Ζητά να καταργηθούν οι εορτασμοί του «ΟΧΙ»!


Αξίωση-σοκ Μπερίσα, με ύβρεις για Κατσίφα και υπονοούμενα για ελληνικό «δάκτυλο»
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, βάζοντας στο στόχαστρό του τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και αμαυρώνοντας τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου από μέλη των αλβανικών ειδικών δυνάμεων στο χωριό Βουλιαράτες. 

Ο Σαλί Μπερίσα ζήτησε την κατάργηση του εορτασμού του «ΟΧΙ» στις μειονοτικές περιοχές και χαρακτήρισε φανατικό εξτρεμιστή τον αδικοχαμένο 35χρονο που έπεσε νεκρός στα βουνά της Βορείου Ηπείρου. Συμπλήρωσε μάλιστα, όπως μετέδωσε το himara.gr, ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν μέλος ακραίων εθνικιστικών ομάδων.


«Ο εορτασμός του “ΟΧΙ” είναι μια σοβινιστική γιορτή (festime shoviniste) με σαφή στόχο τη Βόρειο Ηπειρο (Vorio Epirin)» είπε ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, δείχνοντας ότι δεν προτίθεται να συμβάλει στην αποκατάσταση των σχέσεων της Αλβανίας με την Ελλάδα. Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο πρώην ηγέτης της Αλβανίας έριξε ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά, καθώς εμφανίστηκε βέβαιος ότι αυτό που συνέβη στους Βουλιαράτες ήταν ενορχηστρωμένο από την Ελλάδα.

«Ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε σαν βορά των σφαιρών...» είπε με στόχο να μειώσει ακόμη περισσότερο τον νεκρό Βορειοηπειρώτη και συνέχισε: «Το περιστατικό στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από τον κάτω γείτονά μας. Ηταν στρατιωτικός, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Αλβανών. Ηταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ηπειρος. Αυτό συνέβη τώρα επειδή η χώρα δεν έχει κυβέρνηση» δήλωσε ο Σαλί Μπερίσα στο REPORT TV.

Δεν υπάρχουν σχόλια: