Στη Βουλή η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τον νέο διοικητή του Αγίου Ορους

Νικολόπουλος: Ρουσφέτι του Τσίπρα στον Ιερώνυμο ο διορισμός Δήμτσα στο Αγιον Ορος
Πρωθυπουργικό ρουσφέτι στον Ιερώνυµο χαρακτηρίζει ο Νίκος Νικολόπουλος τον διορισµό του Κώστα ∆ήµτσα στη θέση του διοικητή του Αγίου Ορους, υπόθεση την οποία ανέδειξε η «δηµοκρατία» µε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της. 
Ο πρόεδρος του Χριστιανοδηµοκρατικού Κόµµατος και ανεξάρτητος βουλευτής, σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, µιλά για «οξύτατες διαφωνίες» ανάµεσα στην κυβέρνηση και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυµο, από τη µια πλευρά, και στον Πατριάρχη Βαρθολοµαίο από την άλλη. 

Οπως τονίζει, ο Οικουµενικός Πατριάρχης είχε εκφράσει σαφώς τη διαφωνία του µε τη συγκεκριµένη επιλογή για τη διοίκηση του Αγίου Ορους σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε µε τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο ο τελευταίος αποφάσισε να κάνει το χατίρι στον Αρχιεπίσκοπο και να δυσαρεστήσει τον Πατριάρχη. Ποιος ο λόγος πίσω από αυτόν τον φαινοµενικά ανεξήγητο διορισµό; Σύµφωνα µε τον κ. Νικολόπουλο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος έχει υπό τη «σκέπη» του τον κ. ∆ήµτσα, ο οποίος επιλέχθηκε για µια τόσο νευραλγική θέση, αν και στερείται, όπως καταγγέλλεται, των προβλεπόµενων απαιτούµενων προσόντων, όπως πτυχίο και γνώση ξένων γλωσσών. Να σηµειωθεί ότι το ρεπορτάζ της «δηµοκρατίας» ανέφερε πως αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που παρακάµφθηκε το Φανάρι στην επιλογή του πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους. 
Μάλιστα, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες της εφηµερίδας µας, η αποµάκρυνση του Αρίστου Κασµίρογλου, του απερχόµενου διοικητή του Αγίου Ορους, κινήθηκε κατόπιν εντολής υψηλόβαθµων στελεχών του Μεγάρου Μαξίµου. Αλλωστε, ο κ. ∆ήµτσας, που αποτελεί στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύµου, θρυλείται ότι διατηρεί στενές σχέσεις και µε τον πρωθυπουργό, αλλά και µε τον αδελφό του ∆ηµήτρη Τσίπρα. Μάλιστα, µε τον τελευταίο έχει ταξιδέψει στο παρελθόν σε Κωνσταντινούπολη και Αγιον Ορος. 

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος θα δείξει αν ο κ. ∆ήµτσας καταφέρει να διοικήσει µε σύνεση, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι και γενικός διευθυντής της αρχιεπισκοπικής ΜΚΟ Αποστολή, θέση από την οποία δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, και ως εκ τούτου εγείρονται σοβαρά ερωτήµατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: