Υστατο «χαίρε» στον εθνομάρτυρα Κωνσταντίνο Κατσίφα


Συναγερμός για τη σημερινή κηδεία του δολοφονημένου Κων. Κατσίφα
Δεκάδες πούλμαν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας ταξίδεψαν με κατεύθυνση το χωριό Βουλιαράτες στη γειτονική Αλβανία, προκειμένου να απευθύνουν σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας (13.00 στην Αλβανία) από κοντά το ύστατο «χαίρε» στον αδικοχαμένο Κωνσταντίνο Κατσίφα, που ανήμερα την 28η Οκτωβρίου δολοφονήθηκε από άνδρες των αλβανικών ειδικών δυνάμεων. 
Στην κηδεία, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στην οποία αναμένεται να παραβρεθούν χιλιάδες άνθρωποι, θα βρίσκεται και η «δημοκρατία» προκειμένου να καλύψει από κοντά όλα όσα θα συμβούν.
Πέρασαν 10 ολόκληρες ημέρες έως ότου οι Αρχές της Αλβανίας... αποφασίσουν να παραδώσουν τη σορό του 35χρονου στην οικογένειά του. Χθες το απόγευμα το μαρτύριο που πέρασαν οι συγγενείς του Κωνσταντίνου όλο αυτό το διάστημα έφτασε στο τέλος του και οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τη μητέρα του Βασιλική δίπλα στο ανοιχτό και τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη φέρετρο, όπου βρισκόταν το άψυχο σώμα του άτυχου παλικαριού, συγκλονίζουν...




Μαυροφορεμένη και με μάτια κατακόκκινα από το κλάμα, η χαροκαμένη μητέρα του Κωνσταντίνου υποδέχθηκε για τελευταία φορά το σπλάχνο της, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Τις σκηνές ανείπωτου θρήνου που εκτυλίχθηκαν στο σπίτι του αδικοχαμένου 35χρονου έζησαν δεκάδες συγχωριανοί της οικογένειας, οι οποίοι έσπευσαν να συλλυπηθούν, μόλις έγινε γνωστό πως έφτασε τα ξημερώματα η σορός του άτυχου ομογενούς. Χθες εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Ελλάδα ετοιμάζονταν να περάσουν με πούλμαν τα σύνορα για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Η κηδεία του θα γίνει με δαπάνη του Δήμου Δρόπολης. Οι συγγενείς του άτυχου ομογενούς εξέφρασαν χθες την επιθυμία να μη γίνουν έκτροπα στην κηδεία του αγαπημένου τους. 


Η σορός του 35χρονου παρέμεινε χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο σπίτι της οικογένειας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος θα ταφεί με στρατιωτικά ρούχα, με τη στολή του Ελληνα καταδρομέα.
Ισχυρά αστυνομικά μέτρα
 Σε στενή συνεργασία βρίσκονται από το βράδυ της Τρίτης οι αστυνομίες της Ελλάδας και της Αλβανίας, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επεισοδίων κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Η αλβανική πλευρά έχει εκπονήσει ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, στο οποίο θα συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία ελέγχων των διαβατηρίων, προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και εντάσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Ελληνες και Αλβανοί αξιωματικοί θα βρίσκονται στην Κακκαβιά και θα ανταλλάσσουν όποιες πληροφορίες έχουν για την επιχείρηση. Στην περιοχή, μάλιστα, θα βρίσκεται και ο ίδιος ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας. 
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
Δεν βρέθηκε ούτε ένας να συλλυπηθεί την οικογένεια; 

Χθες η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και το χωριό του υποδέχτηκαν τη σορό του παλικαριού: Του Βορειοηπειρώτη που δολοφονήθηκε άνανδρα από τους «κομάντος» του Ράμα. Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Πολιτεία μάς εξέπληξε αρνητικά. Ούτε ένας επίσημος από την Αθήνα δεν ήταν εκεί να «υποδεχτεί» το παλικάρι. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν πήρε ένα τηλεφώνημα για να συλλυπηθεί την οικογένεια ανθρώπινα και να τη διαβεβαιώσει ότι θα ερευνηθούν όλοι οι παράγοντες που οδήγησαν στη δολοφονία του 35χρονου. Βλέπεις, πιο εύκολο ήταν στον κ. Τσίπρα να πάρει τηλέφωνο τη μητέρα του Ζακ (και καλώς έπραξε) από ό,τι τη μητέρα του Κατσίφα. Κρίμα...

Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: