«Σέρνουν» σε δίκη πάλι τον Αμβρόσιο

«Ελευθερία λόγου υπάρχει για συριζαίους, ομοφυλόφιλους και αναρχικούς» απαντά ο μητροπολίτης στην εισαγγελική έφεση

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου «σύρεται» και πάλι ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων. Ο κ. Αμβρόσιος κατηγορούνταν για παράβαση μιας σειράς άρθρων του Ποινικού Κώδικα, έπειτα από μήνυση που είχε υποβληθεί εναντίον του για σύνταξη άρθρου μίσους εναντίον των ομοφυλοφίλων. 
Το συγκεκριμένο άρθρο είχε δημοσιευτεί στο προσωπικό του ιστολόγιο με αφορμή την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης των ομοφύλων.


Υπενθυμίζεται πως η μήνυση εκδικάστηκε στις 16 Μαρτίου στο δικαστήριο του Αιγίου, το οποίο και τον αθώωσε. Της συγκεκριμένης απόφασης ακολούθησαν πλήθος δηλώσεων και έντονες αντιδράσεις, που στην ουσία αμφισβητούσαν τη δικαστική κρίση.

Χθες, λίγο πριν από την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, η εισαγγελέας Αιγίου άσκησε έφεση στην αθωωτική απόφαση και η υπόθεση θα οδηγηθεί ξανά στο ακροατήριο. Η έφεση ασκήθηκε ύστερα από αίτηση που υπέβαλε στην εισαγγελέα η πολιτική αγωγή.
«Αγαπητοί μου φίλοι αναγνώστες, τώρα μπορείτε να συγκρίνετε συμπεριφορές! Εμείς αθωωθήκαμε ήδη! Αυτούς ποιος θα τους δικάσει; Υπάρχει ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα; Βεβαίως, υπάρχει! Αλλά μόνο για τους συριζαίους, για τους ομοφυλόφιλους και για τους αναρχικούς» αναφέρει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, ο οποίος ταυτόχρονα επιτίθεται στον τέως και στον νυν υπουργό Παιδείας.

Κατά Φίλη, Γαβρόγλου
«Αντιμαχόμεθα και πολεμάμε όλους εκείνους, οι οποίοι πολεμούν τον Σωτήρα Χριστό, ήτοι: Tους άθεους Πολιτικούς, εάν και όταν πολεμούν την Εκκλησία (βλέπε π.χ. Νικ. Φίλη, Κωνστ. Γαβρόγλου κ.λπ. στο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία!).


Τους δούλους της αμαρτίας γενικώς, όταν αυτοί αμαρτάνουν δημοσίως και, μάλιστα, όταν υπερηφανεύονται για τον τρόπο της ζωής των (βλ. πολιτικά πρόσωπα, τα οποία αρνούνται να δώσουν τον θρησκευτικό όρκο ή ζουν παράνομα, δηλαδή χωρίς θρησκευτικό γάμο), δηλαδή αυτούς που ζουν στην αμαρτία, όταν προσπαθούν να επιβάλουν στην Ελληνική Κοινωνία τον τρόπον της αμαρτωλής και μη χριστιανοπρεπούς ζωής των ως τρόπον και κανόνα ζωής!».

"Δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: