Μετά την κηδεία: Κρατούν και ανακρίνουν ομογενείς στο Αργυρόκαστρο

Σε νέες προκλήσεις προχώρησαν οι αλβανικές αρχές λίγο μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Αγνοώντας επιδεικτικά το κλίμα πένθους που κάλυπτε όλο το χωριό και μην δείχνοντας κανένα σεβασμό στο νεκρό που μόλις είχε ταφεί, αλβανοί αστυνομικοί εφόρμησαν και προσήγαγαν τουλάχιστον πέντε στελέχη της ομογένειας -ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος.
Μάλιστα το βράδυ της Πέμπτης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε τηλεγράφημα στο οποίο επισημαίνεται ότι η αλβανική αστυνομία έχει ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ για το μπαράζ προσαγωγών, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που έγιναν οι προσαγωγές. Ενημέρωση δεν υπάρχει επί του θέματος ούτε από την ΕΛ.ΑΣ για τις ανακρίσεις στις οποίες υποβάλλονται τα μέλη της ομογένειας. Στο τηλεγράφημα τονίζεται ότι το ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου μεριμνεί για την παροχή προξενικής συνδρομής.
Ο αριθμός των προσαχθέντων δεν ήταν σαφής από την αρχή, ωστόσο σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ τα άτομα που έχουν  προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, είναι 12 όπως δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες .

Τα άτομα αυτά, ανέφερε, έχουν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων και διευκρίνισε πως σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ είχε επιδείξει αξιοπεριέργη σπουδή  να ανακοινώσει λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Κατσίφα, ότι ο 35χρονος είχε συλληφθεί πριν από 10 χρόνια στην Αθήνα για κατοχή χασίς.
Στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου οδηγήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης και ανακρίνονται από την αλβανική αστυνομία κορυφαία στελέχη της ομογένειας. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τους Μπάμπη Καραθάνο- πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Θωμά Στέφο, πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΌΝΟΙΑ, Χρήστο Ντούτση- πρώην Έπαρχο Άνω Δρόπολης, Αντρέα Κούρτη, σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης. Εως αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τις αλβανικές αρχές για το λόγο της προσαγωγής και ανάκρισης των τεσσάρων. Την ίδια στιγμή τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο για πάνω από 20 άτομα τα οποία κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, σε επικοινωνία του με τον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι ο ίδιος κι ακόμη 4 άτομα, ειναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, δίχως όπωςείπε να του έχουν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έχει προσαχθεί εκεί ούτε εάν πρόκειται για προσαγωγή του ή για σύλληψή του απο τις αλβανικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: