Πρόσκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου

Πρόσκληση

Το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου έχει την χαρά να σας προσκαλέσει εις την Ιεράν Πανήγυριν του Ιερού Ναού μας καθώς και στην Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αγίου Ισιδώρου του Χιοπολίτου από την 25η έως και την 28η μηνός Οκτωβρίου.

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
με την παράκληση της δημοσιεύσεως του κειμένου που ακολουθεί.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου πρόκειται να υποδεχθούμε, το απόγευμα της 25η Οκτωβρίου παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου, τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ισιδώρου του Χιοπολίτου.

Τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ισιδώρου θα κομίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος. Η υποδοχή τους θα πραγματοποιηθεί υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Σεραφείμ στην πλατεία Καραϊσκάκη (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Νέου Φαλήρου) και θα ακολουθήσει Δοξολογία στον Ιερό Ναό μας και εν συνεχεία ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου στην πόλη του Νέου Φαλήτου.
Την επομένη, το πρωί της 26ης Οκτωβρίου, ημέρα της Εορτής του Αγίου μας θα πραγματοποιηθεί η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών κ.κ. Σεραφείμ και Μάρκου.

Καθόλη τη διάρκεια των Λατρευτικών εκδηλώσεων θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση από την ιστοσελίδα του Ιερού Ναού μας (www.myronzwhs.gr).

Τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ισιδώρου του Χιοπολίτου θα τεθούν σε προσκύνηση στο Ιερό Ναό μας προς πνευματική στερέωση και ενίσχυση του πιστού λαού και θα παραμείνουν έως και την 28η Οκτωβρίου, οπότε θα αναχωρήσουν και πάλι για την πόλη της Χίου, έπειτα από Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Ακολουθεί το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ώρα 17:30 Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ισιδώρου του Χιοπολίτου στην Πλατεία Καραϊσκάκη (πλησίον ΗΣΑΠ Νέου Φαλήρου) υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ. Τα Λείψανα θα κομίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. ΜΑΡΚΟΣ.
Ώρα 18:15 Δοξολογία.
Ώρα 19:00 ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, μετ΄αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. ΜΑΡΚΟΥ.
Ώρα 21:00 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων.
Ώρα 23:30 Αγρυπνία μετά Θείας Λειτουργίας.
.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
07:00­ Όρθρος - Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς καί Φαλήρου κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. ΜΑΡΚΟΥ.
18:30 Μέγας Εσπερινός μετά Παρακλητικού Κανόνος.
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
07:00 Όρθρος - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το Κτητορικό Μνημόσυνο.
18:00 Μέγας Εσπερινός.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
07:00 Όρθρος - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Δοξολογία επί τη Εθνική Επέτειο.
18:30 Μέγας Εσπερινός και αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων Αγίου Ισιδώρου.



Πληροφορίες210-4816636210-4816206 καί www.myronzwhs.gr
Προσέλευση εἰς τόν Ἱερόν Ναόν μέσω ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ
καί Ἀστικῶν Λεωφορείων, στάση Νέου Φαλήρου
Διεύθυνση Ἱεροῦ Ναοῦ: Καραϊσκάκη 1, Νέο Φάληρο, ΤΚ 18547

Δεν υπάρχουν σχόλια: