Λιμοκτονούν 5.100.000 Ιταλοί


Η φτώχεια «χτυπά κόκκινο» και τα ΜΜΕ ασχολούνται μόνο με τους μετανάστες!

Από τη Θεανώ Καρούτα 

Την ώρα που στην Ιταλία ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι ζουν στο όριο της φτώχειας έχει αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, με 5.100.000 να βρίσκονται σε πλήρη ένδεια, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται (όπως καταγγέλλει ο ίδιος) με τη στάση του υπουργού Εσωτερικών και γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι στην υπόθεση του πλοίου «Diciotti» και την άρνησή του να αποβιβαστούν οι μετανάστες στο λιμάνι της Κατάνης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μίντια, η εισαγγελία του Ακράγαντα πραγματοποιεί έρευνα σε βάρος του Σαλβίνι για τη στάση του, με κατηγορίες για στέρηση ατομικής ελευθερίας, κατάχρηση εξουσίας και παράνομη σύλληψη. Η έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί από ειδικό τμήμα της Εισαγγελίας του Παλέρμο, αρμόδιο για τυχόν αδικήματα του πρωθυπουργού και υπουργών, ενώ, αν οι δικαστικοί αποφασίσουν ότι θα πρέπει να υπάρξει παραπομπή σε δίκη, αυτή θα γίνει μόνο αν δοθεί το πράσινο φως από το Κοινοβούλιο της Ρώμης.


Σχολιάζοντας την είδηση, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι «μπορούν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν θα σταματήσουν την αλλαγή που θέλουν 60.000.000 Ιταλοί.
Θα είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν». «Ας έλθουν να με πάρουν, τους περιμένω» κατέληξε, τονίζοντας ότι καμία έρευνα δεν διεξάγεται σε βάρος όσων ευθύνονται για την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα. «Η Ευρώπη απέδειξε ότι είναι κάτι το απεχθές και δεν αξίζει τα χρήματα της Ιταλίας» δήλωσε.

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο facebook, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάιο υποστήριξε τον εταίρο του, λέγοντας: «Τις ημέρες αυτές δράσαμε ως ομάδα». Αναφορικά με τον Σαλβίνι είπε: «Η κυβέρνηση είναι συμπαγής. Ο Σαλβίνι δεν πρέπει να παραιτηθεί».

Εν τω μεταξύ, αύριο, ο υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν στο Μιλάνο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Corriere della Sera», ο Σαλβίνι ανέφερε ότι θα συζητήσει με τον Ορμπαν τρόπους για να «σταματήσει η μετανάστευση» προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: