Θράσος: Αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία ζητούν οι Σκοπιανοί

Το θάρρος που έδωσε η κυβέρνηση Τσίπρα με τη Συμφωνία των Πρεσπών αποθρασύνει τους Σκοπιανούς

Ζητούν αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία για θέματα που έχουν να κάνουν με την Ιστορία, με στόχο να προωθήσουν τον αλυτρωτισμό και να επιδιώξουν συνθήκες βάσιμων αιτιάσεων κατά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα σκοπιανής ιστοσελίδας, η Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί για τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία έχει διακόψει τις εργασίες της, καθώς από πλευράς των Σκοπίων έχουν εγερθεί αξιώσεις για αλλαγές στην ελληνική ιστοριογραφία.

Η ελληνική αντιπροσωπία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, έχει ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα αιτήματα που έχουν καταθέσει οι γείτονες, ζητώντας να υπάρξει παρέμβαση απόσυρσή τους από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ. Το ίδιο δημοσίευμα, το οποίο συνοδεύεται με προπαγανδιστικό χάρτη των αρχών του 20ού αιώνα, που παρουσιάζει τις σκοπιανές αξιώσεις στην ελληνική Μακεδονία, αναφέρει ότι ένα μέλος από την ελληνική επιτροπή απείλησε με παραίτηση, θεωρώντας ότι οι Σκοπιανοί ζητούν την παραποίηση της ελληνικής Ιστορίας και αυτό δεν μπορεί να περάσει.

Μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση και πληροφόρηση για όσα αναφέρει το σκοπιανό δημοσίευμα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ή την ελληνική αντιπροσωπία στη Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: