Δεν άφησαν τους ιατροδικαστές να δουν τη σορό του Κατσίφα

 «Μας επετράπη για 5 περίπου λεπτά να κάνουμε επιστασία της σορού. Είδαμε δύο διαμπερή τραύματα στο χώρο της καρδιάς και κανένα άλλο σημαντικό πλήγμα, άξιο να περιγραφεί»
«Τα τραύματα είχαν ήδη συρραφεί και το πτώμα του είχε πλυθεί» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος, σημειώνοντας ότι ο ίδιος και ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης είχαν τη δυνατότητα να δουν για μόλις πέντε λεπτά τη σορό του 35χρονου που έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών στους Βουλιαράτες.
«Μας επετράπη για περίπου πέντε λεπτά να κάνουμε επιστασία της σορού. Είδαμε δύο διαμπερή τραύματα στο χώρο της καρδιάς και κανένα άλλο σημαντικό πλήγμα, άξιο να περιγραφεί» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Γιοβανόπουλος.

«Σεβόμενος την ιατροδικαστική επιστήμη, με τις κουβέντες που κάναμε, αντιληφθήκαμε ότι δεν υπήρξε εξ επαφής πυροβολισμός ωστόσο τα τραύματα στην πλάτη και το στήθος έχουν ήδη συρραφεί, οπότε δεν υπήρχε νόημα για περαιτέρω έρευνα γιατί όποια στοιχεία και υπολείμματα (αιθανόλης ή καπνού) και να υπήρχαν, δεν υπάρχουν πια γιατί έχουν συρραφεί. Το πτώμα έχει πλυθεί και δεν είχε νόημα η παραμονή μας εκεί» συνέχισε ο δικηγόρος της οικογένειας.
Σε ερώτηση για το αν εντόπισαν τραύματα στα πόδια του 35χρονου ο κ. Γιοβανόπουλος δήλωσε ότι «δεν ήταν ορατό μακροσκοπικά κανένα τέτοιο τραύμα».
Στο αλβανικό ΥΠΕΞ η ελληνίδα πρέσβειρα στο Τίρανα
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας κάλεσε την Τρίτη το βράδυ την ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα, Ελένη Σουράνη, με αφορμή την υπόθεση του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, στην πρέσβειρα ανακοινώθηκε η «ξεκάθαρη θέση των Αλβανικών αρχών όσον αφορά το εν λόγω θέμα».
«Στην πρέσβειρα ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την Αλβανική Εισαγγελία. Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας» τονίζουν συγκεκριμένα.
Σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ, η αντίδραση της αλβανικής κυβέρνησης έρχεται με την είδηση ότι έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του ομογενούς θα διεξαγάγουν και οι ελληνικές αρχές.
Ελληνική εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του Κατσίφα
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ανακοινώθηκε πως η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας θα ερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Η δικογραφία αποφασίστηκε να διαβιβαστεί από την εισαγγελία πρωτοδικών Ιωαννίνων στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα, γεγονός στο οποίο εδράζεται η αρμοδιότητα της ελληνικής δικαιοσύνης.
Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: