ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΕΤΑΦΗ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟ. -- Του αδελφού μας Ιουστίνου


Επειδή πολλοί αδελφοί διερωτώνται, γιατί άραγε  ο Άγιος Πορφύριος να έδωσε εντολή να ταφή όταν κοιμηθή μυστικά, χωρίς να ειδοποιηθή η κοινότητα του Αγίου Όρους, αλλά  και το μέρος της ταφής του να παραμείνη κρυφό, θα παρακαλούσα την αγάπη σας να ακούση με προσοχή τα παρακάτω.
Υπάρχουν ορισμένοι ζηλωτές καλεντάριοι,  οι οποίοι τώρα τελευταία ζητούν μετ΄επιτάσεως την ανακομιδήν των ιερών λειψάνων του Αγίου Πορφυρίου του καυσοκαλυβίτου. Μάλιστα ζητούν να γίνη η ανακομιδή «λάϊβ»! δηλαδή σε ζωντανή τηλεοπτική αναμετάδοση!   Και τούτο το πράττουν όχι διότι θα πεισθούν, όταν δούν με τα ίδια τους τα  μάτια  την αναμφιβολον Χάριν του θαυματουργού γέροντος Πορφυρίου, αλλά δια να ενσπείρουν στους απλούς ορθοδόξους  την αμφιβολία περί της αγιότητός του.  Ασφαλώς θεωρούν ότι το ημερολόγιον είναι αυτό που κάνει αγίους και όχι το Άγιον Πνεύμα! Και ότι δήθεν η αγιότητα δεν συνάδει με την μνημόνευσιν ένός πατριάρχου, ο οποίος, ενόσο ζούσε ακόμη ο Άγιος Πορφύριος, ήταν ακόμη κρυφός πράκτορας του οικουμενισμού, ΔΕΝ είχε ακόμη κηρύξει δημόσια την παναιρετική του οικουμενικήν πλάνην, ούτε είχε κάνει την ψευδοσύνοδον του Κολυμπαρίου.

 Προς αυτούς τους ζηλωτάς ημερολογιολάτρας θα ήθελα να πώ τα εξής. Ο Άγιος Πορφύριος δεν έχει ανάγκη ανακομιδής των ιερών του λειψάνων, διότι απλούστατα ΖΕΙ! Και ζεί διότι είναι μόνιμος κατοικία της Αγίας Τριάδος, θαυματουργός ως έχων παρρησίαν  παρά τον θρόνον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού! Ρωτήσατε επιτέλους  αυτούς που τον επικαλούνται στις προσευχές τους. Αναζητήσατε έστω και έναν από τις χιλιάδες  τους πιστούς, που έγιναν μάρτυρες των θαυμάτων του. Αν δεν πείθεσθε, μία ακόμη επιλογή έχετε, να σκεφτείτε τουλάχιστον λογικά. Αναρωτηθείτε. Αν ζούσε σήμερα ο Άγιος ,θα μνημόνευε τον μετακολυμβαριανόν   μοιχεπιβάτη του Φαναρίου; Ασφαλώς όχι.
Και τώρα να απαντήσω στην ερώτησή σας, γιατί ετάφη σε μέρος άγνωστο ο Άγιος Πορφύριος.   Ο Άγιος Πορφύριος επέλεξε να ταφή σε μέρος άγνωστο,  διότι δεν ήθελε ,από ταπείνωση, να τιμηθή ως Άγιος στην τελευτήν του. Διότι είναι αναμφίβολο, ότι  ολο το Άγιο Όρος- πλην «Λακεδαιμονίων»- θα τον τιμούσε ως άγιο στην εξόδιο ακολουθία του. Και ούτε ήθελε να ταφή στον Ωρωπό, πάλι από ταπείνωση, για να μην τον θάψουν μέσα στον ναό της Αγίας Τριάδος, που ο ίδιος ανήγειρε. Διάλεξε δηλαδή αυτό που έκαναν πολλοί Άγιοι, που ακόμη και  όταν εκείνοι ζούσαν, οι πιστοί ήδη τους τιμούσαν ως αγίους. Έφευγαν δηλαδή  κρυφά και διάλεγαν κρυφό μέρος να ταφούν, για να αποφύγουν την τιμήν των ανθρώπων, όπως και ο Άγιος Μαξιμιανός που εορτάζουμε σήμερα.
Παρακαλώ λοιπόν τους ζηλωτάς καλενταρίους, να σταματήσουν τον σκανδαλισμό των πιστών, διότι υποπίπτουν στην μοναδική  αμαρτία που δεν συγχωρείται, εκείνην της βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος. Είναι κρίμα να εμποδισθή η μετάνοιά τους απο μια παιδιάστικη προσκόλληση στις  13 ημέρες του ημερολογίου του Ιουλιανού του παραβάτου..
 Πάντα ταύτα με αγάπη Χριστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: