Πόλεμος Εκκλησίας - υπουργείου Παιδείας

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» Εκκλησίας - υπουργείου Παιδείας, με αφορμή το μάθημα των Θρησκευτικών. Τα δύο μέρη δεν φαίνεται ότι είναι διατεθειμένα να υποχωρήσουν από τις κόκκινες γραμμές που έχουν χαράξει και η εξέλιξη της αντιπαράθεσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 
Χθες η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε -θεωρώντας πως «κεφαλαιοποίησε» τη νίκη στο ΣτΕ- ότι μετά τη συνάντηση της Τετάρτης ανάμεσα σε Γαβρόγλου και μητροπολίτες Υδρας και Μεσσηνίας, «επαναβεβαιώθηκε η συνέχιση του διαλόγου και ειδικότερα για τη διόρθωση του περιεχομένου των “φακέλων του μαθητή”, με συνεκτίμηση των κρίσεων της 660/2018 αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας».



Απάντηση
Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, το υπουργείο Παιδείας σήκωσε το γάντι και απάντησε ότι δεν προτίθεται να συμφωνήσει με το αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος να συνεκτιμηθεί και η απόφαση του ΣτΕ.
Μάλιστα, στην ανακοίνωση τονίστηκε πως ο υπουργός Παιδείας στη συνάντηση με την Επιτροπή της Εκκλησίας «κατέστησε σαφές ότι η απόφαση 660/2018 του ΣτΕ δεν αφορά τα ισχύοντα προγράμματα σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών και, φυσικά, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους “φακέλους του μαθητή”, για τα οποία Εκκλησία και Πολιτεία συνεχίζουν τον διάλογο».

Οσον αφορά το θέμα της προσφυγής της Εκκλησίας στο ΣτΕ κατά του νέου κανονισμού του υπουργείου Παιδείας, η Ιερά Σύνοδος χθες έστειλε τελεσίγραφο προς το υπουργείο, λέγοντας ότι αναμένει γραπτή απάντηση στην επιστολή που έστειλε στον Γαβρόγλου. Ο υπουργός Παιδείας φέρεται ότι ζήτησε προφορικά από την Εκκλησία την απόσυρση της προσφυγής.

Αντ. Τριανταφύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: