ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΑΛΒΙΝΙ

Τα μαθήματα για την Ελλάδα από τα έργα του Ιταλού

Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο

Η «αφύπνιση» της πατριωτικής Δεξιάς στην Ευρώπη δεν πραγματοποιήθηκε με εύκολο τρόπο. Στιγματισμένη τόσο από τον μόνιμο εχθρό της, την Αριστερά, όσο και από τον νέο ισχυρό αντίπαλό της στο πολιτικό στερέωμα, τους ορθοπολιτικούς φιλελεύθερους (οι οποίοι για εμένα αποτελούν σέκτα της Αριστεράς), η Δεξιά δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να ορθοποδήσει. Η Λεπέν στη Γαλλία, κουβαλώντας βαρίδια από αφελείς αντιεβραϊκές δηλώσεις του πατέρα της (τον οποίο και διέγραψε γι' αυτό), παρόλο που έφτασε στον τελικό αγώνα για τη διεκδίκηση της προεδρίας, έχασε με μεγάλη διαφορά από τον διεθνιστή σοσιαλφιλελεύθερο Μακρόν. Ο Βίλντερς στην Ολλανδία αποτελεί ισχυρή αντιπολίτευση, αλλά όχι κυβέρνηση.
Στην Αυστρία, παρόλο που έγινε ανατροπή στις προεδρικές εκλογές και με ισχυρές μεθοδεύσεις έχασε ο πατριώτης Χόφερ με μόλις 3.000 ψήφους διαφορά, τελικά η Δεξιά κατάφερε να συγκυβερνήσει με τον πατριώτη Στράχε ως αντικαγκελάριο δίπλα στον κεντροδεξιό Κουρτς ως καγκελάριο. Για τον τελευταίο να σημειώσω ότι είναι μαχητικά κεντροδεξιός, με αντιμεταναστευτική και χριστιανική ατζέντα, και δεν «τιμάει την Αριστερά» όπως ο κ. Μητσοτάκης. Το πατριωτικό AfD στη Γερμανία πλέον είναι δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, αλλά πρέπει να περιμένει καιρό μέχρι να ξαναγίνουν εκλογές.

Και ξαφνικά, σχεδόν από το πουθενά, εμφανίστηκε ο χειμαρρώδης Ιταλός πατριώτης κ. Σαλβίνι. Κατάφερε ως ηγέτης του γνήσια δεξιού και συντηρητικού κόμματος Λέγκα του Βορρά να συγκυβερνήσει μαζί με τον Λουίτζι ντι Μάιο, ηγέτη του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος διαμαρτυρίας των 5 Αστέρων (το οποίο ιδεολογικά δεν έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα). Ο κ. Σαλβίνι είναι ένας ιδιαίτερα λαοφιλής πολιτικός, που τολμάει και προωθεί το πολιτικά ανορθόδοξο και αντιαριστερό σύνθημα «Η Ιταλία πάνω από όλα!».

Με οργή επιτίθεται εναντίον ξεπουλημένων στον Σόρος φιλελεύθερων και αριστερών εθνομηδενιστών στα ΜΜΕ όταν τον χαρακτηρίζουν «φασίστα», επειδή δεν δέχεται να έρθουν «μετανάστες» στην Ιταλία. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια και υπέρμετρο ρεαλισμό τούς απαντάει ότι οι πόροι που παρέχονται σε έποικους από Αφρική και ισλαμικές χώρες πρέπει να αποδίδονται σε αυτόχθονες Ιταλούς. Μιλάει για τα παιδιά των Ιταλών και πώς ΠΡΩΤΑ αυτά έχουν ανάγκη για φροντίδα και περίθαλψη, και όχι ξενόφερτοι που δεν έχουν καμία σχέση με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Ανησυχεί για την υπογεννητικότητα των ιθαγενών Ιταλών. Δίνει εντολή ως υπουργός Εσωτερικών να απωθήσουν αποφασιστικά από τις ιταλικές ακτές τις ορδές των λαθρομεταναστών.

Εναν Σαλβίνι χρειαζόμαστε και στην Ελλάδα, και πρέπει να εμφανιστεί πολύ γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: