η αλβανική αστυνομία, εν ψυχρώ τον εκτέλεσε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σε κατάσταση σοκ η μητέρα του

Πένθος και αναβρασμός απλώνονται πάνω από το χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία μετά τον θάνατο του 35 χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα το πρωί της Κυριακής, από πυρά Αλβανών αστυνομικών. Η μητέρα του βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το σπίτι που διέμενε μαζί της ο 35χρονος. Πολλοί από τους κατοίκους του χωριού υποστηρίζουν ότι ο Κατσίφας ήταν στοχοποιημένος από τις Αρχές εξαιτίας των θέσεων που εξέφραζε υπέρ της Ελλάδας και διατείνονται πως ήταν μεν οπλισμένος αλλά δεν είχε σκοπό να στρέψει το όπλο του εναντίον κάποιου. Από την άλλη πλευρά σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αλβανική αστυνομία το βράδυ της Κυριακής, υποστηρίζει ότι ο 35χρονος πυροβολούσε εναντίον τους επί 30 λεπτά και πώς παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις τους να παραδοθεί πετώντας τον οπλισμό του εκείνος αρνήθηκε.



Κατά πληροφορίες η μητέρα του άτυχου 35χρονου πρόκειται να κατεθεί αίτημα προς τις ελληνικές Αρχές -μέσω της πρεσβείας στα Τίρανα- προκειμένου να οριστεί ανεξάρτητος ιατροδικαστής για τη διενέργεια νεκροτομής στη σορό που βρίσκεται στο νοσοκομείο Αργυροκάστρου. Άλλοι κάτοικοι στους Βουλιαράτες μιλούν για εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου ομογενή, που ήρθε αντιμέτωπος με πλήθος αστυνομικών των Ειδικών Αλβανικών Δυνάμεων, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει την ελληνική σημαία που κρατούσε. Τα Αλβανικά ΜΜΕ που έχουν δώσει έμφαση στην υπόθεση, τον χαρακτηρίζουν ως εξετρεμιστή.


Ένας άνθρωπος που γνώριζε καλά τον Κωνσταντίνο Κατσίφα ήταν ο Λεωνίδας Παππάς, πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας. Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο 35χρονος πλήρωσε με τη ζωή του την «τρέλα, την υπερβολική αγάπη που είχε για την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Βόρεια Ήπειρο».


Διέψευσε πληροφορίες που «ακούστηκαν» πως είχε ψυχολογικά προβλήματα ή τις αναφορές αλβανικών ΜΜΕ πως ανήκε σε ακραίες ομάδες. «Ο Κωνσταντίνος δεν προκάλεσε ποτέ, εξέφρασε απλά την υπερβολική αγάπη του για το Έθνος», είπε. Σημείωσε ότι ο 35χρονος ήταν μεν οπλισμένος αλλά δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κανέναν. «Αν ήθελε να το κάνει, θα το έκανε. Αντίθετα, η αλβανική αστυνομία, εν ψυχρώ τον εκτέλεσε χωρίς δεύτερη σκέψη. Υπήρχε τρόπος να συλληφθεί», είπε.








Δεν υπάρχουν σχόλια: