Είναι πολλά τα λεφτά!!!

Όπως αναφέρει η Romfea.gr μέλος της αγιορείτικης κοινότητας μετά την επίσκεψη της αντιπροσωπίας στον Πρωθυπουργό δήλωσε:
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν χρειάζεται πρόσκληση. Είναι σπίτι του εκάστοτε Έλληνα Πρωθυπουργού το Άγιο Όρος
Δεν έχει πολιτικό χρώμα το Άγιον Όρος και δεν κοιτάει κανενός την πολιτική ταυτότητα.Πολύ περισσότερο δε μπορεί να αρνηθεί την επίσκεψη του οποιουδήποτε και ιδιαίτερα του Έλληνα Πρωθυπουργού.
Είναι αυτονόητο πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ανά τους αιώνες, ήταν και θα είναι ευπρόσδεκτος στο σπίτι του.
Δεν μπορεί να έρχεται ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, ο Πρόεδρος της Μολδαβίας και άλλοι πρόεδροι κρατών και εμείς θα συζητάμε πως θα έρθει ο Πρωθυπουργός της χώρας μας.
Το Άγιον Όρος έχει αποδείξει ότι δεν βλέπει πολιτικές ταμπέλες και αντιμετωπίζει με σεβασμό τους θεσμούς. Έτσι είναι έγκλημα να συζητάμε για την παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος
Ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα οι Αγιορείτες τόνισαν πως, από την πρώτη στιγμή, έχει δείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τα θέματα του Αγίου Όρους, ενώ με δική του εντολή οι Αγιορείτες τυγχάνουν ιδιαίτερης προσοχής και αντιμετωπίζονται όλα τα εμπόδια που προκαλούνται από τη γραφειοκρατία.
Πέρυσι τον Σεπτέμβριο ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Γέροντας Γρηγόριος είχε ταχθεί ανοιχτά κατά της επίσκεψης Τσίπρα καλώντας τους Αγιορείτες Πατέρες να αντισταθούν. Στη ψηφοφορία που έγινε η πλειοψηφία των αντιπροσώπων των Ιερών Μονών ακύρωσε την επίσκεψη. Ο Ηγούμενος Γρηγόριος έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα την παρέμβαση του στο οποίο αναγράφει : "Δόθηκε ἡ μάχη καὶ φάνηκε ἡ φτώχεια καὶ ἡ ἀνεπάρκεια τῶν πολλὰ κατεχόντων. Νίκησε ὁ σταυρός, νίκησε ἡ ἔφορος τοῦ τόπου, ἡ Παναγία, νίκησαν οἱ προσευχὲς τῶν μικροσχήμων μοναχῶν καὶ δὲν διεπέρασε τοῦ Ὄρους τὶς ἀτραποὺς ὁ μεγαλύτερος σατράπης τῶν τελευταίων χρόνων. Μᾶς ἔμεινε ὅμως ἡ λύπη στὶς καρδιές μας ὅτι τὰ εὔπορα μοναστήρια τὰ προδίδουν ὅλα, γιὰ νὰ κερδίσουνε τὴν εὔνοια τῶν κρατούντων, ὅποιοι καὶ νὰ εἶναι αὐτοί".
Ακριβώς λίγες μέρες μετά την κοίμηση του οι Αγιορείτες Πατέρες σπεύδουν να τον δικαιώσουν και να υποδεχθούν τον άθεο Πρωθυπουργό που ξηλώνει βήμα βήμα την Ορθοδοξία διότι άκουσον λαέ και φρίξον «έχει δείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τα θέματα του Αγίου Όρους, ενώ με δική του εντολή οι Αγιορείτες τυγχάνουν ιδιαίτερης προσοχής και αντιμετωπίζονται όλα τα εμπόδια που προκαλούνται από τη γραφειοκρατία.»
Δυστυχώς για τον Πιστό λαό τα λεφτά είναι πολλά!!!
"Ο.Τ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: