Στη Βουλή το γκρέμισμα του Σταυρού κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης

Στη Βουλή έφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος το γκρέμισμα του τσιμεντένιου Σταυρού που ήταν τοποθετημένος στη βραχώδη ακτή Απελή, κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης
Ο βουλευτής, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση για το θέμα, σημειώνει ότι ο Σταυρός καταστράφηκε από βέβηλα χέρια, ενώ ταυτόχρονα στηλιτεύει τη σιωπή που έχουν τηρήσει η κυβέρνηση, τα κόμματα και η Εκκλησία.

«Ο Σταυρός που βρισκόταν στην παραλία Απελή και που πριν από μερικές εβδομάδες ορισμένοι έγραψαν σε επιστολή ότι προκαλεί τους μετανάστες άλλων θρησκειών έπεσε ή μήπως τον κατέστρεψαν; Λέτε να έχουν το προορατικό χάρισμα;


Ή μήπως ήταν τυχαίο ότι πριν από μερικές εβδομάδες εστάλη η επιστολή που ορισμένοι μιλούσαν για “σταυροφόρους” και εξέφραζαν τον φόβο τους ότι το σημείο μπορεί να γινόταν τόπος αντιδράσεων και όξυνσης του κλίματος;» αναρωτιέται ο κ. Νικολόπουλος. «Το περιστατικό έγινε το Σάββατο, ωστόσο πέρασαν μέρες για να έρθει στο φως της δημοσιότητας η προσβλητική πράξη που προσέβαλε βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων… Δυστυχώς, δεν υπάρχει η ίδια ευαισθησία όταν πρόκειται για σύμβολα του χριστιανισμού και του έθνους. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν με παρόμοιο τρόπο είχε καταστραφεί το Κοράνι ή κάποιο σύμβολο του Ισλάμ» τονίζει.

Τέλος, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν εξεδόθησαν ανακοινώσεις «ούτε από τους ιεράρχες, που μάλιστα έχουν σύνοδο αυτό τον καιρό, και φυσικά ούτε από τους κυβερνώντες, αλλά ούτε και από τους αντιπολιτευόμενους χριστεμπόρους που σε άλλα, λιγότερα σοβαρά, θέματα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταυρός, που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι χάρη στο μεράκι κάποιων χειμερινών κολυμβητών, θα στηθεί ξανά από απλούς πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: