ΟΙ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΒΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΥΚΙΟΥ


Οι νομικές επιστημονικές θεωρίες των "νέων γραμματέων και φαρισαίων" της εποχής μας δεν καταργούν τον διαχρονικό ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ Λόγο του Ευαγγελίου και την Αλήθεια του Χριστού που αποδέχεται ο πιστός λαός του Θεού διαχρονικά γιατί εκφράζει (το αμετάβλητο αν διατηρεί αληθινό) χριστιανικό ήθος του.
Δεν αλλάζει ο Ευαγγελικός Λόγος και Νόμος, σύμφωνα με τον οποίο «Λάβετε Πνεύμα Άγιον, αν τινων αφήτε τας αμαρτίας, αφίενται αυτοίς, αν τινων κρατήτε, κεκράτηνται» (Ιωαν. κ΄, 22) και δεν εξαντλείται στην Εξομολόγηση όταν βλασφημείται δημόσια το πρόσωπο του Χριστού και της Παναγίας μας από μέλη της Εκκλησίας που δεν έχουν αρνηθεί την χριστιανική τους πίστη. 
Πάντα λοιπόν θα ισχύει ο Άγιος Λόγος του Θεού που δεν πρέπει να προσπαθούμε να τον κατανοήσουμε με νομικίστικο κοσμικό μόνον τρόπο στην σύγχρονη εποχή μας και ούτε βέβαια να υπάρχουν οι εγκληματικοί ιεροεξεταστές του αιρετικού Πάπα που έκαιγαν τις μάγισσες στον μεσαίωνα.
Ωστόσο, το ανάθεμα ως έκφραση της Άγιας Δικαιοσύνης του Θεού όταν διαστρεβλώνεται η Αλήθεια του Θεού ή βλασφημείται το Άγιο Πνεύμα Του, ο Τριαδικός Θεός, ο Χριστός και η Παναγία μας ΤΟΤΕ είναι αδιαμφισβήτητη εντολή Του που όχι μόνο μπορεί αλλά και ΠΡΕΠΕΙ να εκφράζεται εμπράκτως από τον πιστό λαό του Θεού και κάθε χριστιανό μεμονωμένα και όχι μόνο από Ιερέα.  ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Κεφ. 1, στίχοι: 8 "ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. 9 ὡς προειρήκαμεν, καὶ ἄρτι πάλιν λέγω· εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ' ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω. 10 ἄρτι γὰρ ἀνθρώπους πείθω ἢ τὸν Θεόν; ἢ ζητῶ ἀνθρώποις ἀρέσκειν; εἰ γὰρ ἔτι ἀνθρώποις ἤρεσκον, Χριστοῦ δοῦλος οὐκ ἂν ἤμην. 11 Γνωρίζω δὲ ὑμῖν, ἀδελφοί, τὸ εὐαγγέλιον τὸ εὐαγγελισθὲν ὑπ' ἐμοῦ ὅτι οὐκ ἔστι κατὰ ἄνθρωπον· 12 οὐδὲ γὰρ ἐγὼ παρὰ ἀνθρώπου παρέλαβον αὐτό, οὔτε ἐδιδάχθην, ἀλλὰ δι' ἀποκαλύψεως Ἰησοῦ Χριστοῦ". 
ΠΗΓΗ: "Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ" ΜΕΤΑ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ν. ΤΡΕΜΠΕΛΑ (ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ "Ο ΣΩΤΗΡ" - ΙΣΑΥΡΩΝ 42 11472 ΑΘΗΝΑΙ).  ΕΡΜΗΝΕΙΑ του στίχου 8 "Αλλά να ηξεύρετε τα Εξής: Εάν ακόμη και ημείς οι απόστολοι ή και άγγελος από τον ουρανόν κηρύττη εις σας άλλο ευαγγέλιον, διαφορετικόν από εκείνο, που σας εκηρύξαμε, ας είναι ανάθεμα και χωρισμένος δια παντός από τον Χριστόν".
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος αποδεικνύει το μη ορθόδοξο φρόνημά του γιατί δεν αναθεματίζει τον αιρεσιάρχη πανθρησκειαστή οικουμενιστή Βαρθολομαίο που μνημονεύει ως αγιότατη κεφαλή της Εκκλησίας μας τον αμετανόητο αντίχριστο «αλάθητο» αιρετικό Πάπα της Ρώμης και προδίδει τον Χριστό και την Μια Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία Του https://youtu.be/WzFefJUAyZ8 .  ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΣΕΒΗ ΔΗΜΟ ΒΕΡΥΚΙΟ ΠΟΥ ΚΑΘΥΒΡΙΣΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΩΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ, ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΑΦΟΡΙΣΕΙ!!! 

Πηγή :  http://www.freevolition.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: