«Χατίρι» Τσίπρα στον Ερντογάν η εκλογή τους από τη μουσουλμανική μειονότητα

Το ύπουλο και εθνικά επικίνδυνο σχέδιο της κυβέρνησης με τους μουφτήδες στη δυτική Θράκη, που μεθοδεύεται για χατίρι του Ταγίπ Ερντογάν και για μια χούφτα ψήφους, προδίδει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης, αναγνωρίζοντας πως μετά την τροπολογία που ψηφίστηκε και σήμανε την παύση των δύο μουφτήδων στην Ξάνθη και την Κομοτηνή έρχεται η ολοκλήρωση του εγκλήματος με την εκλογή των μουφτήδων αντί του διορισμού τους από το υπουργείο Παιδείας.
Οπως αποκάλυψε ο κ. Στογιαννίδης, η κυβέρνηση προχωρά σε νομοθετική παρέμβαση με στόχο να εκλέγονται οι μουφτήδες της Θράκης από τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, κάτι που βεβαίως αποτελεί πάγια επιδίωξη της Τουρκίας για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της μειονότητας.


Σημειώνεται πως οι δύο μουφτήδες στέκονταν εμπόδιο στα σχέδια της Αγκυρας και αρνούνταν να υποκύψουν στις εντολές του προξενείου Κομοτηνής μέσω του οποίου η Τουρκία προάγει τις επιδιώξεις της στη Θράκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο βήμα, με την τροπολογία που ψήφισε πριν από περίπου δύο εβδομάδες και «καθάρισε» τους δύο μουφτήδες βάζοντας όριο ηλικίας, φαίνεται πως περνάει τώρα στη δεύτερη φάση του σχεδίου για την πλήρη παράδοση της μειονότητας στον έλεγχο του «σουλτάνου» Ερντογάν, προωθώντας την εκλογή τους.

«Οι τοποτηρητές που διορίστηκαν πρόσφατα με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι προσωρινοί και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για να μπορεί να εκλέγονται οι θρησκευτικοί ηγέτες της μειονότητας που είναι οι μουφτήδες» δήλωσε ο βουλευτής Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, φέρεται ότι δεν είπε «όχι» στο αίτημα να εκλέγονται οι μουφτήδες της Θράκης από τη μουσουλμανική μειονότητα και να μη διορίζονται από το ελληνικό κράτος, όπως συμβαίνει τώρα, ικανοποιώντας ένα μακροχρόνιο αίτημα της Τουρκίας, ενώ κάποιοι συνδέουν το «δώρο» του Τσίπρα στον Ερντογάν και με την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: