούς ! Να με πλησιάσει η κόρη της ! Να της δώσω τα βιβλιαράκια ! Να τους διαβάζει - προφανώς κι αυτή για πρώτη φορά στην ζωή της - τόσες φορές ! Και να οικονομήσει ο καλός μας Θεός να εμφανιστεί στο δωμάτιο της ο Ιερέας με την σύζυγο του ! Και το θαύμα των θαυμάτων ! Να φωτιστεί η ίδια η ασθενής να ζητήσει να εξομολογηθεί !!

Τότε θυμήθηκα τον Λαυριώτη Κελλιώτη που όταν του τηλεφώνησα να του ευχηθώ εις έτη πολλά και Καλό Παράδεισο μου είπε !

Βρε ευλογημένε ! Είναι δυνατόν να είναι κακός ο Παράδεισος ; Άκου πως να εύχεσαι σε πνευματικούς αδελφούς !

Καλη φώτιση !!! Καλή μετάνοια !! Και με το καλό στον Παράδεισο !!!!

Επειδή πρώτα έρχεται η θεία φώτιση !! Μετά η μετάνοια και τα έργα της !! Και έτσι ανοίγει η πόρτα για τον Παράδεισο !!

Και πόσο ταιριάζουν τα λόγια του στην περίπτωση αυτή !!

Η γυναίκα αυτή είχε την φώτιση να ζητήσει να εξομολογηθεί !

Επομένως έμπρακτα έδειξε την μετάνοια της !

Τώρα αν αυτό είναι μία από τις τελευταίες πράξεις της επίγειας ζωής της ή η απαρχή μιας νέας εν Χριστώ ζωής , ο Κύριος μόνο οίδε !!

Εμείς όμως οι ζηλωτές των Χαιρετισμών για πολλοστή φορά επιβεβαιωνόμαστε όταν ισχυριζόμαστε ότι υπάρχει ένας ΑΜΕΣΟΣ και ΑΠΕΡΙΝΟΗΤΟΣ συσχετισμός ανάμεσα στην ανάγνωση των Χαιρετισμών και στο Μυστήριο της Μετάνοιας και Εξομολογήσεως !!!

Και δεκαετίες τώρα που μοιράζουμε Χαιρετισμούς το βλέπουμε !!

Τους αρχάριους στην πνευματική ζωή οι Χαιρετισμοί τους οδηγούν στην εξομολόγηση !! Τους "προχωρημένους" - όσο μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι προχωρημένος, γιατί και μόνη η παραδοχή ότι είμαι προχωρημένος δηλώνει ότι είναι πιο αρχάριος και από αρχάριο - τους οδηγεί σε εμπειρία , σε πείρα πνευματικών αναβαθμών , πάντα όμως μέσα από την πυρά των δοκιμασιών και πειρασμών ! Χωρίς πυρά δεν έχει πείρα !

Και δοξολογούμε τον Κύριο μας !! Και υμνολογούμε την Παντευλόγητη Δέσποινα μας που μας αξίωσε και σήμερα να το επιβεβαιώσουμε για πολλοστή φορά !!

Και να ενισχυθούμε στην δράση μας , στο ταπεινό μας έργο της διάδοσης των Χαιρετισμών, που δεν είναι άμοιρο πειρασμών, συχνά "χοντρών" πειρασμών και δοκιμασιών από την κακία των εχθίστων δαιμόνων που ΔΕΝ αντέχουν να δοξολογείται με κάθε "Αλληλούια" των Χαιρετισμών ο Κύριος μας και να υμνολογείται με κάθε "Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε" η Πανυπερευλογημένη Δέσποινα μας, και παντοιοτρόπως εκπειράζουν τους ταπεινούς βαστάζους !

Με την ευχή ΚΑΘΕ βιβλαρίδιο των Χαιρετισμών να φωτίσει τον αναγνώστη του και να τον οδηγήσει σε ΜΕΤΑΝΟΙΑ και ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ κλείνουμε την ανάρτηση μας αυτή και ανανεώνουμε την συνάντηση μας το ερχόμενο Σάββατοκύριακο με ένα ακόμη ΜΕΓΑΛΟ - σάματι υπάρχει και μικρό - ΘΑΥΜΑ των Χαιρετισμών της Μάνας μας !!

Χαίρετε εν Κυρίω αδελφές κι αδελφοί !!
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε !!!

πηγή

http://xairetismoi.blogspot.com/2018/12/NEO-MEGALO-TAHYMA-TWN-XAIRETISMWN-SE-NOSOKOMEIO-ATHINWN.html

https://agiooros.org/viewtopic.php?f=53&t=7473&p=37078#p37078

Δεν υπάρχουν σχόλια: