Η συνθηκολόγησή μας στις Πρέσπες αποθράσυνε και αποθηρίωσε τους Αλβανούς -- του Στέλιου Παπαθεμελή*

Την ώρα που γράφονταi οι γραμμές αυτές δεν έχει ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο σχετικά με την άγρια δολοφονία από αλβανούς αστυνομικούς τού Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες τής Βορείου Ηπείρου. Τον σκότωσαν και τον έσυραν αιμόφυρτο σαν το σκυλί 100 μέτρα πιο κάτω. Η αλβανική ηγεσία επέλεξε από καιρό την τρομοκράτηση τής Ομογένειάς μας και η εν ψυχρώ εκτέλεση του παλικαριού επιβεβαιώνει αυτήν την επιλογή της. Η συνθηκολόγησή μας στις Πρέσπες αποθράσυνε και αποθηρίωσε τούς αλβανούς. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι ο Ράμα έσπευσε παραχρήμα να χαρακτηρίσει «τρελλό» τον ήδη νεκρό από τις σφαίρες των Ειδικών δυνάμεων Renea που κινήθηκαν από τα Τίρανα συνεπικουρούμενες από ελικόπτερο. Οι δράστες τής προφανώς «κεντρικά» αποφασισμένης επιχείρησης στόχευσαν κεφάλι και καρδιά τού θύματός τους και φυσικά πέτυχαν το στόχο τους. Ο Ράμα αντέδρασε ως ανώριμος ανήλικος με ειλημμένη απόφαση να τρομοκρατήσει τους ομογενείς οι οποίοι είναι εκεί πολίτες β’ κατηγορίας. Αλλοπρόσαλλη και ευθυγραμμισμένη με την επίσημη αλβανική άποψη η δήλωση τής Ελληνίδας Υπουργού Πολιτισμού. Μωρίας εγκώμιον!

Αξίζει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι ασήμαντοι γείτονες μάς φέρονται με απροσμέτρητο θράσος.  Αντί να μας ικετεύουν και ευγνώμονες να μας ευχαριστούν, που τους σώσαμε από την πείνα, τη δυστυχία και την ανεργία (700.000 Αλβανούς), μάς δολοφονούν εν ψυχρώ. «Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπάσταρδος λιγότερο» έγραφε την επομένη της δολοφονίας το πανό στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Partijan στην οποία διευθυντής είναι αδελφός τού Ράμα.
Ο μόνιμος ελλαδικός ενδοτισμός εκτρέφει ηττοπάθεια, υποχωρητικότητα και άνευ όρων παράδοση στις αξιώσεις τού πρώτου τυχόντος.
Οι πολιτικές όπως άλλωστε και οι πνευματικές μας ελίτ κατατρύχονται από ένα διαρκές φοβικό σύνδρομο. Αν είχαν  την τόλμη τού Τάσσου  της Κύπρου δεν θα έσπευδαν νύχτα να τα «μαζέψουν» για τα 12 μίλια, που πάντως επιπόλαια είχαν προεξαγγείλει. Είχαν κινηθεί άλλωστε χωρίς καμία προσυνεννόηση με Ε.Ε και Ουάσιγκτον. Η τελευταία παρά τις «ίσες αποστάσεις» που μονίμως τηρεί, όσο δεν γεφυρώνεται  το χάσμα της με την Άγκυρα, έχει ευήκοα ώτα για τα ελληνικά ζητήματα, αρκεί να της τίθενται.
Η επιπολαιότητα των ημετέρων έδωσε την ευκαιρία στην Άγκυρα να εκτραπεί στην συνήθη  πολεμική ρητορική περί Casus belli. Ο Ακάρ αξίωσε… αποστρατικοποίηση των νησιών μας, εμφάνισε μάλιστα χάρτη που δείχνει την τουρκική υφαλοκρηπίδα στη γραμμή Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος-Κρήτη!  Οι τούρκοι ισχυρίζονται ( τουρκική ευρεσιτεχνία) ότι τα νησιά έχουν μόνον χωρικά ύδατα - και αυτά 6 μιλίων και όχι υφαλοκρηπίδα!
Ας μην ξεχνούμε ωστόσο το απόστημα των Πρεσπών που έθρεψε και την νέα αλβανική θρασύτητα. Τσίπρας και Κοτζιάς ανεγνώρισαν μιαν άλλη Μακεδονία, δηλαδή το ψευδώνυμο «Μακεδονικό» κράτος-έθνος, - γλώσσα των Σκοπίων. Επί σοβαρών, σοβαροτάτων εθνικών θεμάτων όπως αυτό , ο λαός πρέπει να καλείται σε Δημοψήφισμα. Πολύ περισσότερο όταν είναι βέβαιον από τις μετρήσεις, καίτοι αυτές ελέγχονται από το σύστημα, άνω τού 70% των Ελλήνων πολιτών τοποθετείται απέναντι στην περιβόητη συμφωνία.
Και μια μικρή γεύση από ΣΤΑΘΗ Σ.(Ποντίκι 25/10/18): «Όχι μόνον θα λέγεται Μακεδονία σκέτο το κράτος των FYROMένιων, αλλά και όταν αποκαλείται Βόρεια Μακεδονία θα παραπέμπει σε κάποια Νότια (μάλλον αλύτρωτη), οι δε κάτοικοι του κατασκευασμένου αυτού κράτους θα λέγονται Μακεδόνες, τελεία και παύλα(…). Ενθυμούμαι ένα απ’ τα κράτη - κατασκευάσματα της Αποικιοκρατίας στην Αφρική, την Άνω Βόλτα, την οποίαν προφανώς θα κατοικούσαν κάποιοι… Ανωβολτιανοί! Δεν γνωρίζω πώς λέγεται η Άνω Βόλτα σήμερα, γνωρίζω όμως πώς λέγονται εκείνοι που συναίνεσαν να αποκαλούνται Μακεδόνες οι FYROMένιοι – λέγονται Κλαζομένιοι…».
Τότε οι  Έφοροι της Σπάρτης προς τους απεσταλμένους των Κλαζομενών, ήταν επιεικείς: «Εξέστω Κλαζομενίοις ασχημονείν»! Στους ασχημονούντες τωρινούς Κλαζομένιους των Πρεσπών δεν ταιριάζει καμιά επιείκεια. Άλλωστε είναι οι Πρέσπες που απεθράσυναν τους δολοφόνους των Βουλιαράτων.
Σημείο των καιρών:
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαιώνει αυτούς πού βλασφημούν το χριστιανισμό, αλλά καταδικάζει αυτούς που βλασφημούν το Ισλάμ…
Με δύο πρόσφατες αποφάσεις του το ΕΔΑΔ παρέχει προστασία στις βλασφημίες κατά της χριστιανικής θρησκείας. Πρώτα αθώωσε διαφημίσεις που σκανδάλιζαν με το αιτιολογικό ότι «δεν ξέφευγαν από τον εμπορικό σκοπό».
Στη συνέχεια υπήρξε η περίπτωση των «Πούσυ Ριότ», της γνωστής ομάδας ταραχοποιών πανκ που καταδικάστηκε με βαριά ποινή στη Ρωσία για τη διοργάνωση μιας άγριας συναυλίας μέσα στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό της Μόσχας.
Πολυάριθμοι χριστιανοί διώκονται στις ισλαμικές χώρες όπως η Αΐσα Μπίμπι στο Πακιστάν. Καταδικάστηκε πριν οχτώ χρόνια σε απαγχονισμό για «βλασφημία τού Προφήτη» και έκτοτε παραμένει έγκλειστη σε φυλακή. Η αναίρεση τής καθολικής Αϊσα στο ανώτατο δικαστήριο τού Πακιστάν είναι άγνωστο πότε θα εκδικαστεί, γιατί 150 μουλάδες εξέδωσαν φετφά και απαιτούν τον απαγχονισμό της και απειλούν με θάνατο οποιονδήποτε τη βοηθήσει. Το Φεμινιστικό Κίνημα βέβαια περί άλλα τυρβάζει. Με το δικαίωμα στη ζωή τής φτωχειάς Αΐσα θα ασχολείται; …
[Όλες οι αναφορές για το ΕΔΑΔ στη συνέντευξη τού Grégor Puppinck:http://www.lefigaro.fr/voxreligion/2018/10/26/31004-20181026ARTFIG00232-delit-de-blaspheme-la-cedh-n-est-pas-charlie.php (μτφρ. Ε. Νιάνιος)].
*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
                                E-mail: stpapathemelis@gmail.com, danagennisi.press@gmail.com
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Π.Ε.Π.  «Μακεδνός» και οι Εκδόσεις «Ερωδιός»
σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα:
«ΟΙ ΑΝΕΝΑΕΣ ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19.00
στο Κέντρο Πολιτισμού «Αλέξανδρος»
(κάτω από την Στρατιωτική Λέσχη Θεσσαλονίκης).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο Στέλιος Παπαθεμελής θα μιλήσει με θέμα: «Το πρακτέο για την ανατροπή της Συνθήκης των Πρεσπών».
Ο εκπαιδευτικός Βασίλης Δήμου θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο «Οι Αέναες Οδύσσειες των Ελλήνων. Εξερευνητές και Θαλασσοπόροι», του Δημ. Ν. Αλεξάνδρου, προέδρου του «Μακεδνού».
Ο ιατρός και ποιητής Μανόλης Καπουσίδης θα παρουσιάσει το νέο του έργο «Φενάκων το Άγρευμα (Μακεδονία  αυτόχρημα κόσμου παντάνασσα)», με τη μουσική συνοδεία του επικεφαλής του μουσικού σχήματος αρχαίας ελληνικής μουσικής «Ορφέα Αρμονία» Δημήτρη Δελφινόπουλου και του μέλους του σχήματος Θωμά Λάλου με αρχαία ελληνικά όργανα.

Είσοδος ελεύθερη
Δημοκρατική Αναγέννηση



Δεν υπάρχουν σχόλια: