Ο κ. Μπουτάρης παραμένει πρόεδρος της Αγιορειτικής Εστίας;


Κατά την ημέραν μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων ο κ. Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Αγιορειτικής Εστίας προσήλθεν εις εκδήλωσιν Ποντιακών σωματείων πλησίον του Λευκού Πύργου. Εκεί αρχικώς απεδοκιμάσθη και εν συνεχεία εξυλοκοπήθη. Είναι αυτονόητον ότι σύνολος η κοινωνία καταδικάζομεν την βιαίαν αυτήν συμπεριφοράν. Ως ορθά το διετύπωσε δημόσιον πρόσωπον «τους αιρετούς άρχοντες τους μαυρίζουμε στην κάλπη και όχι στο ξύλο».
Όντως η γενική συμπεριφορά του κ. Μπουτάρη χρήζει Ορθοδόξως αποδοκιμασίας.
Το 2010 εις δημοσίαν εκδήλωσιν εξεφράσθη ανοικείως δια τον Σεβ. Θεσσαλονίκης ως εξής «Θα πρέπει να ανατρέψουμε αυτό που πολύ έξυπνα χαρακτήρισε ο Βαγγέλης, το τρίγωνο της καταστροφής: τον Ψωμιάδη, τον Παπαγεωργόπουλο… και φυσικά και τον Άνθιμο, ο οποίος είναι κοινός παρανομαστής και ο οποίος είναι, νομίζω ότι είναι, η εστία του κακού. Αυτός είναι ο χειρότερος απ’ όλους»! Από το 2012 πρωτοστατεί εις τας παρελάσεις των ομοφυλοφίλων, ενώ αντιθέτως έχει τοποθετηθή αρνητικώς δια τας εθνικάς παρελάσεις, από τας οποίας μάλιστα τελευταία απέχει. Το 2016 ωμίλησεν εις εκδήλωσιν δια το ολοκαύτωμα φέρων επί κεφαλής το χαρακτηριστικόν κάλυμμα της εβραϊκής θρησκείας, καίτοι δηλώνει χριστιανός! Τον Οκτώβριον του παρελθόντος έτους ωμολόγησεν ότι έδιδε ναρκωτικά εις την καρκινοπαθή σύζυγόν του.
Τον Δεκέμβριον του 2017 συν­έφαγε με τον Πρωθυπουργόν των Σκοπίων κ. Ζάεφ. Αρχάς του 2018 εχαρακτήρισε «κατάπτυστα» τα συλλαλητήρια δια το «Σκοπιανόν», απεκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» και απαντών εις ερώτησιν δημοσιογράφου είπεν ότι το αεροδρόμιον της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» θα ηδύνατο να μετονομασθή εις «Νίκος Γκάλης», ώστε να μη απορούν οι τουρίσται δια το που προσ­εδαφίζονται! Κατά την λογικήν του κ. Μπουτάρη, επομένως, θα πρέπη και οι Έξαρχοι της Μακεδονίας να αλλάξουν τίτλους, δια να μη δημιουργείται σύγχυσις με τους σχισματικούς των Σκοπίων! Μία εύστοχον ερμηνείαν δια την συμπεριφοράν του κ. Μπουτάρη έδωσεν ο διακεκριμένος Καθηγητής κ. Ν. Μάζης αποκαλύπτων ότι ο κ. Μπουτάρης έχει σχέσεις με ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος.
Προσφάτως ο κ. Μπουτάρης εδήλωσεν εις συνέντευξιν, όταν ανέπτυσσε το σχέδιον που έχει δια τον τουρισμόν της Θεσσαλονίκης ότι «δεν δίνω δεκάρα αν ο Κεμάλ σκότωσε Έλληνες η οποιουσδήποτε άλλους», κάτι το οποίον προφανώς απετέλεσε την αιτίαν της εναντίον του επιθέσεως. Την επομένην, ο Πατριάρχης Κων/λεως απέστειλεν επιστολήν συμπαραστάσεως εις τον κ. Μπουτάρην.
Ως πότε οι Έλληνες Ορθόδοξοι θα εκλέγουν ανθρώπους που υπονομεύουν την Εκκλησίαν και την Πατρίδα;

«Ο.Τ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: