Το Μαυροβούνιο ζητά αυτοκέφαλη εκκλησία

Την «αυτόκεφαλη Ουκρανική Εκκλησία» ζήλεψε και ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου. Δυστυχώς οι ενέργειες του Φαναρίου άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου.
Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία υπονομεύει την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου. Για το λόγο αυτό, πρέπει να προσανατολιστούμε σε μια αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς σε συνέντευξή του στην RTCG- κρατική τηλεόραση της Ποντγκόριτσα.

Ο Τζουκάνοβιτς υποσχέθηκε ότι «το κράτος θα ασχοληθεί με την επίλυση του προβλήματος του αυτοκέφαλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ο Τζουκάνοβιτς είχε κατηγορήσει ανοιχτά τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Πατριάρχη Ειρηναίο ότι δημιουργεί εντάσεις στα Βαλκάνια.
Το σχόλιο του Τζουκάνοβιτς ήρθε μετά τους χαρακτηρισμούς του Ειρηναίου για την κατάσταση της εκκλησίας του Μαυροβουνίου ότι «λειτουργεί όπως στην Οθωμανική εποχή και τη φασιστική περίοδο του περασμένου αιώνα».
«Δεν μας εκπλήσσει ο χαρακτηρισμός αυτός. Για άλλη μια φορά απέδειξε ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι το κύριο όργανο του σοβινισμού της Μεγάλης Σερβίας και υπέρ των αυτοκρατορικών συμφερόντων της Ρωσίας στα Βαλκάνια. Όλα αυτά θα μελετηθούν πολύ προσεκτικά από το κράτος του Μαυροβουνίου κατά την επόμενη χρονική περίοδο», είχε δηλώσει ο Τζουκάνοβιτς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μηχανή προπαγάνδας του Βελιγραδίου εναντίον του Μαυροβουνίου ξεκίνησε πάλι, όπως συνέβη τη δεκαετία του ’90, σημειώνεται χαρακτηριστικά από τη σλαβική ιστοσελίδα των Σκοπίων ‘Τατκόβινα’.
Βαλκανικό Περισκόπιο

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοκέφαλη ο ένας, κι ο άλλος στο τέλος αυτοκεφαλία θα διεκδικήσουν και οι γειτονιές. Γιατί να έχει μητρόπολη το Περιστέρι και να μην έχει και το Αιγάλεω, γιατί να έχει Μητρόπολη η Γορτυνία και να μην έχει μητρόπολη και το Άστρος Κυνουρίας. Όλα αυτά προέκυψαν όσο κι αν φαίνεται περίεργο από την αποκοπή της Ελλαδικής Εκκλησίας από το Πατριαρχείο Κων\πολης. Μετά άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, Πατριαρχείο η Σερβία, Πατριαρχείο η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Η Εκκλησία έγινε παραμάγαζο δυστυχώς εθνοφυλετικό, το οποίο ο απόστολος Παύλος προειδοποιεί και στηλιτεύει, κανένας Ιουδαίος και Έλληνας ή Σκύθης, πάντες του Χριστού.

Silver είπε...

"γιατί να έχει Μητρόπολη η Γορτυνία και να μην έχει μητρόπολη και το Άστρος Κυνουρίας"


Είσαι άριστος γνώστης της Αρκαδίας. Να υποθέσω ότι είσαι κάτω από το "αυλάκι", ή όπως πάντα κάνω λάθος;

Καλή και Ευλογημένη Χρονιά, η Κυρία Θεοτόκος σκέπη και καταφυγή μας!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Όχι αδελφέ, δεν είμαι κάτω από τη βαθιά αυλακιά της Ελλάδας, αλλά το Άστρος είναι από τους αγαπημένους προορισμούς.